Johann Wadephul: Megkérdőjeleződik Magyarország EU-tagsága

2019. október 21. 14:56
A CDU/CSU helyettes frakcióvezetője a török offenzíva ügyében felvett magyar állásponttal kapcsolatban fogalmazott élesen.

Johann Wadephul a CDU/CSU helyettes frakcióvezetője a német köztévé kérdésére, – hogy mi a véleménye a magyar álláspontról Törökország szíriai hadműveletével kapcsolatban – meglehetősen keményen fogalmazott – írta az Euronews, a HVG nyomán.

Wadephul szerint az, hogy a magyar kormány kiállt a török offenzíva mellett „megkérdőjelezi Magyarország EU-tagságát”.

A német politikus úgy folytatta: „Szeretnénk, ha Magyarország nyilvánvalóvá tenné, melyik csapatban játszik, vagy előbb-utóbb azzal kerül szembe, hogy valamikor elhagyja az Európai Uniót”.

Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó ülésén ezzel kapcsolatban megismételte, amiről a Hír TV-nek szerdán már beszélt. Úgy látja, hogy ha a törökök megnyitják a kapukat Európa felé a szíriai menekültek számára, azt Magyarországon szinte abban a pillanatban érezni lehet majd. A magyar kormányfő a Parlamentben úgy fogalmazott: Senki sem szeretné megtudni milyen az, ha a határkerítés egyik oldalán több százezer migráns, a másikon pedig ötvenezer határőr lesz.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit kezdjen Erdogan a több millió menekülttel? Csináljon helyet nekik Szíriában, vagy engedje el őket, hadd jöjjenek Európába? Az Eu-tól nem kapta meg az ígért pénzt, Erdogan szerint ezek a pénzek NGO-khoz kerülnek, akik nyilván az embercsempészetet finanszírozzák belőle.

Ugyan már, ez a nyilatkozat egy blöffölő semmitmondás. Orbán érvei ésszerűek, tehát érvényesek, a német meg érzelmi alapon csikorgatja a fogát. Inkább azon gondolkodjon el, hogy a német-törökök nagy része inkább török érzelmű. Az állítólag EU-barát politikájuk a valóságon siklik ki. Különben a magyar orosz diplomácia is sokkal ésszerűbb mint a német embargós öngól.

Valamilyen vámunió kellene....A Brexitből látszik, hogy egy ilyen kilépés több év. Elegendő ahhoz, hogy egy rakás nagy cég lelépjen, mert drágább lesz az uniós piacra való szállítás és mivel a magyar iparnak csak az árnyéka van meg egy jó adag fiatal is kimenne, amit nagyon nem akarnék. Az Unió igazából egy klasszikus légypapír, ha egyszer belépsz, nehezen szabadulsz....

Kákán is csomót keresek. Én is gyakran írom a Nagy Britanniát, pedig ez csak a sziget. A teljes név az UK, azaz Nagy Britannia és Észak Írország Egyesült Királysága....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés