Hivatalos: van ellenzéki képviselőjelölt a borsodi időközi választásra

2020. augusztus 26. 17:07
Beelőzték a jobbikos Bíró Lászlót.

Az ellenzéki összefogást megelőzve hivatalosan is képviselőjelölt lett  Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom jelöltje – írta meg a muon.hu. Tóth Ádám facebook-bejegyzésben közölte, hogy leadta regisztrációhoz szükséges ajánlásokat, így a a tiszaújvárosi Választási Bizottság nyilvántartásba vette országgyűlési képviselőjelöltként. 

Tóth Ádám, 30 éves szerencsi kisvállalkozó tehát az ISZOMM, a Színes Magyarország Párt, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Normális Magyarországért Egyesület támogatásával indul az október 11-re kiírt választáson. Szanyi Tibor korábban sérelmezte, hogy az ellenzéki pártok nem is tárgyaltak velük a közös ellenzéki jelölt személyéről, és a Jobbik politikusát Bíró Lászlót támogatták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc tragikus halála miatt írtak ki időközi választást. A Fidesz-KDNP pártszövetség az elhunyt politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, aki szintén leadta szükséges mennyiségű ajánlást.

Az ellenzéki összefogásnak a Jobbik jogi problémái miatt még mindig nem sikerült jelöltet állítania

Mint arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, az ellenzéki összefogás, azaz a DK, az MSZP-Párbeszéd, a Momentum és az LMP által támogatott jobbikos Bíró Lászlót még mindig nem regisztrálták hivatalos jelöltként, hiszen megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

A nyilvántartásba vételi kérelem elleni fellebbezési érvelés lényege az, hogy mivel a januári tisztújító kongresszuson hozott döntéseket még nem jegyeztette be a Jobbik a bírósági nyilvántartásba, így jelenleg a párt nevében joghatályosan senki sem tehet nyilatkozatokat, azaz hivatalosan jelölőszervezetként sem jelenhetnek meg az időközin.

 

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az újdonsült Szanyi-párt flottabbul állít jelöltet, mint a Jobbik-DK-MSZP-Momentum-LMP-Párbeszéd (amelyek egyenként is évi többszázmillió forint állami támogatást kapnak)...

(Nyilván se nem oszt, se nem szoroz, mert az orbánfób ellenzékiek többsége leszavaz a pártdirektíva szerint az operett-antiszemita Bangóné-imitátor tuskóra... akkor is, ha ez a srác már az írásképe alapján is fényévekkel civilizáltabb... )

Az a probléma, hogy nem látok nagy fogadókészséget szociáldemokratákra. Nálunk lehet azzal magyarázni a jelenséget, hogy a posztkádári nómenklatúra nem hagyta kibontakozni az új baloldalt, de mi a helyzet Nyugaton? Az ottani baloldal is eléggé rémisztő. Ott sincs nagyon szociáldemokrata párt, helyette mindenféle négervédő, buzivédő, migránsvédő, klímavédő vegánfasiszta szörnyszülöttet látni.

És ha esetleg nyer, akkor már csak az a kérdés marad, hogy megválasztása után melyik frakcióhoz csatlakozna. Mert ha a DK-hoz, akkor megette a fene az egészet.

Na az érdekes fejlemény lenne. :)

Oké, de tudod, van az a pénz, amiért korpásodik a haj, már ilyen fiatal korban is. És nem csak Szanyin múlik.

"Jó és kit nem akarsz látni bukni?"

Csak bukjon a Zorbán, ez a lényeg. :D

Orbánnak 2014 óta gyakorlatilag nincs szüksége a 2/3-ra. 2015-ben vagy 2016-ban is elveszett, aztán meglett, aztán ennyi. Ez csak az ellenzéknek fontos, mert azt hiszik.

Jaj...

Ez a "NER" akkor most már olyan világmegfejtés lesz nálatok, mint annak idején a "zsidó" meg a "burzsoá"? :)

Bravó, de tényleg.

1. Ennyire nem fifikásak.
2. Pár nappal az összeborulásos paktum megkötése után nem fognak borítani.

Amúgy jó ötlet. ;)

Azért, mert több kirúgott nem mondott le a tisztségéről.

Január 25-en volt a tisztújítás. A vírus előtt volt két honapuk.

Hajrá Zsófi! A cigány értelmiség
többsége értelmesebb az itt kommentelő ellenzékieknél........

Ez az igazság, de a ballib fuggetlenobjektiv propagandisták ezt nem írják meg.

Az viszont biztos, hogy a politika is valamilyen szinten hit kérdése. Az dönti el a kérdést, milyen az egyéni beallitottsagunk. Te az ellenzékben bízol, én meg a kormánypártban.

Nem szeretem a kávét. Valami mást kéne kitalálnom az ilyen alkalmakra.

Ehhez ész kéne. Az idő is kevés, hogy kommunikációsan felépítsék. Egy
ilyen kanyartól a szavaszók csak pörögnének, mint a ringlispír

Az lesz nagy szám, ha az eredmény alapján a közös jelöltet megelőzi az ISZOM jelöltje.
Ha ez megtörténik hatalmas iszom lesz Gyurcsányiéknál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés