Mennybe ne menjen már az Origót szétverő Telekom Ákos kirúgása miatt

2015. december 16. 21:03

Jámbor András
Kettős Mérce
Vajon a közleményük szerinti sikeres eddigi munka folyamán, nem tűnt fel a Telekomnak, hogy Ákos ugyanezt gondolja évek óta?

„Egy fél ország ünnepli most a Telekomot, hogy meg merték lépni, hogy szerződést bontsanak egy általuk támogatott zenésszel, miután botrány lett egy szexista kijelentéséből. Vajon a közleményük szerinti sikeres eddigi munka folyamán, nem tűnt fel a Telekomnak, hogy Ákos ugyanezt gondolja évek óta? És ez a csodálatos közlemény, amely a vállalatcsoport érdekeiről szól, hogyan viszonyul a másfél évvel ezelőtti Origós sztorihoz, amelyben egy óriási, állammal kötött üzlet nyomán kirúgták a Telekom csoport tulajdonában lévő Origo főszerkesztőjét, mert Lázár János szomorú volt?

Félreértés ne essék, jó, ha egy cégnek számít a társadalmi felelősségvállalás, és húzós döntéseket is meg tud hozni, amivel a cég előfizetői nem feltétlenül értenek egyet. Öröm, ha egy multi ma Magyarországon kiáll a női egyenjogúságért, sőt állítása szerint tesz is ezért a cégen belül (bár a honlapjuk szerint a 36 tagú menedzsmentből 4 nő, azért nem tűnik óriási erőfeszítésnek e téren), sőt emlékszünk, a Magyar Telekom még a menekültkérdésbe is beleállt. De ez a marketing, a kommunikáció része.

Ne gondoljuk azonban azt, hogy a Magyar Telekom ettől kilép abból a szerepből, hogy ő egy cég, ne gondoljuk ezt kormányellenes lépésnek, sőt valódi politikai lépésnek sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merem remélni, hogy a Telekom sose meri magát többnek gondolni, mint egy cégnek.

Tegnap felmondtam a telecom előfizetésemet, (az árak miatt már régóta terveztem), de azért az rátett egy lapáttal, hogy politizált egy tróger szolgáltató.

Ejnye Andris! :-)

Amúgy szerintem is ez verhette ki a biztosítékot az ügyben.

"Öröm, ha egy multi ma Magyarországon kiáll a női egyenjogúságért, sőt állítása szerint tesz is ezért a cégen belül (bár a honlapjuk szerint a 36 tagú menedzsmentből 4 nő, azért nem tűnik óriási erőfeszítésnek e téren)"

Prekoncepciókkal terhelt intoleráns náci! Honnan veszed a bátorságot, hogy a nevek alapján következtess a nemi identitásra? Mi van, ha a menedzsment férfi nevű tagjainak fele transznemű, csak a rasszista, szabadságfób társadalom kirekesztő viselkedése miatt nem mertek nevet változtatni, pedig nőnek érzik magukat? :D

"A Telekom meg, nyugodj meg, rábaszik erre a húzására. Évekre hazavágták a cég megítélését."

Ha lenne ennek realitása, a céget már rég tönkretette volna a szolgáltatása minősége (szorosan beleértve a hozzáállást és az ügyfelekkel való bánásmódot is).

Nézd, ez olyan dolog, hogy számodra a kirúgás politika, egy másik ember számára meg az, hogy támogatnak egy művészt, művészeti csoportot vagy művészeti projektet. Minden politika, ami érinti az embereket, de nem az effajta politizálás a probléma, hanem a konzekvencia és az igazmondás hiánya, a folyamatos sunnyogás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés