Auschwitz 75: ne csak a haláltáborra, az élőkkel szembeni kötelességekre is emlékezzünk!

2020. január 28. 9:39

Márton Joci
Mérce.hu
Hogy van az, hogy egyetlen politikai párt sem vállalja fel a cigányság évszázados elnyomásának felszámolását?

„A romák az elmúlt évtizedekben végtelen türelmet mutattak fel a folyamatos állami árulásokkal és sértésekkel szemben, aminek fenntartásáért persze a cigányság képviseletét elszabotáló roma elit hatékonyan felel.

Mégis fel kell tennünk a kérdést: hogy van az, hogy egy velem egy nemzeti közösségben élő választott államférfi gyűlöletet kelt ellenem és népcsoportom ellen, majd hazai és nemzetközi fórumokon, az etnikai megkülönböztetés elleni zéró toleranciájáról papol? Hogy van az, hogy egyetlen politikai párt sem vállalja fel a cigányság évszázados elnyomásának felszámolását? Hogy van az, hogy a magyar közélet legfőbb szereplői egyetértésben feledkeztek meg a cigányság egyenlőségre benyújtott jogos igényéről?

Édeskevés ugyanis egy sajtótájékoztatón rámutatni egy-egy nyilvánvalóan rasszista megnyilvánulásra, ha mindeközben nem képviseljük következetesen a romák integrálásának, gazdasági és társadalmi egyenlősítésének, politikai felszabadításának ügyét.
Ezt kell követelnünk, és ezt kell tennünk mi magunknak is. Meg kell erősítenünk magunkat, hogy védekezni tudjunk az embert emberrel szembefordítás politikája ellen. A holokauszt emléknapi nyilatkozatok nem a holokausztra mint történelmi eseményre kell emlékeztessenek bennünket, hanem arra a folytonos munkára, ami a népirtás tapasztalatából következik. Rajtunk is múlik tehát, hogy a közjogi méltóságok pátoszos, de ürességtől kongó beszédei valódi jelentéssel töltődjenek fel.

Ha ezzel a feladattal végre szembenéznénk, akkor kívánhatnánk némi reménnyel, hogy az áldozatok emléke legyen áldott, a ma élőké pedig legyen végre ugyanolyan fontos, mint mindenki másé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van?!?

Miféle elnyomásról vartyog?

Soros aktivizálja a szennymédiáját.. Joci, Te dolgozol valamit, tényleges munkára gondolok?
Arról írj inkább, hogy a cigányság mit tesz saját maga a munka-együttélési-család-szocializációs kultúrája javításáért. Soros ügynökei, ügyvédei, balliberális párt zsoldosai most a cigányságot hergelik a többségi társadalom ellen.

Soros aktivizálja a szennymédiáját.. Joci, Te dolgozol valamit, tényleges munkára gondolok?
Arról írj inkább, hogy a cigányság mit tesz saját maga a munka-együttélési-család-szocializációs kultúrája javításáért. Soros ügynökei, ügyvédei, balliberális párt zsoldosai most a cigányságot hergelik a többségi társadalom ellen.

Elnyomásról nem lehet szó. Társadalmon kívüliségről inkább. De az mind a két félen múlik, A gyöngyöspatai esetben miért nem fogadják el az ottani cigányok a felzárkóztató oktatást? A számukra megítélt pénzbeli kártérítéssel helyzetükön nem változtatnak.

Csak az élőket emlegetjük.

Saját magatokat nyomjátok el.

"... másfél milliárd forint uniós támogatást loptak el tőlük."
Sokkal többet pocsékoltak már el cigányokra. Az a másfél milliárd csak a Farkasflóri-féle Út a haverok zsebé program.
Több százmilliárd ment már pocsékba.

Köztörvényes ráadásul, Árpibácsi kegyelmezett meg neki.

Eddig felülírta a migránskártya. Lehet nyugaton is fordul a szél, kezdenek rájönni, hogy a migránsok csak viszik a pénzt.

Jocikám, értem én, hogy a jogok, meg minden... de a kötelességek hol maradnak?

"A becslések szerint az akkor élt kétmilliós roma közösség mintegy 30-40 százalékát ölték meg Európa-szerte. A nagyszüleim vészkorszakot idéző családi történetei már gyerekkorom óta tudatosították bennem, hogy egy olyan népcsoporthoz tartozom, amelynek a létezéshez való jogát is megkérdőjelezték a közelmúltban."

Ennél ordasabb, hazugabb csúsztatás kevés létezik! Arra kérnék mindenkit, ha beszélgetés, vita közben belefut, közölje a következőket:
1. A haláltáborokba hurcolt és megölt magyar cigányok létszáma ezer körül volt. Ennél a nem zsidó, magyar haláltábor áldozatok száma is magasabb volt.

2. Miközben ausztria és horvátország a második világháborúban szinte az összes cigány lakosától megszabadult,német haláltáborokba küldve őket, nálunk az 1939-es és 1947-es cenzus adatai szerint egyedül a cigány etnikum létszáma gyarapodott.

3. A háborút követően európaszerte titkos és nem rejtegetett eszközökkel csökkentették a cigányok létszámát. a skandináv országok IQ-alapon sterilizálták állmapolgáraikat- döntően a gyenge átlagos kognitív képességű cigányaikat. Svédországban pl 1975-ben kötötték el az utolsó cigány asszonyt. Addigra a létszámuk ott 600 darabra fogyatkozott!

4. mindeközben nálunk az 1947-es 47 ezerről napjainkra a cigányság létszáma 870 ezerre növekedett, óriási gazdasági kiadást okozva az adófizetőknek. Meri e azt bárki kutatni, mi egy átlagos cigány honfitársunk gazdasági egyenlege?

Szóval Márton Joci, a jó édesanyádba húzz el, de előtte elvárunk tőled egy hangos köszönömöt....

Nagy részét az ügyvédek, hivatalok és a tetovált fuxos zsírcigányok tették el. Nem Finesz találmány.

Tévedsz! Nem ez a jobbik eset. Ezek a szarládák alapozzák meg Olaszliszkát és bujtják fel a cigányokat, hogy ártatlanokat lincseljenek meg! és ők mossák kezeiket! A buta cigány börtönbe megy miatta, de ő pénzt kap azért, hogy romboljon!

Évszázados elnyomás?
Más itt élő embert nem nyomták el, nem zsákmányolták ki a parasztok, munkásokat?
Mit gondolsz Juci, hogy hány fajta nemzetiségből áll a magyar nemzet? És azok ma többes szám első személyét használják saját pozicionálásukra, és nem a többes szám harmadikat.
Az USA-ban élő sok fajta pl. Fekete bőrszínű is "mi amerikaiak" mond.

Speciel ez tényleg nem fért el a karakterszámban... Mekora barom szabály már amúgy...

A háború előtti utolsó cenzus szerint 40 ezer cigányt számoltak össze Magyarországon.

Nyugodtan használhatod rájuk az "etnoparazita" kifejezést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés