Greta Thunberg sírva mondott beszédet New Yorkban

2019. szeptember 23. 19:46
A svéd klímaaktivista könnyek között vonta kérdőre a világ vezetőit, amiért nem tesznek semmit a klímaváltozás ellen.

Érzelmes beszédet tartott az ENSZ klímacsúcsán Greta Thunberg New Yorkban. A fiatal klímaaktivista sírva fakadt, miközben felolvasta beszédét, amelyet a világ vezetőihez címzett. Szerinte ezek az emberek elrabolták a gyerekkorát és az álmait, és még akkor is a végtelen gazdasági növekedés tündérmeséivel hitegetik az embereket, amikor évtizedek óta világos, hogy az emberiség a kihalás szélén áll. Az aktivista beszédét üdvrivalgás követte. 

Összesen 344 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komolytalan cirkusz.
Elmentek ti abba a .....

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 24. 6:10

Sok mindenben igaza van, de világ megmentése nem egy 16 éves gyerek, hanem a felnőttek feladata.
Egy 16 éves gyerek helye az iskolában és nem a különböző megmozdulásokon van.

A klíma változik. Fogadd el.

Most láttam a híradóban. Ki lehet jelenteni, ez a szerencsétlen gyerek mentálisan beteg!!!
Az meg egy aljasság ahogy felhasználják a mocskok.

" Az ember pont azért emelkedik ki az állatvilágból mert rendkívüli módon képes alkalmazkodni a környezetéhez."

Pontosan. Az ember elképesztően alkalmazkodóképes. Ezért van ilyen nagy agya. Az ember szinte az egyetlen faj, amelyik képviselteti magát a sarkkörtől az egyenlítőig.

Szerintem a hisztéria melegíti a környezetet, nem hűti.

Engem speciel jobban érdekelne ennél a személyiségzavaros, közismerten beteg kislánynál például az, hogy miként gondol integrációjára, felemelkedésére, jövőjére, boldogulására egy szabolcsi cigány kislány. Tényleg uncsi már, Mandiner!

A világ ( Föld) vezetői pont annyit tudnak tenni a klíma ciklikussága ellen mint Te még én. Szinte semmit. Beköszönt az ősz lassan. Reggel már hosszú gatyában megyek teniszezni. Nyáron délben volt hogy hideg vizet szórtam a fejemre.

A gerinces főemlős túlszaporodott.

Én egy Ferencz Orsolya - Ürge Vorsatz Diana vitára lennék kiváncsi, mert mindkét nő komolyan felkészült és tudományosan alátámasztott érveik vannak.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 23. 21:32

" gazdasági növekedés tündérmeséivel hitegetik az embereket, amikor évtizedek óta világos, hogy az emberiség a kihalás szélén áll."

Amúgy ez Gréthától függetlenül ténykérdés. A döbbenetes az, hogy színjátékot csinálnak, szerencsétlen gyereket felhasználva, azok akik a pénzéhségükben valóban tönkreteszik a világot.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. szeptember 23. 21:29

Te bohócot csinálnál ország, világ előtt a beteg gyerekedből? Te megélhetési forrásnak használnád a beteg gyerekedet? Ez a szerencsétlen nem tudja, milyen játszmához használják cégérnek, primitív érzelmi aláfestésnek. Az ENSZ ezzel nagyon lejáratja magát.

Greta a jól felépített projekt. Az egész Greta jelenség pont olyan, mint Forrest Gump három évig tartó futása, amiben százak követték anélkül, hogy tudták volna mit is akar ezzel mondani. Forrest sem tudta, és egyszer csak abbahagyta.

Azt a formál logikai ( figyelem! Burzsoá tudomány!) bukfencet kihagyják, ha kihal az emberiség, akkor hót mindegy. Jelenleg 7,8 milliárd ember él a Földön. Szarvasmarha kb. 1,5 milliárd.

16 éves. Menjen haza inkább befejezni a sulit. Azt jobban fogja bánni.

Grétától függetlenül, aki egy ijedt gyerek, az ENSZ a Klíma-változással kapcsolatos csúcstalálkozót szervezett, azaz a problémát nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Ezt ki írta meg neki?

Én eddig a környezetvédelemre egy meglehetősen érzékeny ember voltam, például engem nem most hanem évtizedek óta idegesít hogy égetik az őserdőket. (Sajnos nem vagyok fiatal.) De hallgatva ezt az arrogáns, nagyszájú kis nyikhajt komolyan mondom hogy egyre inkább elmegy tőle a kedvem. Úgy beszél mintha nem pont az ő pelenláik uszkálnának a világtengereken és nem pont az ő korosztálya lenne a legnagyobb fogyasztója azoknak a környezetromboló ipari termékeknek amelyek miatt állítólag klímakatasztrófa zajlik. Egy jó nagy tasli kellene lezavarni a kis hölgynek és visszazavarni az iskolába, ahová való. Majd mentse meg a világot miután szerzett egy diplomát.

"És egy napon, egyszer a jövőben, valakinek vezetnie kell az Egyesült Nemzetek Világkormányát."

Sztálinatyádnak.

Nincs igaza. Az ő korosztálya is ugyan úgy használja azokat a technológiákat és termékeket amik állítólag károsak a környezetre és hamarosan világvégéhez fognak vezetni. (Ami egy baromság, de ebbe ne menjünk bele.) Szinmplán hárítja a felelőséget az előző generációkra. Elnézve Grétát meg tudom érteni miért nem vállalnak gyereket a skandinávok. Ilyen gyerekre én se vágynék.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 23. 21:35

Valóban mond elgondolkodtató dolgokat, de valami nagyon bűzlik körülötte. Merthogy pont azok futtatják, akik eddig a "gazdasági növekedés tündérmeséivel hitegették az embereket". Éppen a legnagyobb környezetszennyezők hirdetéseiből jól megélő médiumok csinálnak belőle sztárt. Ezt látva lehetetlen nem gyanakodni, hogy egy kurva nagy átverés van éppen folyamatban.

Diana nálam eléggé elvágta magát, amikor előhozta azt a bizonyos 97%-os klímakutatói egyetértést. Ami gyakorlatilag egy emailes felmérés torzított eredménye.

"Az ő korosztálya is ugyan úgy használja azokat a technológiákat és termékeket amik állítólag károsak a környezetre és hamarosan világvégéhez fognak vezetni."

Az ő korosztálya még talán jobban használja a fejlett technológiát, többet utazik és többet fogyaszt, mint az előző generációk.

Szekunder szégyenérzet.

Nekem is beugrott az Ördögűzőből a lány, akit megszállt a ördög.

Ez sajnos nagyon komoly. Ez a gyerek elhiszi, hogy leváltja a világ vezetőit.
Az üdvrivalgás is nagy gond.
A hallgatóság is rosszul kezelte a beszédet.......ott nem volt normális gondolkodású felnőtt?

Válaszok:
rezvez | 2019. szeptember 24. 7:11

Szándékosan nem megy ndzak meg neki és nem írták bele a beszédébe, hogy csökkent az ózonlyuk mérete.

Balog miniszter egy pár éve a németeknek ajánlotta a cigányainkat, őt is megtapsolták.

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 24. 7:40

Szerencsétlen kislánynak már csak az hiányzik.

Ezt a történetet nem ismerem.
Dolgozni?

Válaszok:
rezvez | 2019. szeptember 24. 8:41

Valami gazdasági tanácskozáson, még 2015 előtt. Már akkor is azon gondolkodtak a németek, hogy az alja munkát arabokkal kellene elvégeztetni. A sáskajárás csak később jött.
Lehet, hogy a neten még megvan a hír, de nem szántam rá több időt, hogy megkeressem.

Szegény kis koravén lányka.

Akkor te termeled a szén-dioxidot!

Nem vagyok benne biztos, hogy Greta pontosan érti azokat a szövegeket, amiket felolvas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés