Johnson: A brit kormány nem akarja használni a Brexit-megállapodást átíró törvényt

2020. szeptember 14. 20:07
„Tűrhetetlen az a helyzet, hogy EU-partnereink komolyan úgy hiszik: módjukban áll országunk feldarabolása” – fogalmazott a brit miniszterelnök.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint London egyáltalán nem kíván élni azokkal a jogkörökkel, amelyeket a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás egyes pontjait potenciálisan felülíró törvénytervezet nyújtana.

A tervezet „biztosítási kötvényként” szolgálna

Johnson, aki hétfő este ismertette hivatalosan a londoni alsóházban a súlyos hazai és nemzetközi vitákat szító törvényjavaslatot, kijelentette: a tervezet „biztosítási kötvényként” szolgálna. A brit kormányfő szerint az Európai Unióban ugyanis bizonyítottan megvan a hajlandóság arra, hogy „abszurd” értelmezéseket adjon a Brexit-megállapodás egyes elemeinek, mindenekelőtt az Észak-Írországról szóló külön protokollnak.

Hozzátette: az EU az elmúlt hónapokban „szélsőséges, észszerűtlen módon” viselkedett, azzal fenyegetőzött például, hogy megtiltja az Egyesült Királyságnak az állati eredetű termékek exportját. „Tűrhetetlen az a helyzet, hogy EU-partnereink komolyan úgy hiszik: módjukban áll országunk feldarabolása” – fogalmazott Johnson.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés