A szocialista kormány alatt a tüntetők egészen másként viselkedtek

2020. szeptember 12. 19:42

Bolgár György
Népszava
A mostani tüntetésekhez valóban alig kellettek rendőrök, mert nem volt semmilyen erőszak.

„Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (az ATV Egyenes Beszéd című műsorában), hogy »alapvetően jó érzésekkel« nézte a színművészetis diákok melletti vasárnapi élőláncos tüntetést, részben mert »kulturáltan viselkedő demonstrálók vettek részt rajta… rendőrök alig voltak. Tehát az, ahogyan egy normális parlamenti demokráciában a gyülekezési jogot gyakorolni lehet, úgy gyakorolták a tüntetők, és ne felejtsük el, hogy nemrégen még egy szocialista kormány alatt egészen másként volt«.
Ezzel szemben a tény az, hogy a szocialista kormány alatt a tüntetők egészen másként viselkedtek, ugyanis 2006 őszén folyamatosan erőszakhoz folyamodtak. Felgyújtották a Televízió bejáratát és több autót, elfoglalták az épületet, rendőröket támadtak meg, több százat közülük megsebesítettek, barikádokat emeltek, tankot indítottak be, városszerte randalíroztak. A mostani tüntetésekhez valóban alig kellettek rendőrök, mert nem volt semmilyen erőszak, még szavakban sem, nemhogy tettekben. Maradjon is így. De ahhoz arra van szükség, hogy a kormány ne csak »alapvetően jó érzésekkel« nézze a demonstrációt, de vegye is komolyan a tiltakozók követeléseit, és ne passzolja le őket azzal, hogy ehhez most már a kormánynak semmi köze, ezért nem is tud beavatkozni. Meg kell a szívnek szakadni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbikkal egyutt vagytok, Gyurika, toluk kerdezzetek, miert gyujtogattak, borogattak 2006-ban.
Barikadot most is epitenek a hallgatok, majd ok megmondjak, ki tanitsa oket!

"a tüntetők 2006 őszén folyamatosan erőszakhoz folyamodtak"
Ezek szerint, Bolgár szerint: most, 2020 szeptembere ugyanaz, mint volt 2006 ősze.
Te, Bolgár, nemcsak piti kis hülye vagy, de buta is.

Nem az a tény amit Bolgár György ír, mert tele van féligazsággal és hazugsággal.

Az összes tüntetést figyelembe véve volt kb 300 fő randalírozó és több ezer rendőr, akik nem tudták, vagy nem is akarták kordába tartani a 300 fős csoportot. Végig hajtották őket a belvároson macska egér játékot játszva, és belezavarták őket a hazafele tartó tömegbe, hogy minél nagyobb legyen a randalírozás látszata.

A TV székháznál is hasonló volt a helyzet. A mögöttes utcában ott volt a készültség mégsem avatkoztak közbe. Az égő vízagyúban bennrekedt vezetőt is a tüntetésről távozók és bámészkodók közül néhány személy mentette ki.

Mindezt videófelvételek, dokumentumok s egy megjelent könyv is bizonyítja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés