Egy pontszerzés és sok kiesés – ez volt a 2. nap magyar szempontból

2016. augusztus 8. 9:20

Írta: Kiss Brigitta
Az első nap két aranyérme után a vasárnap csendesebben és sajnos sikertelenebbül telt magyar szempontból a riói olimpián. A napot az úszók mentették meg: Kapás Boglárka remek egyéni csúcsot úszva lett 4. a 400 méter gyors döntőjében, míg Hosszú Katinka a 2. helyen jutott tovább a 100 méter hát döntőjébe. Magyar eredmények a riói olimpia második napjáról.

Magyar szempontból nem sikerült túl jól a riói olimpia második, vasárnapi napja. Női sportlövőink közül sem Tobai-Sike Renátának, sem Egri Viktóriának nem sikerült bejutnia a légpisztoly döntőjébe. Előbbi 17., utóbbi 36. helyen végzett. 

Rögtön az 1. fordulóban kikapott női teniszben Babos Tímea, akit az egyébként kiemelt cseh Petra Kvitová győzött le 6:1, 6:2 arányban. Babos később párosban is pályára lépett Jani Rékával az oldalán, ám a magyar páros is búcsúzott az 1. fordulóban, miután a román Andreea Mitu és Raluca Olaru alkotta román páros 6:3, 6:4-re legyőzte őket.

Az asztaliteniszezők is búcsúztak

Az első nap mindhárom magyar asztaliteniszező győzelemmel kezdett, ám vasárnap már egyiküknek sem sikerült nyernie. Pattantyús Ádám 4-0-ra, míg Lovas Petra 4-1-ra kapott ki esélyesebb ellenfelétől a 2. fordulóban. A kiemeltként versenyző Póta Georgina már a 3. fordulóban, a 16 közé jutásért állt asztalhoz, de ő sem jutott tovább, miután 4-2-re kikapott honkongi ellenfelétől.

Hamar véget ért a 69 kilogrammos súlycsoportban versenyző ökölvívónk, Bacskai Balázs számára is az olimpia. A magyar boxoló a francia Souleymane Diop Cissokhótól kapott ki nagyon simán, 3-0-ra a selejtezőben.

Nem jutott ugyan döntőbe, és a talajon, valamint gerendán is rontott Kovács Zsófia, ennek ellenére a még csak 16 éves magyar tornász egyáltalán nem vallott szégyent. Végül egyéni összetettben a 33. helyen végzett (24-en jutottak döntőbe). Szerenként pedig talajon 62., gerendán 72. (ezeken rontott), míg felemás korláton 24., ugrásban pedig a 13. helyen végzett.

Felemás napon túl az úszók

Az előfutamokból három magyarnak sikerült továbbjutnia vasárnap: 200 méter gyorson Kozma Dominik a 12. idővel került elődöntőbe, ahol végül a 15. helyen végzett. Hosszú Katinka vasárnap 100 méter háton indult, az előfutamokban a 4. időt érte el, ám az elődöntőben javított, és a második helyen kvalifikálta magát a hétfői fináléba.

A vasárnapi nap magyar szempontból legjobb eredményét Kapás Boglárka szállította, aki 400 méter gyorson a 7. helyen jutott be a döntőbe, ott viszont már a remek 4. helyen csapott célba, ráadásul a 4:02,37-es idejével egyéni csúcsot is sikerült úsznia.

Nem jutott tovább viszont az előfutamokból a szintén 400 méter gyorson induló, és egyébként az egész magyar olimpiai csapat legfiatalabb versenyzője, a még 15. életévét sem betöltő Késely Ajna, aki végül a 21. helyen végzett. A szombati 400 méter gyors után a 200 méter gyors sem ment Bernek Péternek, aki végül csak 37. helyezett lett. Sztankovics Anna 100 méter mellen lett 24., Balog Gábor pedig 100 méter háton végzett a 25. helyen, elmaradva legjobbjától.

Ugyan szintén nem jutott döntőbe a brutálisan erős mezőnyben, és csak a 12. lett a férfi 4x100 méteres gyorsváltó, ám a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián és Holoda Péter alkotta négyes így is országos rekordot jelentő időt (3:15,21) úszott. (Frissítés: a magyar váltót utólag – mivel olyanokat is neveztek váltóra, akik végül nem indultak el – kizárták, így az eredménye érvénytelen)

Így áll most az éremtábla

Vasárnap a magyar sportolók nem szereztek újabb érmeket, így Magyarország kicsit hátrébb került az éremtáblázaton, de még mindig a hatodik.

*

Korábbi összefoglalóink a magyar eredményekről:

Két arannyal kezdtük a riói olimpiát – ez volt az 1. nap magyar szempontból

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontszerzés? Valaki mondja már el, hogy ezt az olimpiai "pontversenyt" rajtunk kívül ki tartja nyilván?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés