Tisztelt püspök úr, cölibátusban élve lehet nem olyan egyszerű feladat felismerni egy orgiát

2024. július 30. 11:40

Mivel már ezer helyen megjelent ez az infó, ciki nem tájékozódni!

2024. július 30. 11:40
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube

„Miután a kalocsai érsek is megszólalt a szerinte az eucharisztiát gyalázó élőkép miatt, szeretnék minden egyházfit némi önmérsékletre inteni és arra, hogy vegyen a kezébe egy művészettörténet könyvet vagy csak használja a google akadémiát és nézzen már kicsit utána, hogy mit is lát a képen?!

Vagy ha ez fárasztó cselekedet számukra, akkor szimplán csak nyissák ki a szemüket és higgadtan válaszoljanak egy egyszerű kérdésre: hol látható a képen Jézus? 

A kék törpeformájú figura lenne, aki az asztalon fetreng és néha majdnem kivillan a micsodája? Vagy a telt alkatú nőnek tűnő figura lenne-e, akinek sokan glóriát látnak a feje körül? Segítek. Egyik sem Jézus! És bár asztalnak  asztal, de nem minden asztal az utolsó vacsora asztala! Ez főleg nem! Ez inkább egy olyan asztal, amin a bortól és életörömtől megrészegült görög félisten Dionüszosz csücsül és éppen énekel. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Perintfalvi Rita

Facebook

Idézőjel

Szóval lehet jönni azzal Orbán Viktornak Posványoson, hogy ez botrány és provokáció.

És lehet, hogy egy igazi orgiára készül, ami ugye tudjuk igencsak gyakori időtöltése volt a görög isteneknek, meg félisteneknek.

Maga Zeusz a főisten is igen kedvelte a nőket, az égieket s a földieket is. Ez utóbbiakat hol bika, hol hattyú, hol aranyeső formájában ejtette teherbe. Dionüszosz anyja Szemelé, aki Kadmon király leánya volt kivételes volt Zeusz számára. Ugyanis szerelembe esett vele. És egyszerű földi halandó alakjában látogatta meg és tette a magáévá. Zeusz felesége a féltékeny Héra ármánnyal megölte a királylányt, de Zeusz még épp idejében kivette testéből a csecsemőt és ő maga hozta világra. A hányattatott sorsú Dionüsziosz később felfedezte a bor és a gyönyör mámorát és azt, hogy milyen különleges hatással bír a nőkre. 

A féktelen orgiák, később bacchanáliák még Rómába is eljutottak, de Athénban inkább a kis és nagy Dionüsziák terjedtek el, ahol már inkább az irodalom, a történetmesélés és Dionüszosz életének felelevenítése volt a cél egy örömünnep keretében. Később ebből alakult ki a görög tragédia, az alantas verzióból pedig a komédia. 

Szóval tisztelt püspök úr, nem minden asztal az utolsó vacsora asztala! 

És bár ugye cölibátusban élve lehet nem olyan egyszerű feladat felismerni egy orgiát vagy bacchanáliát, de itt kérem az zajlik! Vagyis csak a kezdete… 

Mivel már ezer helyen megjelent ez az infó, ciki nem tájékozódni!

#gondoltamszolok

P.S. Az egy másik téma, hogy az ábrázolás ízléses-e vagy hogy illik-e az olimpiai megnyitóhoz vagy sem. Ez egy érdemi vita lehetne. De hogy ez a keresztényeket sértené ad abszurdum.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Az a helyzet, hogy a keresztények társasága messze nem olyan tutyimutyi, mint amilyennek a liberálisok képzelik. Ungváry Zsolt írása.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sondervermogen
2024. augusztus 04. 09:48
Egy 1-től 10-es skálán mennyire nézel hülyének, Rituka?
Lepkelányok
2024. augusztus 01. 22:40
Miért foglalkozunk ezzel az embernek látszó amőbával? Bocsánat az amőbáktól! Semmi másra nem jók a cikkei, mint hogy kihozza a jobb érzésű emberből azt a lényt, ami ő maga. Értelmes ember nem foglalkozik vele, miről fröcsög. Azért él meg a szösszeneteiből, mert elolvassák az ő véleményét kedvelők és utálók is. Én az utóbbi csapatot erősítem és el sem olvasom, miket hord össze. Szimplán időpocsékolásnak tartom.
hivataltaszilo
2024. augusztus 01. 09:08
Anyád picsája Sátánné!
syphax
2024. augusztus 01. 04:55
KUSS! Hülyeperintlófasz anyukám: KUSS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!