Orosz űrügynökség vezetője: Ha valóban van élet a Vénuszon, akkor jobb, ha elkezdenek oroszul tanulni

2020. szeptember 18. 9:57
Dimitrij Rogozin szerint a nyelvtanulásra azért van szükség, mert megítélésük szerint a Vénusz az Orosz Föderációhoz tartozik.

„Ha valóban van élet a Vénuszon, akkor jobb, ha elkezdenek oroszul tanulni”idézi Dimitrij Rogozint a 24.hu. Rogozin – aki az orosz űrügynökséget vezeti – arra hírre reagált így, miszerint élet nyomaira bukkantak a Vénuszon. Az 56 éves újságíró -és gazdasági végzettséggel rendelkező szakember szerint a nyelvtanulásra azért van szükség, mert megítélésük szerint a Vénusz az Orosz Föderációhoz tartozik.

A hét elején jelentették be, hogy a Vénusz savas felhőiben feltehetőleg foszfingáz nyomaira bukkantak, ami azt jelentheti, hogy mikrobák élhetnek a bolygón. A Földön a foszfint oxigénhiányos körülmények között élő baktériumok állítják elő, így foszfin előfordulása a Vénusz kapcsán azt jelezheti, hogy valamilyen élő organizmus létezhet az eddig élhetetlennek gondolt bolygó felszínén.

A hír kapcsán korábban Rogozin bejelentette: igényt tartanak a Vénuszra, ezért külön projektet és kutatási csoportot indítanak annak érdekében, hogy ők érjék el a bolygóval kapcsolatos következő nagy áttörést. Az űrügynökség vezetője egyébként azért gondolja, hogy a Vénusz Oroszországhoz tartozik, mivel a Szovjetunió volt az egyetlen ország, amely eszközt juttatott a bolygóra a Venyera-program keretében.

„A Venyera alatt 1961 és 1983 között 16 misszió indult a Vénusz felszínére, a több mint két évtizeden át tartó projekt során a szovjetek fotókat is készítettek a szomszédos bolygó felszínéről” – zárul a 24.hu cikke.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobban járnak, ha héberül és állítsanak holokauszt emlékművet.

Kb, mint a dánoknak Grönland.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés