DK: A kormány a járvány és a válság felett is elveszítette az irányítást

2020. szeptember 18. 11:44
Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot.

„Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány mind a járvány, mind a válságkezelés felett elveszítette az irányítást” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs pénteki, online sajtótájékoztatóján a kormányfőnek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaira reagált. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot. „A kormány kudarcot vallott az egészségügy felkészítésében, ugyanis tíz év rombolását nem lehet néhány hónap alatt helyrehozni” – mondta a szóvivő. Hozzátette, a miniszterelnök a válságkezelésben is kudarcot vallott, mert az állításaival ellentétben az állásukat az elmúlt hónapokban elveszítők száma még a legóvatosabb becslések szerint is elérte a kétszázezret.

Orbán Viktort az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásakor az ügyeletes orvos szembesítette a valósággal, amikor elmondta, hogy eddig sem a lélegeztetőgépek hiányoztak, hanem azok az emberek, akik működtetni tudják ezeket - jelentette ki Barkóczi Balázs. „A kormány és a valóság közötti szakadék minden kérdésben ekkora” – nyomatékosította a DK véleményét.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés