Attól áll a bál, hogy egy hatalmas márvány kereszt lesz Budapest felett

2024. augusztus 13. 07:01

Legalább nem szovjet katona áll a kereszt helyén. Legalább ebben egyezzünk ki.

2024. augusztus 13. 07:01
null
Varga Mátyás Zsolt
X

„Nemrég még azt írtam az olimpia kapcsán, szívben már a Szent István-napra készülődve, hogy járjunk elöl illő példával, lebegjen csak az a drónkereszt augusztus huszadikán. Kissé sorsszerű, hogy két héttel rá attól áll a (főleg baloldali) bál, hogy egy hatalmas márvány kereszt lesz Budapest felett. Nem lebegve, nem illékonyan, hanem sziklaszilárdan. A Gellért-hegy csúcsán.

Azon hegy csúcsán áll majd, ahonnan a legenda szerint Gellértet a Dunába vetették - csak mert épp a keresztény tanokat próbálta terjeszteni. Hát kérdem, lehet ennél jobb helye egy keresztnek?

Akinek pedig nem tetszik, kicsit nézzen arrébb, a türbére. Ha az se tetszik, akkor a zsinagógára. Ha meg az se, akkor az jusson eszébe, legalább nem szovjet katona áll a kereszt helyén. Jobban ékesíti a kereszt a jelen Budapestjét. Legalább ebben egyezzünk ki.”

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ambrózy Áron

Facebook

Idézőjel

Ha rajtam múlna, még szenteltvízzel is úgy permetezném őket, mint Fülöp atya az ördögöt.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 15. 12:57
"Azon hegy csúcsán áll majd, ahonnan a legenda szerint Gellértet a Dunába vetették - csak mert épp a keresztény tanokat próbálta terjeszteni." Milyen jól tették! A keresztények vagy megtérítenek vagy agyon kell csapni őket, - imádnak mártírrá válni hitükért - de békén nem hagynak a tanaikkal. Nem tisztelik, nem tűrik meg mások isteneit. Amelyik keresztény megnézi ezt a videót ő a pokolra kerül! Én szóltam előre. www.youtube.com/watch?v=cckdk3KnTXM
Akitlosz
2024. augusztus 15. 12:48
A kereszt a szabadság előtt van, ez a politikai üzenet.
auditorium
2024. augusztus 14. 15:07
A keresztet levették sok EU-tagországban a hivatalokból, állami iskolák tantermeiből, mert zavarta a nem keresztényeket a keresztrefeszitett Jézus, aki egyébként zsidónak született és később keresztelkedett. Voltak iskolaigazgatók, aki nehezen adták volna ki az utasitást a kereszt eltávolitására és ezért pl. egy térképpel letakartatták, igy nem zavarja senki lelki egyensúlyát. A fejkendő vagy chador hordása szintén vallási hovatartozást jelent, de azt szabad hordani a kasszásnőnek, óvodákban a dadusnak vagy óvónőknek, tanitónőknek, gyári munkásnőknek stb. Vannak vallási szimbolumok, melyeket engednek, főleg az erősebb vallásoknál és vannak a keresztek, amelyeket lefestenek, kidöntenek, letakarnak, mert hiveik nem ismereik a bosszúállást. Lehet rajta vitatkozni, jól van-e ez igy ?
Akitlosz
2024. augusztus 14. 14:18
A kereszt a szabadság előtt lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!