A kormány a határon túliakra szórja a milliárdokat, míg a hazai kórházak és iskolák pusztulnak

2019. június 18. 11:43

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Mi, európai magyarok tiltakozunk az ország cserbenhagyása, az esztelen költekezés, a megkülönböztetés ellen.

„Sajtóinformációk szerint közel százmilliárd forintot költene a kormány a határon túli magyarokra. Ezzel szemben az Emberi Erőforrások Minisztériumának csupán 4,2 milliárd forint jut. Ebből körülbelül százmillió forint jut egészségügyre, több, mint hárommilliárd viszont ismét a határon túliaknak jutna, felsőoktatási feladatok támogatására.

A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy az orbáni hatalom semmibe veszi a magyarországi magyarokat. Miközben a hazai kórházak és iskolák pusztulnak, az orvos- és pedagógushiány katasztrófákkal fenyeget, ők százmilliárdokat szórnak el a határon túliakra. Mi, európai magyarok tiltakozunk az ország cserbenhagyása, az esztelen költekezés, a megkülönböztetés ellen. Mi, valamennyien egyenrangú állampolgárok vagyunk, akiknek járnak azok a százmilliárdok, a hazai iskolákra és kórházakra, az európai életszínvonalra!”

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK a határon túli magyarokkal xenofób, de ez nyilván "európai" minta.... Valahogy velük szemben nem működik a tolerancia és a szolidaritás.

Arra meg már szót sem érdemes vesztegetni, hogy a "sajtóhíreik" (feltehetőleg 444, 168 óra, HVG, satöbbi) mennyire hitelesek. Csak a mi városunkban közel 5 milliárdos kórházfejlesztések, illetve 300 milliós egészségügyi alapellátás fejlesztések (praktikusan rendelőfelújítások) zajlanak.

A magyar magyar, akárhol is él. Összetartozunk, és ez kézzelfogható, vitathatatlan tény. A "DK" az esztelen és szívtelen uszítás, szembeállítás, gyűlölködés, primitív demagógia pártja.

Ez a tipikus demagógia. Sok mindenre kell és lehet költeni, nyilván különböző súlyú igények vannak. De ez nem jelenti azt, hogy a még meg nem oldott stratégiai kérdések mellett nem lehet másra is forrást biztosítani.

Valóban EU-s pénzekből. Amit a jelek szerint az egészségügy fejlesztésére fordítanak. Minden ellenkező híresztelés dacára.

Az egy másik eszmecsere témája lehet, hogy az "EU-s pénzek" vajon önzetlen, filantróp és humanista adományok, esetleg szerződés alapján a tagállamoknak járó összegek.

Csak érdeklődnék, hogy biztosítottak-e olyan helyet, ahol le lehet őket hányni? Ha nem, akkor szíveskedjenek pótolni a mulasztást, ha igen, akkor igazítsanak útba, megyek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés