Nem a sosem volt Nagy-Magyarország lelki vagy testi exhumálása a magyar jövő

2020. május 30. 17:04

Tisza István más nemzetek lenézése és gyűlölete okán dobta a „nemzetet” martalékul a világháborúnak, és „harcolta ki” a trianoni döntést.

2020. május 30. 17:04
Haskó László
Magyar Narancs

„Budapest (általam is) nagyra becsült főpolgármestere, azt ajánljanekünk, illetve kéri tőlünk, hogy Trianon évfordulóján »álljunk meg egy percre«. Hadházy zsengéi csak végiggondolatlanok, a főpolgármesteri álravasz ötlet viszont átgondolatlan. Ha tévednék, és átgondolt volna – sajnos, nincs kizárva, hogy nagyon is az – akkor még rosszabb a helyzet: akkor egész népét, de legalább Budapest polgárait »sunyítva parancsot követőnek« tartja. Pedig nem mindenki van megmérgezve a legbiztosabban ható magyar métellyel! Tartok tőle, pont az ő szavazóinak túlnyomó része nem tartozik a tébolyult nacionalisták táborába.

Abban is biztos vagyok, elenyészően kevesen gondolunk a revánsra, mint a magyar jövő zálogára. Sokkal-sokkal többen véltük annak az Európa Uniót. Sok más ok mellett azért, mert elolvasztotta a trianoni határokat! Igen, igen, kedves ünneplő hölgyek és urak! Nyitott kapukat tetszenek döngetni! A határok eltűntek! Önök, kedves nacionalista honfitársaink, önök építik ujjá azokat – gyűlöletből. És az nem szokott jóra vezetni. Tisza István más nemzetek lenézése és gyűlölete okán dobta a »nemzetet« martalékul a világháborúnak, és »harcolta ki« a trianoni döntést: vagyis az Ausztriával közös »gyarmatok« függetlenné válását, és 450 év után a szabad (kis)Magyarországot. Az újabb, az illiberalizmus győzelméért kezdett világháborúba (a másodikba) a gyűlölet fűtötte revánsvágy kergette a hibbant kormányzó és a birtokaikat vesztett erdélyi arisztokraták (Bethlen, Teleki) vezette országot. És Káinná is váltak, testvér-tömeggyilkosokká vakultak, hogy »vesszen Trianon«. Nem veszett, Magyarország veszett el évtizedekre, de – ahogy most folyik a dolog – akár végleg is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. június 01. 10:28
Hé szutykok azért ébredünk fel minden reggel mert bízunk abban hogy lesz még egyszer Magyarország, csak azért is!!!!!!!!!!!!!!!!!
barany
2020. június 01. 10:17
Hazudsz, gazember! 1)Magyarország Mátyás király haláláig a térség nagyhatalma volt. De egész Európában tisztelték. A magyar királyoknak általában Nyugat-Európából (több franciát) vagy Bizáncból hoztak feleséget. 2)Tisza István nem nézett le, és nem gyűlölt senkit. Csak féltette a magyarságot a sokkal termékenyebb nemzetiségek növekvő túlsúlyától. 3)Ami pedig az I. Világháború kitörését illeti, Tisza volt az, aki leginkább ellenezte a hadüzenetet Szerbiának. De mivel a Monarchia vezetőinek többsége a hadüzenet mellett szavazott, kénytelen volt engedni a többség akaratának. És akkor nem durcáskodott, hanem azt mondta, amit egy férfi mondhatott: "akkor álljunk bele, teljes erőnkből".
kikerics
2020. május 31. 21:25
Hazudsz, komcsi
Dénia
2020. május 31. 18:08
Én már a címnél elakadtam. Mi az, hogy sosem volt nagy-Magyarország? Ilyen cím után már csak tömény és komcsi módon pofátlan történelemhamisítás következhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik