Zelenszkij tagadta, hogy Trump nyomást gyakorolt volna rá a Biden-ügyben

2019. október 06. 13:15

2019. október 06. 13:15

Tagadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Kyodo japán hírügynökségnek adott interjúban, hogy Donald Trump amerikai elnök nyomást gyakorolt volna rá egyik választási ellenféle, Joe Biden volt alelnök ügyében indítandó vizsgálat érdekében.

A vasárnap közzétett interjúban Zelenszkij hozzátette, hogy erre az alkotmány  nem hatalmazza őt fel. Soha nem gyakoroltak rám nyomást, és nem volt olyan feltétel, hogy egy vizsgálat fejében szeptemberre találkozó szerveznek Trumppal vagy fegyvereket adnak el – mondta Zelenszkij a szombaton kijevi hivatalában készült interjúban, amelyben első alkalommal beszélt a külföldi médiának azokról a vádakról, amelyek ügyében megindították Washingtonban Donald Trump ellen az alkotmányos vádeljáráshoz szükséges vizsgálatot.

Egy július 25-i telefonbeszélgetésben Trump – egy névtelen bejelentő állítása szerint – arra kérte Zelenszkijt, hogy tárja fel Joe Biden volt alelnök, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns és fia korábbi ukrajnai jövedelmező üzleteit.

A bejelentés nyomán indította meg a múlt héten Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke az impeachment eljáráshoz szükséges előzetes vizsgálatokat, arra hivatkozva, hogy az elnök kockára tette az Egyesült Államok biztonságát és saját választási érdekei miatt idegenek beavatkozását szorgalmazta az amerikai választási folyamatba.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amon-Li-Sa
2019. október 06. 23:15
Nem lehet, hogy valójában Nancy Bident akarja kicsinálni?
Negue
2019. október 06. 13:27
Na, szegény Nancy Újabb sz..rt kell találni, amit lehet passzírozni. Ezek a "demokratikus, és haladó gondolkodásúak", úgy látszik mindenhol egyformák a világban. :))
llnnhegyi
2019. október 06. 13:27
Láttam többször Trump elnök úrat a tudományos ismeretterjesztő csatornákon nyilatkozni a korabeli események hátteréről. Okos,ravasz ember. Most is nyer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik