Tömegközlekedési káosz Budapesten: az eddigi eredmények szerint Vitézy Dávid rendészeti javaslata megoldást jelenthetne

2024. augusztus 03. 08:27

A BKK és a BRFK több összehangolt akciója során tíz nap alatt 36 embert tartóztattak le és 42 személyt állítottak elő.

2024. augusztus 03. 08:27
A HÉV-en kezdődött a molesztálás, amely végül bűncselekménybe torkollott.

Nyitókép: MTI/Jászai Csaba

A budapesti közösségi közlekedés mindennapjaiban egyre kirívóbbak a kellemetlenségek, amelyekkel az utasoknak szembe kell nézniük. Az összevizelt ülések, az elviselhetetlen szagok, valamint a zaklató kéregetők, szerhasználók és hajléktalanok jelenléte sokak számára megnehezíti a városi közlekedést. Ezek a problémák nem csupán a városlakók életét keserítik meg, de a főpolgármester-választási kampány során is központi kérdéssé váltak – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A választási időszak óta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több akciót is szervezett a rendőrséggel együttműködve, amelyek során a forgalmasabb járművonalakon igyekeztek helyreállítani a rendet.

Az eddigi eredmények azonban rávilágítanak arra, hogy a problémák megoldásához egy speciálisan a közösségi közlekedésre szakosodott rendvédelmi csapatra lenne szükség – ahogyan azt korábban Vitézy Dávid is javasolta.

A kamerarendszer nem tartja vissza a renitenseket

A BKK a lap kérdésére ugyanakkor kiemelte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) közös akcióik nem új keletűek, hanem már hosszú évek óta rendszeresen zajlanak. A BKK hangsúlyozta, hogy

mivel ők nem hatóság, nincsen joguk a szabálysértéseket közvetlenül ellenőrizni, ezért a rendőrséggel való együttműködés kulcsfontosságú.

Annak ellenére, hogy a közlekedési eszközökön kamerák is működnek, a tapasztalatok szerint ezek sem mindig elegendőek a renitensek visszatartására. Az önkormányzati választási kampány után a BKK és a BRFK több összehangolt akciót is végrehajtott. Az első ilyen akció során a H8-as és H9-es HÉV vonalain ellenőrizték az utasokat, amelynek során tíz nap alatt 36 embert tartóztattak le és 42 személyt állítottak elő. Egy következő akcióban az M2-es metró és annak állomásai kerültek fókuszba, ahol a jegyellenőrök és rendőrök összehangoltan ellenőrizték az utazási jogosultságot, és szűrték ki a szabályszegőket.

A fentiek fényében egyre inkább szükség lenne a Vitézy Dávid által a főpolgármester-választás kampányában javasolt BKK-rendészet létrehozására, amely kifejezetten a közösségi közlekedési járművek biztonságát felügyelné. Ennek ellenére a főpolgármester, Karácsony Gergely, már egyértelművé tette, hogy nem támogatja ezt az elképzelést. A közlekedési problémák azonban továbbra is napirenden vannak, és a megoldás sürgetőbbé válik a városlakók mindennapjaiban.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. augusztus 03. 11:20
A főváros tömegközlekedés tökéletesen leképezi azt ami bpesten van emberanyagban....
2024. augusztus 03. 10:47 Szerkesztve
Z. Budapest egész Mo.-é!!! Itt is van egy helyen az összes liberálnáci csűrhe, akik megválasztották ezt a kommunistaliberálnáci hülyénvigyorgót!!! Budapestről kiszorítva a kevés normális jobboldali embereket, akik meg vidékre menekülnek előlük!!! Szóval a fővárosban nem Budapesten született emberek élnek többségben!!! Akik meg maradtak kevesen, szenvednek az igénytelen lumpen tömegektől... A polgármester meg a csűrhének kedvez, így biztosítva továbbra is a hatalmát!!! Minden nagyvárosban ez a bevált taktika!!! Szóval nem ártana gondolodni egy kicsit kedves vidéki kommentelők!!! 💯❗
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 03. 10:46
» RasPutin 2024. augusztus 03. 10:17 OrangeOrder 2024. augusztus 03. 08:33 Nem a BKV-t kell kitakarítani ezektől, hanem az egész várost meg országot. Téged kéne Moszkváig rugdosni.« Ott pedig az orroddal a földet súrolva meghajolnál a gazdád előtt a hosszú rugdalkozásod után.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 03. 10:43 Szerkesztve
Az nem Vitézy javaslata, hanem Orbáné, Vitézy csak egy báb. /szocinácilibsibolsi kommentelő/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!