Cáfolja az EMMI a Népszava írását: van elég lélegeztetőgép a Szent Lászlóban és a Korányiban

2020. szeptember 17. 20:05
A Népszava csütörtök reggel azt közölte, hogy a két intézményben a „lélegeztető kapacitása betelt”.

Nem telt be a lélegeztetőgép-kapacitás sem a Szent László kórházban, sem a Korányiban – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csütörtökön megjelent sajtóhírekre reagálva.

A Népszava írásában csütörtök reggel azt közölte: „A lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a »lélegeztető kapacitása betelt«.” A hírt a Portfólió és az Index is lehozta.

A hírre a HVG publicistája, Hont András így reagált„a valódi hír az, hogy a magyar egészségügynek vagy a normál üzemmenet is gondot okoz, vagy hogy az esetleges megnövekedő terhelés miatti felkészülés állítja megoldhatatlan feladat elé a rendszert. Bármelyik is az igaz, lényegesebb információ, mint a napi fertőzésszám.”

Az Emmi közleményben cáfolta a sajtóban terjengő hírt: „Sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki írta? Ja, ennyi. S ki olvassa? Senki........

Ezek állatok. Nemrég még az a volt a probléma, hogy a kormányzat túl sok lélegeztetőgépet vett.

Megnéztem most az Indexet, arról írnak, hogy a szintén Covidosokat is kezelő Szent János Kh. is segítséget kér, nem műszereket, hanem személyzetet, mert abból állnak rosszul. Állítólag megkeresték a kórházat. ( Most akkor mi van az Index-szel?)

Ne higgy a Népszavának, ne hallgass rája,
Hazug a szája, bármit is mond!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés