Büntetőeljárást és nemzetközi körözést kiált Soros György ellen a Jobbik

2017. augusztus 18. 15:43
Támogatja a magyar közösségek autonóniatörekvéseit, és új nemzetpolitikát akar a Jobbik – erről Vona Gábor beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Ezután Apáti István, Jobbik-szóvivő válaszolt a kérdésekre, aki felvetette: büntetőeljárás és körözés indulhatna Soros György ellen hazaárulás vétsége miatt.

A Jobbik támogatja a Kárpát-medencei magyar közösségek autonómiatörekvéseit – közölte Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Értékelése szerint ez „nem valamiféle múltba révedő 20. századi sérelempolitika”, hanem 21. századi felvetés. Azt mondta: a cél eléréséhez erős anyaországra és erős helyi magyar közösségekre van szükség, s ha a kettő nem áll össze, nem lesz sikeres.

Új nemzetpolitika kell

A jobbikos politikus szerint el kell ismerni, hogy a mostani kormány nemzetpolitikájában történtek előrelépések a szocialista-szabad demokrata kormányokhoz képest. Ezek közé sorolta a kettős állampolgárságot. Azt ugyanakkor kifogásolta, hogy érdemi áttörés nem történt szerinte például az elvándorlás, az asszimiláció, a közösségi jogok érvényesülése területén.

Vona Gábor úgy vélte: a kormány az itthoni pártpolitikai konfliktusokat és a korrupciót kihelyezi a Kárpát-medencei magyarság életébe is, és nem tekint az érintettekre egyenrangú partnerként. A Jobbik elnöke azt is megfogalmazta, hogy a környező országok vezetőivel folytatott találkozón és nemzetközi szervezetekben is meg kell jeleníteni a magyar ügyet. Szóvá tette, hogy a kormány a másik fél érdekében nem veti fel ezeket a témákat, az autonómiáról pedig csak „befelé” kommunikál.

Hazaárulás miatt köröznék Sorost

A sajtótájékoztatón Apáti István, a Jobbik szóvivője válaszolt a más témában érkezett kérdésekre. Ezek között az ünnep meggyalázásaként értékelte, hogy sajtóhírek szerint a diplomatáknak fel kell vetniük augusztus 20-án Soros György tevékenységét. Mint mondta, sok igazság lehet az üzletember befolyásolási erejéről szóló hírekben,

ugyanakkor felvetette, hogy miért nem folyik ellene büntetőeljárás és miért nem indult nemzetközi körözés hazaárulás, hűtlenség, a közélet tisztasága elleni bűncselekmény miatt.

Faggatták a csütörtöki, a párt által szervezett nyugdíjas kerekasztalról is, amiről kifejtette, hogy az idő rövidsége miatt az alapszervezetek személyes kapcsolat alapján hívták meg a résztvevőket, és egyebek mellett a mindennapi kérdésekről, a nyugdíjak mértékéről tanácskoztak. Hozzátette: Vona Gábor nyugdíjasokat érintő mondatait csak a nyugdíjasok kisebb része értette félre, sem a rendezvényen, sem máshol nem kell bocsánatot kérnie a pártelnöknek.

Kerecsensólyom és a kártevők

A szóvivőt megkérdezték a párt cigányokhoz és zsidókhoz fűződő viszonyáról is. Közölte: soha nem beszéltek kollektív bűnösségről, s ha valakit kritizáltak, az nem származása, hanem politikája miatt volt. Ha valakit megbántottak volna, készek bocsánatot kérni – tette hozzá, egyúttal „választási rasszizmussal” vádolva a Fideszt, amelynek szerinte csak addig fontos egy közösség, amíg a szavazatát begyűjti.

Több kérdésre is kizárta a Jobbik és az MSZP együttműködését, mint fogalmazott, „a kerecsensólyom kártevőkkel nem egyezkedik”.

Apáti István azt valószínűbbnek nevezte, hogy a Fidesz fog össze az MSZP-vel ha „szoros lesz a meccs”, hogy megakadályozzák a Jobbik-kormány létrejöttét.

(MTI)

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több kérdésre is kizárta a Jobbik és az MSZP együttműködését, mint fogalmazott, „a kerecsensólyom kártevőkkel nem egyezkedik”.

A búgócsiga meg nem ragadozó, csak gyerekjáték.

Válaszok:
pollip | 2017. augusztus 18. 16:01
Gombóc XVI. Artúr | 2017. augusztus 19. 23:44

És az ég nem szakadt rájuk................

" Apáti István, az ünnep meggyalázásaként értékelte, hogy sajtóhírek szerint a diplomatáknak fel kell vetniük augusztus 20-án Soros György tevékenységét. "
...
Tehát: a Jobbik szerint: tilos Sorosról még csak beszélni is...
No com...

Rájöttek, hogy a cukiság nem jött be. Először azt hittem, egy kb 2010-es cikket raktak elénk.

Válaszok:
ThunderDan | 2017. augusztus 18. 17:03

Ezt is lopta, emlékszünk a legyes hasonlatra:-))))))))))))

Vona egyre inkább Gyurcsányra emlékeztet. Lányegében 5 perc alatt felejti el mit mondott korábban, csak az a baj, hogy mi nem vagyunk amnéziásak.

Hoppá!

(Na, ki fogad velem? A tippem: a neo-Jobbik valami nagyon rossz adatot látott a nem publikus felméréseiben...)

"Először azt hittem, egy kb 2010-es cikket raktak elénk."

+1 :)))))

Válaszok:
pollip | 2017. augusztus 18. 18:31

...kerecsen... a jobbik... beszarok..meg a Vona.. meg csukjuk le az amúgy USA állampolgár Sorost... hazaárulásért.. elárulta Amerikát? Jól tette! Mi közünk hozzá?
.. beszarás...

„a kerecsensólyom kártevőkkel nem egyezkedik”

LOL
Ez az évszázad vicce.

A róka mikor lett kerecsensólyom?

Valami csapás ért?
Nem én beszéltem Sorosról, csupán reagáltam a Jobbik Sorosozására.

Teljesen összekuszálódtak a jobbikosok.

Teljesen követhetetlenek.

Mi is van a bérunióval?

A Jobbik vezetői jobban szeretik a pénzt, mint saját harcostársaikat
fotó: 24.hu

A bérunióért és az európai bérszintért kampányoló Jobbik minimálbéren tartja a saját alkalmazottait, a Magyar Időknek nyilatkozó egykori pártalkalmazott állítása szerint. Hunyadi Gábor, a jogi osztály vezetője elmesélte, hogy sokan elhivatottságból, ingyen vagy szinte ingyen dolgoztak a Jobbiknak, miközben a vezetés igencsak jól élt.

Hunyadi Gábor 2009 és 2013 között dolgozott a párt jogi osztályának vezetőjeként, a Facebookon így reagált a párt kampányára:

Egyébként meg pont az a Jobbik ugat bérunióról, aki a dolgozóit minimálbéren tartja/tartotta (vagy nem is fizetett nekik), miközben a felső vezetés, például Szegedi Csanád, Vona, Szaszi [Szabó Gábor pártigazgató – a szerk.], Kovács Béla, Balczó Zoltán milliókat kaszál/t havonta.

A Magyar Idők megkeresésére Hunyadi Gábor saját példájával kezdte. Mint mondta, 2009-ben került a Jobbikhoz, és egy teljes évig ingyen dolgozott a pártnak, majd 2010-ben lett a jogi osztály vezetője. Ekkor havi 200 ezer forintot kapott, amiből a párt alapszabályának megfelelően 10 százalékot rögtön be kellett fizetni a pártalapba. Hunyadi szerint a Jobbik vezetése kihasználta azokat, akik elhivatottságból dolgoztak a pártnak, többeknek az albérletre sem volt pénzük, éhbérért csináltak mindent.

Király András, a párt akkori szóvivője lemondása után a Barikádnál dolgozott újságíróként, és 100 ezer forintot kapott. Mikor jelezte a vezetőség felé, hogy ebből nem jön ki, és akkor inkább elmegy Angliá­ba, nem marasztalták

– fogalmazott a volt osztályvezető. Hunyadi arra is kitért, hogy a felső vezetés nem volt ilyen szűkmarkú saját magával szemben:

Szegedi Csanád európai parlamenti képviselőként három asszisztenst tartott papíron. Egy gyakornok havi bére akkor minimum 4000 euró volt, így Szegedi a saját mintegy 8000 eurós havi illetéke mellett további 1200 eurót vehetett fel. Szegedi Csanád asszisztensi keretei miatt egyébként két éve az EU csalásellenes hivatala, az OLAF is vizsgálódott, mivel felvetődött a gyanú, hogy a Jobbik akkori alelnöke és EP-képviselője több politikustársát asszisztensként alkalmazta az EP pénzén. Az Origo akkor megkereste Szegedit, aki elismerte, hogy vizsgálat folyik vele szemben, a vádakat azonban légből kapottnak nevezte. A párt másik EP-képviselője, Kovács Béla ellen jelenleg is nyomozás folyik költségvetési csalás ügyében.

Forrás: magyaridok.hu

No meg fekáliából nem lehet várat építeni, bármennyire is keménynek látszik a dolog...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés