Putyinról, ‘56-ról és az ellenforradalmazásról

2015. február 17. 14:38

Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista
Felháborítónak tartom, hogy az ‘56-os forradalmat az alapkövének tartó rendszerváltás után 26 évvel annyit sem tudtunk elérni, hogy egy magyar földön található obeliszken felújítás után ne nevezzék ellenforradalomnak 1956-ot.

Civilizált ember vagyok: nem kívánom a szovjet katonai temetők felszámolását, tragikus múltunk erre az időszakra emlékeztető jeleinek eltörlését. Nyugodjon most már mindenki békében.

Azt viszont felháborítónak tartom, hogy az ‘56-os forradalmat az alapkövének tartó rendszerváltás után 26 évvel, a kommunizmus bűneit oly nagy hanggal ostorozó még újabb rendszer lassan hatodik évében annyit sem tudtunk elérni, hogy egy magyar földön található obeliszken felújítás után ne nevezzék ellenforradalomnak 1956-ot és ne nevezzék felszabadító hősöknek annak leverőit. S e parcellában koszorúz a kommunista titkosügynökből lett orosz elnök, pár nappal a kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt.

Próbálja ezt megcsinálni Észtországban vagy Lengyelországban. Ja, oda nem is hívják, nem is megy, magától sem.

»Úgy fogunk majd eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia« – mondta Orbán Viktor nemrég, egy teljesen más irányú ügyben. Ebben az ügyben viszont eltűnt a dac, felszívódott a büszkeség: a kormány félszegen félrenéz és mossa kezeit. Szégyen.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... az ‘56-os forradalmat az alapkövének tartó rendszerváltás után 26 évvel..."

Ezzel a félmondattal csak annyi baj van, hogy az un. rendszerváltásnak semmi köze '56 tiszta eszményeihez.
Továbbá, valóban felháborító, hogy...26 évig(!!!) nem történt semmi.
Ez ügyben sem!

Rajcsányi azért azon is elgondolkodhatnál, hogy ez az europai maistrém értelmiség keze-lába is benne van Képtelenek voltak a realitások talaján maradni és megitélni a II. VH történéseit és elfogadni azt, hogy SZOVJETUNIÓ em oroszország és az utodállamok akik szintén kárvallottjai voltak a kommunista diktatorikus rendszer nyugat által legitimimiált birodalomnak. Mikor elfogadták a nyugati nagyhatalmak szvetségesnek és harcostársna a Sztálini kommunista diktaturát ezzel részesei lettek annak az osztozkodásnak ami a nyugat és a SZU Birodalmi határokat érdekszférákat meghatározta.

Lehet fanyalogni és egyoldalúa az oroszokat kikiálltani fő ellenségnek és szemet húnyni annak, hogy azért többszázezer szovjet ember halála árán gyözték le a náci rendszert mely németország vezetésével történt.

Az oroszok, mint egy europai kulturnemzet legalább annyit szenvedett az elmúlt hetven évben a szovjetektől, mint igaz rövidebb ideig népek és nemzetek a náci németország által.

Tudomásúl kellene venni, hogy nyugateuropa az oroszok nélkül nem tudták volna elsöpörni a nácizmust. Aki ezt kérdőjelezezi meg a szovjetek népeinek akik ma már szintén őnálló államok őnfeláldozását és hallotainak áldozatát kérdőjelezi és nem adja meg a tiszteletet a hallotainak.


Véresszájú liberálbolsevikok jobb ha elgondolkodnának a történelem kerekeinek mozgásán.

...akkor az obeliszkről ennyi - tárgyilagosan!

"S e parcellában koszorúz a kommunista titkosügynökből lett orosz elnök"


Na, végre ráakadtam arra, mi a célja ennek az írásnak. Összeházasítani néhány negatívumot a mostani orosz államfővel. Sikerült, gratula.

Na erről van szó! Mekkora zavar lehet a fejecskéjükben, ha arra gondolnak, (de nem gondolnak!)hogy milyen vehemenciával védték a Szabadság téri emlékművet, most ugyanezért sipákolnak! Komolyan kérdezem, van itt valaki, aki érti ezeket?
Legalább egy kicsit figyelnének arra, hogy mikor mit mondanak!

Érdekes ez a Rajcsányi gyerek!

Beszállt egy reálpolitikai aktus (Orbán-Putyin találkozó) bolsevik agitátorok általi ideológiai szörnyszülötté átvarázslásába.

Mi a faszom köze a Szu-nak Oroszországhoz?

Mi a faszom köze van Németországnak a nácikhoz?

Mi a faszom köze van a mai Magyarországnak Szálasiékhoz?

Válasz: mindhárom esetben a libsik (ha nem értenétek: bolsevik agitátorok, a legszebb 19-es hagyományok szerint Kun Bélától - Heller Ági néniig) facsarják, mintha ezeknek a dolgoknak közük volna egymáshoz.

Pedig az USA-ban még volt rabszolgatartás, amikor mi már jobbágyfelszabadításon dolgoztunk. Náci USA!

Na mindegy, látva ezt a szart, lassan elhagyom a Mandinert. Vagy visszajövök Antipackó néven, harsogva a libsi ideológiát. Lehet, hogy jobban fogom csinálni az óbégatást, mint a Rajcsányi meg a főnöke.

Semmi kifogásom nem lett volna, ha Rajcsányi tavaly szidja ezt a tényleg hülye emlékművet. Na de ez a sz@r, amit itt ír...

Ha komolyan veszük magunkat akkor két egymással ki nem egyeztethető tényt kell konstatáni. Az egyik a Jaltai szerződés MAGYARORSZÁGOT a SZU érdekszféba utalta szembe Ausztráliával. A SZU jogosan nevezte a kialakitott NYUGAT ÁLTAL A SZÖVETSÉGESEK ÁLTAL KIALAKITOTT rend megbontásával amagyr eseményeket tehát elleforadalomnak definiálták, mig a MAGYARR NEMZET a nyugat és kelet megállapodása ellen lázadt fel, tehát forradalmat vivott az orszég SZUVERÉNITÁS, SEMLEGESÉGE érdekében. Ezek a tények a többi csak egy illuzió, és hülye magyarázat mindkét oldalról. A tények azok tények amit em lehet a szájizünk szerit magyarázni. Magyarország népe felkelt a kialakult megkötött állapotok ellen, vagyis szabadságharcot vivott a szuverén államáért. A nemzetközi szerződések áltak kijelőlt tulajdonos meg ragaszkodott a zsákmányához amit azért kapott mert áldozatokat hozott az új rend kialakuláshoz.

Ezáltal ami egyfelől szabadságharc és forradalom, másfelől a kialakult rend elleni támadás. Ha ezt valaki nem érti meg az nem ért meg semmit. Sőt megkockáztatom, hogy a mai újkori világból sem ért meg túl sokat.

Mondjuk a sok médikusnak is eszébe juthatott volna.
Én, mint gyalog, nem járok munkásmozgalmi helyekre, azt sem tudtam, hogy ilyen van, szerintem vagyunk még így sokan, akik nem szoktunk kijárni Kádár "atyánkhoz".
A ballibáknak nem jutott eszükbe, csak most?
Most meg megy a vernyákolás, mintha Putyin pingálta volna oda a szöveget.
Nemtelen dolog a ballibtől.
Orbánéknak is eszébe juthatott volna, de annyi mindenért ütik, vágják őket, hogy most eggyel több, vagy kevesebb, mindegy.
Amúgy, akik felállíttatták, el is vihették volna onnan. Nem tudom, régen, mintha lett volna valami '56-os társaság, nekik sem tűnt fel?
Mindenkit csak az érdekel, hogy lehet sarat dobálni, a lényeg meg a "temetőben hever".

Azért vedd figyelembe, hogy minden relatív.
A mostani kormány előttiek is hatalomra törekednek, ha ne adj Isten odakerülnek, akkor megspóroltuk a betűk újravésését. (Kínomban).

breaking news!

Oroszország budapesti nagykövetségén azt közölték, hogy Putyin egy darab koszorút fog elhelyezni a síremlék központi obeliszkjén.
Na, most a központi obeliszk nem az ellenforradalmi emlékmű, az hátrébb és odébb található a síremlékek között.
Persze a kérdés azért továbbra is áll, hogy miért és hogyan is van ez az ellenforradalomasított obeliszk.
http://valasz.hu/itthon/putyin..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés