Nincs abszurdabb, mint tolerálni az intoleranciát!

2017. május 17. 8:30

Bőtös Botond
Do toho
Bayer a kávévita során ügyesen taktikázott, megpróbálta vállalhatatlan szavait összemosni, egyensúlyba rakni a netről kikukázott írott szeméthegyből. De Bayer nem az internet hátsó udvarán hányta oldalba a csűrt, hanem telibe, a főkaput.

„Azért írom le ezeket a gondolatokat, mert hétfőn Bayer Zsolt engem is megszólított kávézás közben. A plurális társadalom elpusztítására tartott Pesti Srácok nevű kvázimédia még márciusban összegyűjtött, majd a napokban újra megpörgetett néhány, első látásra hasonlóan agresszív és vállalhatatlan idézetet újságíróktól, aktivistáktól különböző internetes fórumokról. Nem irigylem azt a gyakornokot, akinek a melót kiadták, mindenesetre rátalált egy a tumblr-en reblogolt néhány mondatomra. Hangsúlyozom: a felület egy klasszikus trolletető, ahová a magyar politikai paletta minden sarkából összefújta a többnyire álneves szemetet a szél: nácik, komcsik, libsik, konzik, szocik, kerdemek nyírják, ugratják és néha doxxolják egymást.

A PS által kiszúrt és a Bayer által hétfőn idézett mondataim egy ilyen ócska szócsata hevében hangoztak el, amely semmiképp nem vitapartnersimogató, de az adott kontextus keretében értelmezhető, a kutya nem foglalkozott vele. Hangsúlyozom: nem az Átlátszó felületén nyilvánultam meg, ráadásul egy szándékosan túltolt kommentben. Hülye voltam, mert nem gondoltam arra, hogy vannak rosszindulatú emberek, akik ezt megpróbálják ellenem és a felület ellen, ahová írok, kihasználni, lejáratni. Máris hallom az olvasót, gyerek, inkább ástad volna fel a földet a kertben, jobban járunk – és igaza is van. Miután a mondatok eredeti kontextusából kikerülve, más (többlet) értelmet nyertek, ezért, akiket megérintett, azoktól itt, nyilvánosan is elnézést kérek, se IFA-m, se lapátom nincs, csak egy drótnélküli klaviatúrám.

Bayer a kávévita során ügyesen taktikázott, megpróbálta vállalhatatlan szavait összemosni, egyensúlyba rakni a netről kikukázott írott szeméthegyből. De Bayer nem az internet hátsó udvarán hányta oldalba a csűrt, hanem telibe, a főkaput. Ellentétben vele, én nem a hatalom biztos sáncai mögül pofázok kifelé, következmények nélkül. Azért írom az Átlátszóra cikkeim, hogy utánajárjak az igazságnak, a szó 1789-es értelmében, amikor a valóság még találkozik a leírt szavakkal. És egy értelmesen keretezett vitában szívesen elvitatkozom bárkivel, aki ellentétben velem, nem kevesebb nacionalizmust a társadalomban és nem több polgárjogi egyenlőséget szeretne az Alkotmányban látni.

De Bayerral nem ültem volna le egy asztalhoz, mert hétfői vitapartnereinek nem adta meg azt a minimumot, amit ő megkapott tőlük. Mert Bayer nem adja meg a tiszteletet a tényeknek, amelynek nincs alternatívája. Ez pedig azért lenne fontos, mert e tiszteletre épülve jött létre az emberi élet minőségének az a magas szintje, amelynek a történelem során egyelőre nincs párja. Az igazság tisztelete nélkül azok a platformok sem jöhettek volna létre, amelyeken – micsoda paradoxon ez! – ma Bayer ezt a igazsággyilkosságot a plurális társadalom ellen minden nap műveli. (Erről és polgártársaink alternatív igazságértelmezéséről bővebben itt írok.)

Végül, talán meglepő, de ennek ellenére, szerintem Bayert nem betiltani kell vagy megbüntetni, hanem világos és érthető szavakkal és a digitális tér új tipusú aktivitásának eszközeivel megjelölni, védekezni ellene. Azt elfogadom, hogy voltak és vannak választások, ahol hazugsággal lehet nyerni, de abban egészen biztos vagyok, hogy az igazság védelmezői többen vannak, mint azt gondolnátok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. "A" tények nem léteznek : "rettenetes , hogy a tényektől nem látjuk a valóságot" / Rainer Maria Rilke / . Tehát , a szerző hivatkozása "a" tényekre eleve hamis és hibás .
2. A "tolerancia" egy gyakori , de rossz-helytelen liberális hivatkozás , mert ez a szó és konstrukció elmossa a valóságot : nem "tolerálni" kell , hanem fáradhatatlanul és alázatosan keresni az igazságot . S abból csak egy van : az Úr Jézus , illetve a Szentháromság LÉTE , VALÓSÁGA . Ha mindenki hozzá igazodna , az összes emberi probléma meg lenne oldva...

Doxxoljad te a jo nenikedet, azt!
Nagy baj lenne, ha mar kimagyarazni se tudnad magad, onnan, az IFA platorol, ahol egymast kozott osztjatok a nagyotmondasaitokat, vicsorogtok, a koznek meg mutatjatok a szebbik kepeteket, hatha.
Ugy hallottam, maholnap Felcsuton gyulik ossze a kremek kremje vagoilag, tovabbi jo uszulast, uszulast.
Hanyasig, es azon tul is.

A szerző legfeljebb a szó 1789-es értelmében lehet az "igazság védelmezője". Amikor a jakobinusok guillotineokkal, tömeges kivégzésekkel "védték az igazságot". Azt az "igazságot", amelyet ők alkottak (sic!!!), aztán kötelezővé akartak tenni. Pedig hát a helyzet fordítva szokott lenni. Nem a (anti)hősök alkotják az igazságot, hanem az igazság szüli a hősöket.

A szerzőhöz hasonló igazságbajnokok - akiknek persze nincs lapátja, sem IFÁ-ja - szavait természetesen mindig kiragadják a kontextusból, szándékosan félremagyarázzák, satöbbi. Ezzel szemben ők mindig aggályos körültekintéssel, a kontextus már-már túlfetisizált tiszteletével magyarázzák (félre) az ellenfeleik szavait.

És ami a legjakobinusabb vonásuk: a beteges meggyőződés, hit abban, hogy egyedül ők birtokolják az igazságot. Ebből a meggyőződésből próbálják aztán a "kölcsönös megértés", a "pluralizmus" igéjét hirdetni.

Na ez a csűr főkapujának telibehányása. A csűr pedig a képmutatás.

Botond! A teljes magyar jobboldal - tudod, a vidéki roncsmagyarok, a mucsai ugar - ebben az abszurditásban él lassan 3 évtizede!

Tolerál téged, meg a hozzád hasonló intoleráns magyargyűlölőket.

ha az igazságról papolsz, akkor írd is le.

Szeretnétek hatalomra kerülni, mert akkor ti kapnátok szép zsíros állásokat és nem Bayer! Jobban szeretitek a sok pénzt, mint a keveset.

Csak egy probléma van, hogy az ideológia, amit nekünk kívántok eladni nekünk nem jön be, mert mi meg azt szeretnénk, ha a pénzt amit megkeresünk, ne valamelyik befektetési alap mögé bújt amerikai illetőségű dollár multimilliárdos hatalmának és vagyonának gyarapítására használják, hanem jusson valami belőle a mi és gyerekeink jövőjére is.

Ezért sajnos nem tudjuk akceptálni az igazságotokat! Sajnáljuk. A hazaárulás jól jövedelmező üzletág volt, de sajnos vannak hibák, amikor is az emberek felismerik a hazaárulókat. Ti most így jártatok!

Aki fideszest akar verni, talal IFA- t is.
Bizom a Talalekonysagotokban!

Aranybanya ez a kis oszodi, tele freudi elszolasokkal.
Amivel a kutya nem foglalkozik, az nincs is.
Ki tehet arrol, hogy ti csak a mas szemet kemlelitek, vajon hol a szalka, de a gerendatol, ugye.
Es hat igen, nem IFA-ra gondoltatok, hanem egyenesen guillotinra. Jol van, meg egy lepes, es ti lesztek, kialtjatok ki magatokat a josagos gondviselesnek is.
Nem vagytok ti egy kicsit elszallva magatoktol? Csak ugy kerdezem.

Vigyazz, eppen most foglalkoztal vele!
Es milyen szepen, toleransan meltattad, peldat lehetne venni rolad.
Ja, nem is.

Nem is érdekel. Horn 100 milliós villája óta nem foglalkozom ezzel. Egyébként ideje lenne citálni Orbán kacsán, mit is válaszoltak arra az árat firtató kérdésre...

Egy-két dolgot azonban tudok. A gyerekek miatt - családi adókedvezmény,-a jövedelmünk 95 %-a nálunk maradt. Ez a ballib kormányzás alatt kb. 50%-os elvonást jelentett. Van még kérdésed?

Arról nem is beszélve, hogy a migráns simogatók miatt a gyerekeim fizikai jövőjét is veszélyben látom.

És amíg ez így marad, addig Orbán és a fidesz, semmi más.

Ha már Bötös Botond, tolerancia és a valóság feltárása, akkor el kell olvasni a következő linken található írást és látni fogjuk, hogy ki is ő.
http://www.korkep.sk/cikkek/me..

"Ennyit Bötös Botond, alias Csehszlovák Kém írásainak színvonaláról, akit egyébként sem szabad komolyan venni a hasonló túlkapásai miatt. Annak ellenére, hogy egy írni tudó, Magyarországról származó, jelenleg Prágában élő és csehül értő, korábban a Magyar Nemzet online-t is megjárt személyről van szó, aki korábban a Körképen is publikált.

Kéthetente a visegrádi négyeknél történt magyar szempontból fontos eseményekről számolt be olvasóinknak vállalható módon. Hogy most éppen miről és milyen minőségben, az valószínűleg a megrendelői pénztárca vastagságától függ.
Botond, leülhetsz, elégtelen."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés