Térjünk észhez! Nem csalt sem a Fidesz, sem a Kúria, sem a választási iroda

2018. május 10. 07:27

Bódis András
Válasz.hu

Nem korrekt a magyar kormánypárt, ha nem veszi tudomásul, hogy az érvénytelenné nyilvánított levélszavazatokon mindösszesen egyhuszadnyi listás mandátum múlt.

„1. Mindig érdemes górcső alá venni egy választás hibáit, és kiküszöbölni – legalább a jövőre nézve – a csalásra elméletben lehetőséget adó szabályokat. Ausztriával például még az a »csúfság« is megesett a 2016-os elnökválasztáson, hogy a hibás szavazólapok miatt el kellett halasztani a már eleve kényszerűen megismételt második fordulót.

2. Nem korrekt a magyar ellenzék, ha nem veszi tudomásul, hogy a vitás voksokon mindösszesen egyötödnyi listás mandátum múlt április 8-án. Azaz lényegében semmi.

3. Nem korrekt a magyar kormánypárt, ha nem veszi tudomásul, hogy az érvénytelenné nyilvánított levélszavazatokon mindösszesen egyhuszadnyi (sőt, mint később kiderül: valójában egykilencvenednyi) listás mandátum múlt. Hogy ez egyébként a matematikai »vakvéletlen« folytán esetleg újabb Fidesz-képviselő bejutását eredményezte volna, tökéletesen mellékes – pláne, hogy a kétharmad így is, úgy is megvan. Az pedig egyenesen önveszélyes, hogy a Fidesz néhány levélszavazat miatt esik neki a Darák Péter vezette Kúriának. Aki ugyanis ott keres ellenséget, ahol egyébként nincs, az előbb-utóbb elveszíti a kapcsolatát a valósággal.

4. Ha az ország a normalitás keretei között akar maradni, mindenki álljon le, aki most csalással vádolja a Fideszt – vagy épp a Kúriát és a választási szerveket! Ez neki is jobb lesz – meg nekünk is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129406

Ajánljuk még a témában