Hát itt mi történt? Átugratott egy autó a szembesávba az M1-esen! (VIDEÓ)

2024. július 29. 19:08

Szerencsére épp nem jött senki, így nem történt tragédia.

2024. július 29. 19:08
null

Nyitókép: képernyőmentés

Az M1-es és az M86-os autópályán is baleset történt hétfőn délelőtt, az ezekről készült felvételeket pedig figyelemfelhívó jelleggel meg is osztotta Facebook-oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első videóban egy szürke Opel érkezik a saját sávjában, egy ideig követi a sávelhúzás vonalát, aztán elindul a lellósáv irányába és borít mindent. A nagyobb baj itt jön: a sofőr megijed, hirtelen elrántja a kormányt és azzal a lendülettel oldalára borulva átugrat a másik oldalra, ahol végül kerekeire érkezve megáll. Szerencsére senkit nem talál el a másik oldalon, és ki is szállnak az autó utasai” – írják.

Az eset kapcsán hozzáteszik: egy európai felmérés szerint a vezetésünk 30-50 százalékában nem a vezetésre, hanem a dohányzásra, evésre, ivásra, a tájra, a mobiltelefonra figyelünk.

Egy rövid üzenet elolvasása alatt akár 500 métert is megtehetünk.

 „Ez olyan mintha fél kilométert letakart szemmel vezetnénk. Ha nem figyelünk, másodpercek kellenek csak és eggyel kevesebben érünk aznap haza. Egy Európai Unió által készített felmérés szerint minden 4. baleset figyelmetlenség miatt következik be és minden 8. halálos balesetért is az oda nem figyelés okolható. Kérünk mindenkit, a vezetésre koncentráljon, ha pedig úgy érzi fárad, a legközelebbi pihenőben álljon meg és gondoskodjon a megfelelő (alkoholmentes) folyadékpótlásról!” – olvasható a posztban.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!