LMBTQ-meséket írat óvodásoknak a Labrisz Leszbikus Egyesület

2019. november 4. 12:57
LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők és más, „valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz” tartozó szereplőkkel írat át meséket óvodások és iskolások számára tervezett mesekötete számára a Labrisz Leszbikus Egyesület.

 A következő pályázati felhívás jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület honlapján november elsején:

„Szereted a klasszikus meséket? Fontosnak tartod az emberi jogok védelmét? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis kezdő meseírókat keresünk »Meseország mindenkié« című projektünkhöz! 

Olyan, óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesekönyvet tervezünk, amire véleményünk szerint nagyon nagy szükség van ma Magyarországon. A világ sokszínűségét ünneplő és a kisebbségi léttel járó nehézségeket, alternatív mesei utakat bemutató kötetünkben kortárs magyar szerzők új mese-átiratai mellett néhány pályakezdő, kevésbé ismert szerző történetét is bemutatnánk. A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Például nem felelnek meg a hagyományos nemi szerepeknek, LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg, börtönviselt szülők gyerekei, és még folytathatnánk a sort: döntse el a pályázó érzékenysége, miként értelmezi a fogalmat.

A pályázathoz első körben nem kész szöveget, hanem mindössze egy (vagy több) vázlatot kérünk elküldeni 2019. november 20-ig a labrisz@labrisz.hu címre. Második körben a szerkesztők által kiválasztott vázlatok szerzőitől 2020. január 31-ig várjuk majd a maximum 15.000 karakteres, kész meséket. A díjnyertes pályaművek szerzői egyszeri 40.000 forint honoráriumban részesülnek.”

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vázlat. A mű címe: Mai brémai muzsikusok. A szereplők: szőke, kékszemű fiatalemberek, akik lányokat szeretnek és templomba járnak. Klasszikus német népzenét szeretnének játszani a kikötőváros utcáin, hagyományos német nyelven. A várost vezető szabadelvűek és liberálisok azonban nem engedik ezen törekvéseiket kibontakozni, mert túl sok közösséget sértenének meg a fenti jellemvonások és célkitűzések miatt. A muzsikusok ezért feladják álmaikat, és alkalmazkodnak a kor elvárásaihoz. Némelyik NGO-knél helyezkedik el, másokból multikulturalizmus szakértő lesz, mások harcot hirdetnek a populizmus és a nacionalizmus ellen. Őszinte megbánásukat látva a városvezetés gesztust gyakorol, és hetente egyszer muzsikálhatnak együtt. Egy tökéletesen hangtalanított üres visszhangkabinban.

"A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak."

Ehhez minek óvodásokat bevonni? Bemásoljátok a mese szövegét a szerkesztőbe, cut + paste aszereplők neveivel, kész a féllábú-afroafrikai-queer-muzulmán érzékenyítő szar.

Ha viszont beviszitek ezeket a szemeteket az óvodákba, akkor mi is beviszünk nektek valamit, amit ti nagyon nem szerettek. A lófaszt a seggetekbe, leszbikusok!

Hát, ez hányadék. Mivel a gyerekeket baszogatják, simán szívlapáttal tenném helyre ezeket a rohadékokat.

+ Hogy kerülnek a buzik közé a határon túliak?

"LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg,..."

És van bőr a képükön a "nem keresztények"-et üldözött kisebbségként feltüntetni. mintha egyébként ez egyetlen csoportot alkotna. Megnézném, hogy manapság hányan vallják magukat kereszténynek, és hányan ateistának meg minden másnak. Meglepne, ha a keresztények alkotnák a többséget.

A Labrisz Leszbikus Egysület kapcsán, most először írok ilyesmit, nem tudom, G. Soros -EFFEKTÍVE - mit érdemel a rothasztásáért.
Csak azt tudom, ha lövedék közeledne a homlokába, nem kapnám el.

""Emanuel Reichhorn rabbi jegyzőkönyvei

Emanuel Reichhorn francia fõ rabbi végzetes diskurzusa, temetési esemény a Svéd Nagy-rabbi Simeon-ben-Ihuda felett, Csehország"

"" 12. Gúnyolódásainkkal és velük szembeni támadásainkkal papjaikat, vallásukat nevetségesnek tesszük. Akkor lelkük uraivá válunk."

" 13. Minden fontos pozícióban létrehoztuk a saját embereinket. Törekednünk kell arra, hogy ügyvédeket és orvosokat biztosítsunk a Gojok számára; ezek lelkiismeretük igazgatóivá válnak. "

" 14. De mindenekelőtt monopolizáljuk az oktatást. Ezáltal elterjesztjük a számunkra hasznos ötleteket, és alakítjuk ki a gyermekek agyát, amire nekünk illik. "

"17. Vigyázzunk arra, hogy ne akadályozzuk férfiak házasságát a keresztény lányokkal, mert rajtuk keresztül a legszorosabb körökbe kerülünk, és ezen felül a keresztény nők körében megsemmisítsük vallásuk alapelveit és gyakorlatát. "

"18. Izrael fiai... vezetik az átkozott keresztények gazdasági életét; befolyásuk a politika és a viselkedés felett uralkodik. .”

"19. Az előre rögzítettek szerint rájuk engedjük a forradalmat, amely a kereszténység minden osztályának megsemmisítésével feltétlenül rabszolgáinkká teszi a keresztényeket. Így teljesül Isten ígérete az ő népe számára."

A homoszexualitás nem jog / egyszerűen egy félresiklott állapot /, s a világ sokfélesége már nem-beteges módon nagyszerűen létezik.

Elég zavaros válasz, de megpróbálom megértetni, miről van szó.

Van egy kisebbségi valóság és a többség nem kér belőle. Ennyi. Abból, hogy elfogadjuk a létezésüket, még nem következik, hogy ünnepeljük őket, az pedig főleg nem, hogy gyerekeinknek róluk szóló propagandát folytassunk. Azt mi, a normális többség döntjük el, hogy gyerekeinket hogyan és mire neveljük.

Már csak azért is, mert az szintén a mi dolgunk, mire "érzékenyítjük" gyerekeinket. Egy biztos, nem úgy neveljük őket, hogy minden ilyen-olyan kisebbséget többre tartsanak, mint a társadalom többségét.

Minél több, önkényesen meghatározott kisebbséget, minél szélesebb kört vonnának be a kisebbség fogalmába, hogy aztán ezeket, bár semmi közük egymáshoz, együttesen már többségnek mondhassák.

Magánügyként, a szobájában tegye a homokos, amit akar, de ne propagálja, mint "egy egyenrangú szexuális variációt".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés