A család leépítése a totális államhoz vezet

2014. június 2. 13:43
A baloldaliak az értékekre hivatkoznak, de igazából csak egy értéket tartanak szem előtt, az egyenlőséget – mondta Gabriele Kuby német szociológus a Danube Institute budapesti konferenciáján. Kuby leszögezte: a genderelmélet nyilvánvalóan nonszensz, az európai országok pedig végrehajtották a kommunizmus gyermekekkel kapcsolatos terveit.

A budapesti Danube Institute pénteki, Európa morális állapotáról szóló konferenciáján társadalmi erkölcsi kérdésekről folytattak párbeszédet a meghívott nemzetközi vendégek.

„Az egyenlőség a szabadság legnagyobb ellensége” – összegezhető a konferencián előadó Christie Davis vélekedése. A Strange Death of Moral Britain című kötet szerzőjének, a politikai gazdaságtan professzorának a fő kutatási területe az erkölcs és a humor története. A magát libertáriusnak valló Davis kifejtette: a nyolcvanas években sokat változott a közvélemény hozzáállása a válás, az abortusz, az öngyilkosság és a homoszexualitás kérdéséhez. 

Davis elmondta: míg korábban a homoszexuális beállítódásúakat kellett védelmeznie, ettől kezdve egyre inkább a szólásszabadságot kellett védenie, hogy a hagyományos értékek képviselői és védelmezői is szóhoz jussanak. Davis rámutatott: akik korlátozni szeretnék a szólásszabadságot, azok magukat az egyenlőség ideológiájának szószólóinak tartják. Az egyenlőség ellene van a szabadságnak? Davis rámutatott: ma már a privát, bizalmas beszélgetésekben tett kijelentésekért is gyakran feljelentik az embert, majd e-mailben fenyegetések ezreit kapja. Davis az angliai muzulmán közösség jogvédő módszereit is szabadságellenesnek tartja. Megjegyezte: egy muszlim országban szekularista volna. 

 
Az angol professzor szerint az EU-ban jelenleg maximalizálni igyekeznek az egyenlőséget, és ehhez a bürokráciát használják fel – itt az előadó utalt Viviane Reding uniós biztos azon javaslatára, hogy az EU-s nagyvállalatok igazgatótanácsában női kvótát kellene kötelezővé tenni. Davis szerint nincs erkölcs érdemek nélkül: van, amit megérdemlünk, van, amit nem. Enélkül csak a társadalmi környezetet manipulálja a hatalom. Az erkölcs elsajátításának elsődleges terepe a család. A baloldaliak az értékekre hivatkoznak, de igazából csak egy értéket tartanak szem előtt – fejtette ki a professzor –, az egyenlőséget. 
 
Davis rámutatott: az esélyegyenlőség szép eszme, de igazából arról van szó, hogy az egyenlőség erőltetői pusztán nem kedvelik azokat, akik jó családból jönnek; és egyenlővé akarják tenni a jó és rossz családokat, majd az esélyek egyenlősége helyett egyenlő eredményeket akarnak.
 
Christie Davis előadását kerekasztal-beszélgetés követte Mándi Tibor moderálásában. Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet munkatársa az európai országok különféle értékekhez való hozzáállását mutatta be grafikonok segítségével. Ezt követően Balázs Zoltán, a Corvinus Egyetem professzora fejtette ki: nem szerencsés, ha a közbeszédben átpolitizáljuk a magánélet körébe tartozó témákat. 
 
Gabriele Kuby német szociológus, akinek most jelent meg magyarul második könyve, a Globális szexuális forradalom (első magyarul megjelent kötete A nemek forradalma volt), a gender ideológiájának veszélyeiről beszélt, Betlen János kérdéseire válaszolva. Kuby leszögezte: az, hogy férfinak és nőnek születünk és ez a két nem létezik, nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen józan ésszel is tudjuk ezt, azaz magától értetődik. Ennek ellenére ma kétezer, túlnyomó többségében női professzor tanít a német egyetemek gender tanulmányokról szóló szakjain, legújabban pedig már több tucat nemi irányultságról (vagyis nem identitásról) beszélnek egyes feminista szervezetek. Ugyanakkor ez nem ugyanaz, mint a homoszexualitás elfogadtatása, mivel a melegek női és férfi szerepeket vesznek fel. 
 
A szociológus professzor kifejtette: a családot védenie kell az államnak. A gender ideológiája átszexualizálja a gyermekeket; például vannak olyan ENSZ-ajánlások, melyek szerint már kis koruktól maszturbálni kellene tanítani őket és arról beszélni nekik, hogy a homoszexualitás ugyanolyan jó és értékű, mint a heteroszexualitás. A család leépítése gyökértelen személyiségek kialakulásához vezet, ami megkönnyíti a totalitárius állam létrejöttét is – fejtegette Gabriele Kuby, megjegyezve: a ’68-as generáció elnyomó, totalitárius intézményként tartotta számon a német családot. Kuby rámutatott arra is: téves, ha a különféle „családmodelleket” egyenrangúnak mutatjuk be, hiszen a csonka családok nem ugyanolyan értékűek, mint a normális családok. Kuby szerint a gender-elmélet a dialektikus materializmus talaján áll és nyilvánvalóan nonszensz.
 
A szociológus szerint érdekes módon Európa végrehajtotta a kommunista programot, és ma a gyermek az állam tulajdona: Németországban például több szülő van börtönben, mivel megtagadta, hogy gyermeke részt vegyen a kötelező szexuális felvilágosító órákon. A nők ma gyerekvállalás helyett dolgozni mennek, pedig szeretni csak az anya és az apa tud, nem az állam – szögezte le Gabriele Kuby, hozzátéve: mindezek okán ma Európa egy haldokló kontinens.
 
A XVI. Benedek pápát többször idéző, felnőttként katolizált előadó szerint el kell utasítani a gyermekkor átszexualizálását, a megoldás a visszatérés a hagyományos értékekhez, valamint a valláshoz és Jézus Krisztushoz, ugyanis Istennek van egy terve Európával.
 
A konferencia zárásaként Henk Jan van Schothurst, a Transatlantic Christian Council ügyvezető igazgatója, Thierry Baudet történész és Schöpflin György fideszes EP-képviselő beszélgetett az EU jövőjéről. Baudet szerint az Európai Unió inherensen antidemokratikus, és az egyetlen megoldás a szervezetből való kilépés, míg a magyar képviselő szerint az EU pusztán radikális reformra szorul.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A családot védenie kell! Egyetértek
De, hogy baloldali érték lenne az egyenlőség!?
Meg aztán miféle szabadság? Az utcán, híd alatt lakás szabadsága?

Nem ezt mondta, hanem azt, hogy az egyetlen baloldali érték az egyenlőség.

A másik meg, hogy túltermelési válsággal küzdünk, ennek ellenére a tőke nem hajlandó megfizetni a munkaerő újratermelésének költségeit. Semmi szükség sem lenne arra, hogy azok a családok, akik fontosnak tartják a gyerekeik nevelését, azoknál az anyákat munkára kényszerítsük. Csupán azért kényszerítjük munkára, mert ezzel a tőke nagyobb profitot tud kitermelni.

Ez egy ördögi terv. És igen, a nagytőke összeesküvése a világ ellen.

Jellemző a szűklátókörűségedre, hogy nem is érted, amit mond.

prejudikálsz. Te sem érted miről szól az egész, de azt tudni véled, mit gondolnak mások.

A nem tradikban meg még mindennnaposabbak. :)

"...az egyetlen baloldali érték az egyenlőség"
de hol? a holdon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés