Meghalt 10 beteg és 2500-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020. április 26. 8:37
Lélegeztetőgépen 56-an vannak a 927 kórházban ápolt beteg közül.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 272-re emelkedett. 485-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Az oldal adatai szerint jelenleg 9589-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 63 505.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése tart, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1274 ember) és Pest megyében (350) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (251), Győr-Moson-Sopron megye (75), Komárom-Esztergom megye (72), Csongrád megye (63) és Borsod-Abaúj-Zemplén (62). Békés megyében van a legkevesebb (13) fertőzött Magyarországon.

(MTI)

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára."

Nem látom, hogy olyan nagyon növekednének. Ez nem feltétlenül jó,
mert ez azt is jelenti, hogy a lakosság átfertőződése nagyon lassú,
ami a vészhelyzetben eltöltött idő indokolatlan elnyúlását okozza.

Nagy GRAT neked az adatsorért.

Már 26. van, és a fránya nem képes felfogni, hogy ő egy hatalmas nagy mainstream Polkorrekt..., nem képes a megfelelő elkötelezésre, a DEMOKRATA-petíciót sem írta alá, csoda, hogy Orbán még mindig nem bukott meg..?.

A nyújtás NEM csökkenti a betegségen átesettek összes számát,
ugyanakkor a gazdasági károkat növeli. A limitáló tényező a kórházi
kapacitás, ennek a 75-80 %-áig el lehet ereszteni a járványt.

Ez egy precíziós mérnök feladat, amelyben az alkatrészek mi magunk vagyunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés