Walt Heyer: fiúnak született, nőként élt, majd megbánta

2020. május 8. 12:25
Megbánta a hormonterápiát és kivetette mell-implantációját Walt Heyer, akinek az egész életét meghatározta, hogy először nőként akart élni, majd megbánta azt. Azóta a nemváltás megbánóknak szenteli életét.

Walt Heyer négy éves korától szeretett női ruhákba öltözni – ekkor a naptárak 1944-et írtak. Mint mondja, fogva tartotta ez az érzés, és a nagymamája is így öltöztette, hisz meg akarta erősíteni unokáját. Ezzel azonban elkezdődött Heyer nemi identitászavara. 

Mint mondja: amikor megjelent az első „transznemű” személy az amerikai közéletben 1965-ben, az igen merősítőleg hatott rá. Az érzés egyáltalán nem múlt el, de Heyernek volt barátnője is. A szerző rámutat: a transzneműeknek, akikkel dolgozik, több mint 90 százaléka nem homoszexuális, és ő sem volt sosem az. Nőként öltözött, úgy érezte, rossz testben él, de nőkhöz vonzódott. A húszas évei elején megházasodott, sikeres mérnök lett, s idővel országos ügyvezető volt egy jelentős cégnél.

S elment egy specialistához, Paul Walkerhez San Franciscóban, aki azóta is szakértőnek számít transzügyekben. Ő diagnosztizálta Walt Heyert, s azt javasolta neki, ha nem múlik el az érzés, akkor kezdjen hormonterápiába. Eközben Heyernek lett két gyermeke. Ennek ellenére 1983-ban Heyer elvált a feleségétől és hormonterápiába kezdett, s Laura Jensenként élt tovább a következő kilenc évben San Franciscóban. 

Walt Heyer leszögezi: a karrierjében, munkájában igen sikeres volt Laura Jensenként is, de érdekelte az, hogy mit él át, mi ez a jelenség, ezért beíratkozott a Santa Cruz-i egyetemen a pszichológia szakra. 

Heyer elmondása szerint megtalálta a szakirodalomban a bizonyítékot arra, hogy a nem („gender/sex”) megváltoztatása mindig pszichológiai, érzelmi, szociális vagy szexuális zavarokra utal, és sosem volt orvosi kérdés. Így aztán arra is figyelmeztet:

a transznemű emberek valódi száma szerinte nulla, mivel orvosi szempontból a transzneműség nem létezik, csak mint egy elképzelés vagy érzés.

Mint hozzáteszi: Paul Walker ezekről a dolgokról sosem beszélt neki, sosem vizsgálta, hogy van-e valamilyen pszichológiai problémája, pusztán annyit mondott, ha tartós marad az érzés, hogy rossz testben él, akkor menjen hormonterápiára és műttesse át magát. 

 

Heyer hangsúlyozza: ha van ma tabu, akkor az az, hogy önreflektíven utánanézz és utána gondolj annak, hogy az érzéseid, melyek szerint ellenkező nemű vagy, mint a tested, hogyan és miért alakultak ki. Ma a transzmozgalom szerint egyszerűen el kell fogadnod az érzéseidet, nem pedig vizsgálni őket. A volt transznemű leszögezi: egyértelműen nem identitásról, hanem viselkedésről van szó. Viszont a számtalan rendellenességet, amelyek a crossgender és a transznemű viselkedést okozzák, senki nem kezeli.

Minthogy kemény munkával Heyer kezelte mentális problémáit és a múltbéli lelki sebeit,

egyszer csak elmúlt az az érzés, hogy nő akar lenni.

Végül Walt Heyer „detransitioner” lett, azaz megbánta, hogy nőként akart élni férfi létére, eltávolította a mell-implantációkat és más nyomokat. Laura Jensenből újra Walt Heyerré vált, és elkezdte visszacsinálni a hormonterápiát. 

Ezután pedig nagyon sokan keresték meg, akik úgyszintén megbánták a „nemváltást”. Mint Walt Heyer hangsúlyozza: ezek az emberek azt mondják neki, hogy a „nemváltás” volt életük legnagyobb tévedése.

Walt Heyer honlapja, a Sex Change Regret azoknak is szól, akik megbánták a nemváltó műtétet vagy a hormonterápiát, egyszóval a nemváltást, bármilyen stádiumig is jutottak el; és persze azoknak is szól, akik nemváltáson gondolkodnak, hisz Heyer fel akarja hívni a figyelmet, hogy milyen veszélyekkel jár mindez, s hogy nem valós megoldásról van szó. A Walt Heyer Ministries oldalán lehet további információkat olvasni.

Heyer egy egész kötetet a „visszatérők”-nek (Trans Life Survivors, 2018), a nemátalakító műtétet megbánók történeteinek, akiket a transznemű mozgalom nem szívesen hallgat meg; és írt a műtét nemkívánatos következményeiről is.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, miként bánta meg a hormonterápiát és a nővé válást Jamie Shupe, „Amerika első nonbináris személyisége”, melynek következtében „egyik napról a másikra a liberális média kedvencéből konzervatív pária lettem”.

Arról, hogy a valódi nemváltás miért lehetetlen, itt olvashat bővebben.

Walt Heyer könyvei:
Paper Genders, 2011
Gender, Lies, and Suicide, 2013.
A Transgender's Faith, 2015.
Trans Life Survivors, 2018. 
Articles of Impeachment against Sex Change Surgery, 2020.
 

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem én ezt a cuccot, csak azt nem tudom, hogy mekkora probléma ez valójában. Miért kell ezzel nálunk ennyit foglalkozni? Az ellenpropaganda is hathat úgy, mint a propaganda.

Annyiban mindenképp, hogy a nemi zavarok valószínűleg a felborult világ diszharmonikus hatásaira vezethetők vissza.
A diszharmónia, a megbotránkoztatás egyre több és több, nem mindenki képes kezelni, de gyanítom azokban - bennünk - is görcsöket okoz, akik látszólag túllépünk ezeken a média-, művészet-, társadalmi embertelenségeken.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés