Pintér: Finkelsteint nem világították át, G. Fodor Gábort igen

2015. november 17. 19:45
Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak adott írásbeli válaszában elárulta: Arthur Finkelsteint, a Fidesz kampánytanácsadóját nem világította át az Alkotmányvédelmi Hivatal, G. Fodor Gábort azonban igen, még 2013-ban.

Fodor Gábor liberális parlamenti képviselő Pintér Sándornak feltett kérdésében arra volt kíváncsi, vajon átesett-e Arthur Finkelstein Fidesz-kampánytanácsadó nemzetbiztonsági ellenőrzésen, valamint volt-e hasonló G. Fodor Gábor esetében, és ha igen, utóbbi esetében visszavonták-e a minősítését azután, hogy a 888.hu főszerkesztője lett. 

„Arthur Finkelstein részére nemzetbiztonsági tanúsítvány kiállítására nem kerül t sor, nemzetbiztonsági ellenőrzésen nem esett át. G. Fodor Gábor nemzetbiztonsági ellenőrzését az Alkotmányvédelmi Hivatal 2013-ban a hatályos jogi szabályozóknak megfelelően elvégezte. Az ellenőrzés eredményéről a Hivatal a kezdeményezőt és az érintett felet egyaránt tájékoztatta. A nemzetbiztonsági ellenőrzések eredménye az ellenőrzéssel érintett személyes adatának minősül, ezért annak tartalmával kapcsolatban ő maga jogosult tájékoztatást adni” – áll Pintér Sándor írásbeli válaszában.

Hogy visszavonták-e G. Fodor minősítését, nem szerepel Pintér válaszában.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gabriella és az ellenzék már nem tud mibe belekötni, s olyan dolgokat probálnak közügyé tenni amihez semmi közük. Sifi is állandóan követel valami olyat amihez nincs köze.

Kiváncsi lennék, hogy hol van előirva az, hogy egy párt tanácsadóját át kell világitani. Probálkoztak már Habonnyal is igaz akkor Orbánra löcsölték a személyes tanácsadói státuszt és bebukták. Most a Századvég Stratégiai kutóját, elemzőjét találták meg aki megbizást kap a kormánytól ami tök legális.

Elvégre Finkelstein úr Netanjahu legfontosabb tanácsadója, a másik Birnbaum úr pedig Netanjahu kabinetfőnöke volt.


Amúgy tényleg minek amikor egyszerű tudás tranzfer zajlik.

"..Finkelstein Orbánnal, a Fidesszel vagy önökkel áll szerződésben?

Mint mondtam, diszkrét szakma a miénk. Az azonban nem titok, hogy a magyarországi politikai és kormányzati elit, valamint Finkelstein úr és társai között tudástranszfer zajlik. Ebben mi – és személyesen én is – közvetítők vagyunk..."

http://mandiner.hu/cikk/201505..
"..Az első számú kapcsolattartó a miniszterelnök főtanácsadója, a pozíciót ugyan nem viselő, ám a Századvég Alapítványt informálisan irányító Habony Árpád, akivel döntően tolmácsokon keresztül zajlik a kommunikáció. Magyarországi tartózkodásaik során Finkelstein és Birnbaum "csoportos foglalkozásokat" tartanak: ezeken az üléseken a Fidesz kommunikációjában kulcsszerepet játszó vezető politikusok - köztük Orbán Viktor is - vesznek részt. A Narancs információi szerint Orbán kifejezetten jól megérti magát Finkelsteinnel..."

http://magyarnarancs.hu/belpol..

Csak egy egyszerű kampánytanácsadó... :)

"..Finkelstein a kilencvenes évek közepe óta máig az izraeli jobboldal legbefolyásosabb háttérembere..."

"..Lieberman és Finkelstein három év alatt a harmadik legerősebb pártot faragta a szélsőjobboldali alakulatból, így 2009-ben a Finkelstein-Netanjahu-Lieberman trió végül együttesen hatalomra jutott, és megvalósult a Likud-Yisrael Beiteinu-koalíció..."

Bogár tanár úr rak még mellé egy kis pénzszivattyúzást és remek esszét fog írni háttérhatalomról amelyik a magyar kormányt irányítja.. :)

"..Rogán szomszédja 1,6 milliárdért hirdetheti a kormányablakokat
A bevándorlásellenes plakátok után most a kormányablakokat népszerűsítő kampányt nyerte meg a HG 360 Reklámügynökség, ami Rogán Antal szomszédjáé, Csetényi Csabáé. (Napi.hu.."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés