Nem a sosem volt Nagy-Magyarország lelki vagy testi exhumálása a magyar jövő

2020. május 30. 17:04

Haskó László
Magyar Narancs
Tisza István más nemzetek lenézése és gyűlölete okán dobta a „nemzetet” martalékul a világháborúnak, és „harcolta ki” a trianoni döntést.

„Budapest (általam is) nagyra becsült főpolgármestere, azt ajánljanekünk, illetve kéri tőlünk, hogy Trianon évfordulóján »álljunk meg egy percre«. Hadházy zsengéi csak végiggondolatlanok, a főpolgármesteri álravasz ötlet viszont átgondolatlan. Ha tévednék, és átgondolt volna – sajnos, nincs kizárva, hogy nagyon is az – akkor még rosszabb a helyzet: akkor egész népét, de legalább Budapest polgárait »sunyítva parancsot követőnek« tartja. Pedig nem mindenki van megmérgezve a legbiztosabban ható magyar métellyel! Tartok tőle, pont az ő szavazóinak túlnyomó része nem tartozik a tébolyult nacionalisták táborába.

Abban is biztos vagyok, elenyészően kevesen gondolunk a revánsra, mint a magyar jövő zálogára. Sokkal-sokkal többen véltük annak az Európa Uniót. Sok más ok mellett azért, mert elolvasztotta a trianoni határokat! Igen, igen, kedves ünneplő hölgyek és urak! Nyitott kapukat tetszenek döngetni! A határok eltűntek! Önök, kedves nacionalista honfitársaink, önök építik ujjá azokat – gyűlöletből. És az nem szokott jóra vezetni. Tisza István más nemzetek lenézése és gyűlölete okán dobta a »nemzetet« martalékul a világháborúnak, és »harcolta ki« a trianoni döntést: vagyis az Ausztriával közös »gyarmatok« függetlenné válását, és 450 év után a szabad (kis)Magyarországot. Az újabb, az illiberalizmus győzelméért kezdett világháborúba (a másodikba) a gyűlölet fűtötte revánsvágy kergette a hibbant kormányzó és a birtokaikat vesztett erdélyi arisztokraták (Bethlen, Teleki) vezette országot. És Káinná is váltak, testvér-tömeggyilkosokká vakultak, hogy »vesszen Trianon«. Nem veszett, Magyarország veszett el évtizedekre, de – ahogy most folyik a dolog – akár végleg is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha tudnád te szar, hogy milyen sokan gondolunk revánsra!

Amúgy szeretném, ha ez a patkány szerző itt idézetekkel, történelmi tényekkel igazolná, hogy Tisza István hány nemzetet nézett le, és milyen módon.
Elképesztő, hogy ezek a hazugságok megjelennek, a Mandira nem is haragszom, de ezt a Magyar Narancsot be kéne szántani.
Komolyan, miért nem megyünk tüntetni az ilyen MN és Népszava szerkesztőségek elé?

Köszi!
Nincs az az érzésed, hogy 1904 van?

"a sosem volt Nagy-Magyarország"

Azért, ha ugyanezt a holokausztról tólná a szerző, már börtönben volna. Itt, Magyarországon.

Csurka egyszer megjegyezte, hogy irigyli Izraelt. Ki lehet találni, miért.

Félreértitek Haskó urat!
Arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a mostani Magyarország is elveszik, mert a cigányok szaporodnak, a magyarok fogynak.

Ne vihogj, hanem sátáni kacajba törj ki!
-Mutasd meg neki Sopánka!

Azt el tudnád mondani, hogy a Vörös Hadsereg miért lehetetlenítette el a románok ellen sikeres Kratochvill féle Székely Hadosztály utánpótlását?

Ami pedig a Vörös Hadsereget illeti annak elsődleges célja az volt, hogy érintkezést találjon a szovjet-orosz Vörös Hadsereggel. Szamuely is ezért repült Leninhez. Az pedig már csak szerencsétlen egybeesés, hogy a románok a kommün elleni, a nyugat által elismert fellépéssel igazolhatták magyarellenes fellépésüket. Ha nincsenek Kun Béláék ez más megítélés alá eshetett volna.

Sajtóhiba történült!
Neked akartam ezzel válaszolni:
Ne vihogj, hanem sátáni kacajba törj ki!
-Mutasd meg neki Sopánka!

Mondd, van valami személyes, családi oka annak, hogy ennyire gyűlölöd a magyarokat? Szerinted hogyan fogunk velük együtt élni? Más nyelvezetet nem tudsz elképzelni, az egyébként nem egyszer tárgyszerű érveid bemutatására? Egy intelligens ember nem veszi át mások joggal bírált, vitatott stílusát. Mert az lehúz a stílustalanok közé, s indulati determinációja révén hiteltelenné is tesz. Próbáld ki a higgadt, emócióktól, jelzőktől mentes érvelést, különben hogyan várjuk el a másik oldaltól ugyanezt.

Hát igen, már akkor is a mocskos, aljas prolik miatt veszett el az ország, ez a Dózsa is szerette karóba húzatni azokat, akiknek nem tetszett a pofája, akiket kirabolt, a birtokát felgyújtotta, és ő is a külső veszély idején belülről gyengítette az országot.
A te őseid is ott lehettek a vezérüket felfalók közt.
Megmaradtatok és semmit sem változtatok.

Lehagytad már Ságvári Endrét?

"Nem követem a te kielégülési szokásod ,van barátnőm ..."
A legtöbb ember megérdemli egymást! ( Arthur Bloch - Murphy törvénykönyve)

Kannibálok vagytok, nemcsak saját nemzeteteket, de vezéreiteket is felfaljátok, hogy bőrötöket mentsétek, amikor aljas bűneitekért felelni kell.
Dózsa parasztjai, akik inkább raboltak, minthogy hazamentek volna dolgozni, vagy a proletárok, akik nyílt diktatúrában elpusztítottak mindenkit, aki értett valamihez, na ezek vagytok ti. A félremagyarázók, a rablógyilkosok. Okozatokra hivatkozol, az okokat elhallgatod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés