Bodoky Tamás: A 444, a 24.hu és a HVG is érdekelt volt az Index bedőlésében

2020. augusztus 6. 12:58
Az Átlátszó.hu főszerkesztője szerint a konkurens sajtónak visszafogottabban kellett volna foglalkoznia ezzel a témával.

Bodoky Tamás, az Átlátszó alapítója és Rényi Pál Dániel, a 444.hu munkatársa az Index sorsáról vitatkoztak a Reaktor Podcastjében. Bodoky arról beszélt: reméli, hogy az Index meg tud kapaszkodni a történtek után is és meghatározó hírportál marad. „Biztos, hogy benne van az Index-sztoriban az, hogy a konkurensek – de nem csak a 444, hanem mondjuk a Hvg vagy a 24.hu – is fűtötték ezt a konfliktust egy kicsit, mert üzletileg ők jól járnak, ha az Index bedől vagy hátrébb sorolódik” – mondta Bodoky aki szerint az említett lapok nyernek azzal, ha az Index lejjebb sorolódik vagy jelentéktelenebbé válik. Hozzátéve elmondta: „Azt gondolom, hogy érdekeltek az Indexnek a bedőlésében és hogy nagyon visszafogottan kellene vagy kellett volna foglalkozniuk ezzel a témával” – fogalmazott.

Rényi Pál Dániel máshogy látta a dolgokat, mint Bodoky. A 444.hu munkatársa szerint a konkurens sajtó etikai kérdéseit elő lehet ugyan venni, de nem kell azt a látszatot kelteni, hogy az ellenzéki sajtónak bármilyen ráhatása volt arra, ami az Indexnél történt. Ami ott történt, az egy politikai manővernek a végeredménye volt – tette hozzá.

Nem arról van szó, hogy ülnek az újságírók és azon dolgoznak, hogy a barátaik munkahelye megszűnjön. Arról van szó, hogy az olvasók ezt az érdeklődést fenntartják és egy olyan újságnál, mint a miénk, nem olyan, mint a Tamásé, ami egy nonprofit oknyomozó portál, a hirdetési bevételek nagy része összefügg az olvasottsággal. Ez egy más modell” – vélekedett Rényi.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belügy. Belterjes ügy.

No shit, Sherlock.

Évek óta várták, hogy ez történjen.

Leszarom. Öljék meg egymást. Sok rohadék tetű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés