A kormány gyorsan átutalt az egyházaknak közel 3 milliárd forintot

2020. április 5. 8:50

Gábor György
Facebook
A „Homo idioticus” témát majd a politológus kollégák fogják meghirdetni.

„Magyarországon már javában tartott a járvány, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra szólította fel a köztévét, hogy mostantól sugározzanak több misét, s a 100 fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolta, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

Vágvölgyi András barátom hívta fel a figyelmemet arra, hogy Romániában már javában tartott a járvány, vészhelyzet, kijárási tilalom, miegyéb, ám az ortodox egyház a hagyományoknak megfelelően továbbra is megtartotta az áldoztatás szertartását, s a sorban álló hívek ugyanabból a serlegből, ugyanazzal a kanállal részesültek a szentségből, miután a pópa minden hívőnek ugyanazt az aranykanalat tette a szájába.

Az USA-ban már javában tartott a járvány, amikor az Egyesült Államok elnöke azt mondta, hogy a helyzet ellenére sokakat szeretne húsvétkor a templomokban látni.

Ugyancsak az USA-ban Trump-hívő idősebb emberek közül többen is nyilatkoztak, hogy szívesen feláldozzák magukat, ha a járványügyi stratégia ezt kívánja, szép gesztusukkal felidézve az ősi barbár-pogány emberáldozatot, egyúttal megadva a lehetőséget a döntéshozóknak, hogy ha szükséges, az idős emberek fogytán más emberáldozatok után nézhessenek.

Aztán megint Magyarországon egyszeriben arról értesülhetett a honpolgár, hogy az Európai Bizottság válságkezelésre szánt járványügyi alapjából, amelyből Magyarországnak 11,4 milliárd forint jutott, a kormány gyorsan átutalt az egyházaknak közel 3 milliárd forintot, egyházi örökség védelme címén. (Ebben nem is az az érdekes, amit a kormány tett, hanem az, amit a csinosan premizált egyházak nem tettek: eszükbe sem jutott lemondani az összegről, vagy legalább egy részéről, az egészségügy javára.)

És ugyancsak Magyarországon a minden jogkörrel önfelhatalmazott miniszterelnök bohókás kedvében, s hogy nagy bánatára a stadionok is zárva vannak, meghirdetett egy 100 méteres járványügyi bátorság-versenyt, majd a minden jogkörrel önfelhatalmazott miniszterelnök-versenybíró azonnal eredményt is hirdetett, elégedetten konstatálva, hogy a jól megérdemelt aranyérem a papok nyakába került, az állami vezetők épp csak lecsúsztak a dobogó legfelső fokáról, de az ezüst is szépen csillog, a bronzérmet a katonák szerezték meg, ám a rendőrség negyedik és a katasztrófavédelem ötödik helyezése is olimpiai pontokat ér, miként a hatodik helyre befutó orvosok is hoztak egy pontot, de talán majd legközelebb, nagyobb edzésterhelés és jobb összpontosítás mellett, ha végre összeszedik magukat, akár előrébb is végezhetnek. A papok legyőzésére viszont – legyünk objektívak – a továbbiakban sincs semmi esélyük.

A járvány elmúltával bizisten meghirdetek egy szakdolgozati vagy doktori témát, mondjuk »Homo religiosus és összehasonlító járványfenomenológia« címen.

A »Homo idioticus« témát – gondolom – majd a politológus kollégák fogják meghirdetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Erről van valamilyen hiteles forrás?,,
Itt részletezve a tények.
Zömében kamatmentes hitel az EU koronatámogatása Magyarországnak
https://mfor.hu/cikkek/makro/z..

Ami a nem zömében, annyit jelent, hogyha kifutnak a megkötött szerződések és lesz esetleg maradvány.

Lölő és a vej 2 milliárdot kapott koronavírus elleni yachkikötő építésére.

2006 választás
https://magyarnarancs.hu/publi..

Az már csak természetes a balliberális demokratáknál, hogy csak a Narancs a hiteles a Magyar Nemzet meg PletykaNemzet.

Gábor György provokál. Így kell értelmezni és nem úgy reagálni ahogy ő szeretné.

Folytatás.

Nővérképzést indítanak a történelmi egyházak
Közösen indítanak egészségügyi szakképzést a történelmi egyházak. Az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán Budapesten, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) székházában írták alá a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 13. szerda
https://www.napi.hu/magyar_gaz..

2019 adóbevallásnál az egy százalékos felajánlásnál a Magyar Katolikus Egyház toronymagasan vezeti a listát, 633 ezer ember adta oda nekik az 1 százalékát, összesen 3,2 milliárd forintot.

Lehet, hogy ezt utalta át az Államkincstár?

A Zsidó szervezetek, egyház is kap állami támogatást. A tavalyi 1 %

14 150 magánszemély ajánlotta fel valamelyik zsidó egyházi szervezetnek adója egy százalékát. Ez a tavalyi (10 539) felajánlásokhoz képest 34 százalékos emelkedést jelent.

2017

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,7 milliárd forinthoz jutott az egykori ingatlanvagyona után, míg 5,92 milliárdhoz alaptámogatásként. A legutolsó népszámláláson egyébként közel 38 százalék vallotta magát római, 1,8 százalék görög katolikusnak.

A második legtöbb forráshoz a Magyarországi Református Egyház jutott, mintegy 2,93 milliárd forintot kaptak. A képzeletbeli dobogóra a Magyarországi Evangélikus Egyház került fel, hozzájuk 1,01 milliárd forint jutott a különböző jogcímeken.

A világegyházak közül három buddhista szervezet (a Tan Kapuja Buddhista Egyház, a Buddhista Misszió és a Gyémánt Út Buddhista Közösség) összesen 245 millió forintot kapott februárban. A magyarországi iszlám felekezetekhez - így a Magyarországi Muszlimok Egyházához és a Magyar Iszlám Közösséghez - összesen 11,13 millió forint került.

A hazai zsidó közösségek közül a legkevesebb pénz, 31 millió forint a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita közösségnek járt. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 87,6 millió forinthoz, míg a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 420,23 millió forinthoz jutott. A három szervezet összesen 560,2 milliárd forintot kapott.

A több hívővel rendelkező felekezetek közül a Magyarországi Baptista Egyház 297,43 millió forintnyi támogatást kapott. A Hit Gyülekezete ennél alig kevesebbet, 269,25 millió forintot.
https://www.napi.hu/magyar_gaz..

A 2017-es összegekben az 1 %-ok is benne vannak.

Az egyházak karitatív tevékenysége bőven megtérülővé teszi az említett összeget! Gábor György egy saját liberális, egyházellenes ideológiát tenne meg mércévé.

Pl ebben a cikkben a szerző hol gyalázza magyarságot, kereszténységet? - sehol.
......

Ha ilyent állítasz vak vagy. Az ironikus megfogalmazás - a csúsztatásokról már nem is szólva - ugyancsak a megalázás kategóriába tartozik.

Innen kezd az olvasást:
,,Aztán megint Magyarországon egyszeriben arról értesülhetett a honpolgár, hogy az Európai Bizottság válságkezelésre szánt járványügyi alapjából, amelyből Magyarországnak 11,4 milliárd forint jutott, a kormány gyorsan átutalt az egyházaknak közel 3 milliárd forintot, egyházi örökség védelme címén... ,,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés