Titkosszolgálatok akcióban

2019. május 21. 08:02

El tudják képzelni, mik derülnének ki, ha egyszer titkos felvételek kerülnének nyilvánosságra egy Schröder–Gazprom, egy Biden–Burisma megbeszélésről?

2019. május 21. 08:02
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Strachénak vége van. Ostoba volt, elővigyázatlan, naiv, hülye. Elment Ibizára, ahol behálózta egy »orosz«, akivel »tárgyalt«, úgy, mint egy igazi amatőr, politikai hülyegyerek. Strache mindezekért megérdemli a sorsát. Illetve »sorsát«. Mert az ő esetében – ellentétben Haiderrel – legalább azt tudjuk pontosan, hogy egy titkosszolgálati akció áldozata lett.

A nagyvad elejtésétől megmámorosodott ballibsi sajtó már hírül adta: »Nincs is unokahúga annak az orosz oligarchának, akinek nevében az állítólagos unokahúg tárgyalt Strachéval.« Hát persze hogy nincs.

Az egésznek az a lényege, hogy kellett egy orosz szál a buliba, mert most az oroszok lettek kinevezve patás ördögnek. A Vörös zsaru című hollywoodi film idején a Nyugat még éppen az oroszok jófiúvá sminkelésével volt elfoglalva, ugyanis még az a forgatókönyv látszott megvalósulni, hogy az orosz ásványkincseket a nyugati oligarchák fogják megkaparintani egy orosz »trónra« ültetett, akarattalan stróman segítségével, aki majd üveggyöngyökért eladja nekik azt a hatalmas országot. Jelcin lett kiszemelve erre a feladatra, no és persze többek között Hodorkovszkij.

Ha nem jön közbe Putyin, minden haladt volna a maga útján. Így aztán csak annyit sikerült elintézni, hogy egy volt német kancellár beüljön a Gazprom (majd a Rosznyefty) igazgatótanácsába.

És persze elindult az oroszok elleni hollywoodi és sajtóbéli hajtóvadászat, sok-sok titkosszolgálati munkával. Most éppen Ukrajna tart ott pontosan, ahol Oroszország (a végóráit élő Szovjetunió) tartott a jófiúvá sminkelés idején. Most Ukrajna a klassz kis demokrácia, és egy volt amerikai alelnök fiacskája már be is ült a legnagyobb ukrán energetikai cég igazgatótanácsába.

El tudják képzelni, mik derülnének ki, ha egy titkosszolgálati akció keretében egyszer titkos felvételek készülnének és kerülnének nyilvánosságra egy Schröder–Gazprom, egy Hunter Biden–Burisma megbeszélésről? Esetleg ha egyszer megtudhatnánk, mi hangzik el egy Soros–Juncker vagy egy Soros–Kurz megbeszélésen? Ott aztán hallgathatnánk vastag, orcátlan hazaárulásokat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieBrown
2019. május 22. 06:54
Ez mind oké. De mennyiben menti ez fel a síkhülye - és ezek szerint korrupt - Strache elvtársat?
békepap
2019. május 21. 19:02
aki lebuktat egy hazaárulót, az még nála is rosszabb? ez a fidesz erkölcse?
palika2022
2019. május 21. 17:55
Bayer Zsolt, találó az írásod, mintha én írtam volna. nekem is ugyanezek a gondolataim! isten áldjon titeket Bayer Zsolt és Orbán Viktor! ti vagytok a nemzet igaz kinyilatkoztatói!
szemlelo
2019. május 21. 14:19
Strache valószínűleg meg fog úszni minden bírósági eljárást - ha egyáltalán sor kerül ilyesmire. Ugyanis nincs tényállás! Nincs bűneset! (természetesen nincs "hazaárulás" sem, de nem is vagyok abba biztos, hogy van még egyáltalán ilyen eset az osztrák törvénykönyvben). Dumált egy sor hülyeséget, de abból semmiből nem lett tényleges akció. A fizetésekből persze, hogy nem, hiszen a nő nem egy milliomos lánya volt, hanem egy provokátor. De a Strabag-vezér félreállításából sem, az újság tönkretételéből sem, smmi másból, amiket mondott. Akkor hol a bűntett? Én nem hiszek titkosszolgálatokban. Egy ilyen akciót egy másodosztályú magán-nyomozóiroda is megtud rendezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik