Ha most Ön meg is hátrált, a vitát nem kerülheti el

2019. március 29. 15:54

Karácsony Gergely
MTI-OS

Én azon leszek a következő hetekben és hónapokban, hogy ezt a tartozást Önön behajtsuk. Nyílt levél Tarlós Istvánnak.

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

Nyilvános vitára hívtam Önt, amire úgy válaszolt: vitatkozni butaság. Igazi fideszes tempó ez, főpolgármester úr.

Tényleg nagyon mást gondolunk politikáról, városvezetéséről és stílusról is. Én a vitákban hiszek, vagyis az érvekben a vádaskodások helyett, a tényekben a hazugságok helyett. A nyílt, érvelő, tényszerű vitától való menekülést gyávaságnak tartom. Ha most Ön meg is hátrált, a vitát nem kerülheti el. Mert válaszokkal, érvekkel, tényekkel nem nekem, hanem a budapestieknek tartozik.

Tartozik, mert beismerte, hogy a parkolási visszaélésekre megoldást jelentő egységes parkolási rend bevezetését Önnek nem engedte meg a főnöke, Orbán Viktor. Azért nem, mert ezekhez a visszaélésekhez fűződik politikai-gazdasági érdeke a Fidesznek. Ön tehát jó helytartóként kiszolgálta a Fidesz érdekeit, de ennek véget kell vetni. Én Zuglóban olyan javaslatot teszek, amelynek célja: kivenni az extraprofitot a parkolási társaság zsebéből. Főpolgármester úr járjon el annak érdekében, hogy javaslatomat megszavazza a zuglói képviselőtestület fideszes többsége.

De ez nem elég, mert a megoldás kulcsa az Ön kezében van. Ezért kérem, hogy jövő hét végéig hozza nyilvánosságra a kerületek által Önnek szolgáltatott parkolási adatokat, számokat, tényeket. Ha ezt nem teszi meg, pert indítunk a nyilvánosság érdekében.

Tartozik a válasszal arra, miért nem tesz semmit főpolgármesterként az elszabaduló ingatlanárak ellen. Tartozik a válasszal arra, hogyan kerülhetett Budapest újra súlyos adósságcsapdába.

Válaszolnia kell, miért engedi, hogy a kormány Semjén Zsolt hobbikiállítására herdáljon el 50 milliárd forintot, ahelyett, hogy ezt a pénzt a budapestiek javára fordítanák. Többek között ezekkel a válaszokkal tartozik a budapestieknek, és én azon leszek a következő hetekben és hónapokban, hogy ezt a tartozást Önön behajtsuk.

Üdvözlettel,

Karácsony Gergely
Főpolgármester-jelölt”
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145793

Ajánljuk még a témában