Nem viccelt

2019. február 10. 11:03

N. Kósa Judit
Népszava
Hiába várjuk, hogy gumicsizmás téesznyugdíjasok és túlórafrászban dolgozó összeszerelő munkások háborodjanak fel az alapkutatások ellehetetlenítésén.

„Azt sem hittük volna, hogy a kormány képes, és egy asztaltársaság kénye-kedvére bízza a magyar kultúrát. Ha a Magyar Művészeti Akadémiát precedensnek tekintjük tehát, harmatos naivitásnak tűnik, hogy hónapokon át minden józanul gondolkodó értelmiségi azt remélte, Palkovics László egyszer majd elneveti magát, és Lovász László hátát csapkodva bejelenti, csak viccelt. Á, dehogy akarja ő felszámolni a magyar tudomány intézményrendszerét, ugyan már, ki gondolná egy akadémikusról, hogy pont ő lesz a kutatóhálózat sírásója. De hát láttunk már ilyet: az MMA-tól magáig Palkovicsig, aki már ugyanilyen kemény kézzel állt neki a magyar oktatásügy legallyazásának is. És lám, annak is meglett az eredménye. 

Ami a Magyar Tudományos Akadémiával most történik, az csak annyival visszavonhatatlanabb a köz- és a felsőoktatás lábbal tiprásánál, hogy előbb vagy utóbb csak felnő egy szülői nemzedék, amelyik odacsap, mondván, márpedig az ő gyerekével ezt nem lehet. Azt viszont hiába várjuk, hogy gumicsizmás téesznyugdíjasok és túlórafrászban dolgozó összeszerelő munkások háborodjanak fel az alapkutatások ellehetetlenítésén és a bölcsészettudomány porba alázásán. Nem is az ő dolguk, hogy azon aggódjanak, mi vár arra az országra, amely nem tekinti értéknek az ideológiasemleges és fantazmagóriáktól mentes tudást, a kutatás körülményeinek kiszámíthatóságát, az aprópénzre nem azonnal váltható, de az - egyébként oly sokat emlegetett - nemzet megmaradása szempontjából nélkülözhetetlen tudományt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Judit!

Ahogyan írsz, az Landeszmabb rabbit idézi fel az átlag magyarokban, azt, hogyan vélekedik a zsidóság a magyarokról. Pedig nem szabad általánosítani.


Te most generálisan lebunkóztad a vidéket, a lakótelepi munkásokat is. Landeszmannra TGM akkor azt mondta, hogy a "zsidó mucsa", remélem, hogy TGM a Te esetedben is így látja.

Egy biztos, a balliberális pártok vért izzadva próbálják egy politikai akolba terelni a tüzet és a vizet, a zsidó értelmiség vezette pártokat és a melósokat, törik magukat, , hogy megnyerjék Budapest munkáskerületei támogatását azért, hogy azok kikaparják nekik a kormányra kerülést. S mit kap a melós a Népszavától, hogy lebunkózzák, a vidékiekkel egyetemben.

Kedves vidékiek, lakótelepeken élő budapestiek, tényleg azokra a balliberális pártokra akartok szavazni, akik naponta megaláznak Titeket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés