Szelektív liberális állatvédők

2020. július 5. 7:28

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Fekete bőrű urat látunk tüsténkedni. Közepes méretű tábortűzön készíti a reggelijét. Macskát. Nyárson.

„Rendőrre támadni még egy kutyának is szigorúan tilos. A megtámadott rendőr ilyenkor persze mérlegelheti, hogy bizonyos budapesti liberális fiatalok mennyire fognak felháborodni és kiborulni, ha meglátják, amint önvédelemből a kutya ellen fordítja szolgálati fegyverét, csak épp nem érdemes. Ilyenkor az ember lő, amennyiben élete hátralevő részét két herével, és hasonló számú alsó lábszárral szándékozik leélni. De nézzük azt a bizonyos másik felvételt! A napsütötte Toscanában járunk, egészen pontosan a Livorno megyei Campiglia Marittima vasútállomása mellett. Az álmos és idilli olasz reggel különleges fényeiben egy egyre kevésbé tájidegen fekete bőrű urat látunk tüsténkedni. Közepes méretű tábortűzön készíti a reggelijét. Macskát. Nyárson.

Emberünk, aki a távoli Elefántcsontpartról érkezett új életet kezdeni, meg új hazát és gyorsabb internetet keresni, talán mert nem beszéli az olasz nyelvet, talán mert túlságosan elmerül abban, amit csinál, nem hagyja magát egy pillanatra sem kizökkenteni. Ami teljességgel érthető, hisz minden bizonnyal már a kulináris élvezeten jár az esze, ami rá és az ízlelőbimbóira vár.

Mindeközben békésen ropog a tűz, a macska is szépen pirul, a kabócák meg G-dúrban zúgnak a fákon, a finom tengeri levegő illata pedig már biztosan összekeveredett a közepesen átsült, lángon készült cirmos szagával. Hogy mi lett a történet vége, nem tudni, de annyi szinte biztos, hogy az egzotikus országból származó migráns aznap reggel teli gyomorral ment a dolgára. Meg az is, hogy itt Magyarországon, a Facebookon a Black Lives Matter mozgalommal szimpatizáló liberálisoknak csak az egyik állat halála fájt. A lelőtt kutyáról készített videót ugyanis vírusként kezdték terjeszteni a neten, míg a „toszkán macska á la nyárs” munkacímet viselő, az elefántcsontparti séf sütögetését dokumentáló unikális felvételt valamiért egyetlen liberális állatvédő ismerősömnek sem akaródzott megosztania a Facebookon. Ezt hívják úgy, hogy kettős mérce? Azt hiszem, igen. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a krokodil is ragadoz, megis inyencfalat allitolag. A ragadozo halakrol nem is beszelve.

Régen, boldogult gyerekkoromban a hetvenes években az olaszokról szólt úgy a fáma, hogy nem vetik meg a macskahúst.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés