Jobbik: Drogteszt helyett felderítést és prevenciót!

2014. december 8. 14:07
A Jobbik a rendőrség kábítószerrel kapcsolatos felderítő munkájára és a prevencióra fordítana több pénzt, a Fidesz drogteszt bevezetésére vonatkozó javaslatáról pedig a konkrét részletek ismeretében alakítja majd ki az álláspontját.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján reagált arra a javaslatra, amely drogtesztre kötelezné a 12-18 közötti fiatalokat, a választott politikusokat és az újságírókat. Elfogadhatatlannak nevezte az iskolásokkal kapcsolatos általánosítást, ugyanakkor úgy vélte, valóban létezik a körükben valamennyire a probléma, azt azonban nem így kell megoldani.

Az ellenzéki politikus szerint alapvetően a rendőrség feladata lenne, hogy ne a végfogyasztókat, hanem a terjesztőket kapják el. „Amikor már egy kisiskolás meg tudja találni a terjesztőket, akkor hogyan lehet az, hogy a rendőrség nem?” – kérdezte. Novák Előd jelezte: javaslatot nyújtottak be a parlamentnek arra vonatkozóan, hogy a korábbi, 960 milliós szintre emeljék vissza a prevencióra szánt forrásokat. A Jobbik alelnöke azt is hangoztatta: a Fidesznek inkább a „parlamenti alkoholizálás tiltásával” kellene foglalkoznia. Valamennyi képviselőt önkorlátozásra szólított fel a parlamenti büfében kapható alkoholos italok fogyasztásával kapcsolatban.

Vágó Sebestyén, a Jobbik képviselője a dizájnerdrogokra vonatkozó kutatásokra, a hatóanyagok felismerésére is több forrást sürgetett, jelezve: ezen anyagokhoz könnyű hozzáférni és ismeretlen veszélyei vannak.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor már a Jobbikba több értelem szorul, mint a fideszbe, akkor tényleg csak a fizetett lakájok és a demenciás felvonulók maradnak. És ők döntenek az ország sorsáról.

egy ilyen bérkommentelői álláshoz sajnos túlképzett vagyok, így muszáj dolgoznom.

Mondjuk te is kipróbálhatnád egyszer, nem ördögtől való.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés