Több feliratos filmet szeretne az IKSZ

2015. március 19. 15:56
Több csatornára kiterjesztené a feliratos filmek elérhetőségének lehetőségét, illetve növelné azok részarányát is az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint kiemelt érdek, hogy a fiatalok a versenyképes tudás mellett megfelelő nyelvtudásra is szert tegyenek, amit az államnak és a különböző hatóságoknak minden eszközzel támogatni kell. 

A KDNP ifjúsági szervezete szerint a nyelvtudás fejlesztését segítik a feliratos filmek, és noha a médiatörvény szerint a főműsoridőben sugárzott külföldi filmek negyedét eredeti nyelven, magyar felirattal is elérhetővé kellene tenni, erről a lehetőségről a fiatalok nem igazán tudnak.

Az IKSZ azonban tovább menne, és szeretné, ha az érintett hatóságok egy kampány keretében tájékoztatnák a fiatalokat erről a lehetőségről; hogy a 25 százalékos részarányt emeljék 50 százalékra, illetve azt is, hogy a szabályozás ne csak a JBE (jelentős befolyásoló erővel bíró) médiaszolgáltatókra, hanem egyéb csatornákra, így a tematikus, film- és ismeretterjesztő csatornákra is vonatkozna.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "feliratos" csatornát már tényleg magánzsebből kéne megcsinálni.
Én meg azt szeretném, hogy minden szereplő más nyelven beszéljen és fülhallgatóval lehessen hallgatni a magyar szinkront.
Istenem!
A KDNP ötletel.

wow, egy értelmes irányba mutató javaslat az iksz-től! erre sem számítottam ma..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés