Torkuk elvágásával fenyegette meg a baloldali aktivista a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

2024. április 19. 08:11

Az érintettek a házelnökhöz fordultak.

2024. április 19. 08:11

Nyitókép: Facebook

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke, Varga Zoltán meghívta Horgas Pétert baloldali aktivistát az április 16-i ülésre. A tanácskozáson a gyermekek védelme érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló ellenzéki javaslatról tárgyaltak. A meghívottaknak ilyen esetben hozzászólási joguk nincsen, a bizottság végül az ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét sem támogatta. A lap szerint a napirendi pont tárgyalása után Horgas Péter távozott a teremből, de az ajtóból visszafordult, egyenként rámutatott a teremben tartózkodó kormánypárti képviselőkre, 

majd a mutatóujját vízszintesen végighúzta a torkán.

A jelenet a jegyzőkönyvbe is bekerült. A Magyar Nemzet kiemeli: Horgas Péter közismert baloldali politikai aktivista, aki rendszeresen diktatúraként hivatkozik hazánk jelenlegi politikai berendezkedésére, számos kormányellenes tüntetés szervezője, ellenzéki politikusok hangos és tevékeny támogatója. A lap birtokába került levél szerint a kormánypárti képviselők a házelnök intézkedését kérik, mert a „az efféle, leszámolással fenyegető megnyilvánulások messze túlmutatnak a politikai véleménynyilvánítás határain, különösen, ha az illető mindezt az Országgyűlés állandó bizottságának ülésén, meghívottként teszi.” Az ilyen nyilvános, fenyegető gesztusok súlyosan sértik az Országgyűlés tekintélyét és annak méltóságát – írták. A jogszabály szerint egyébként akár fél évre is kitiltható az Országházból az, aki ezeket a házelnöki rendelkezéseket súlyosan megszegi.

A Magyar Nemzet szerint Horgas Péter színházvilágban díszlet- és jelmeztervezőként dolgozott, majd a Gyurcsány–Bajnai-kormány bukása után megpróbálta megpályázni a József Attila Színház vezetését, sikertelenül, 2010 után pedig a fő elfoglaltsága a kormányellenes tüntetések szervezése és persze az ottani szereplés lett. 2018-ban a cégével megalapította a Soros-hálózathoz kötődő Főnix Mozgalmat, amivel szintén számos baloldali demonstráció szervezésében vesz részt. A mozgalomban egyébként több volt SZDSZ-es, illetve a párthoz köthető szereplő, aktivista található. Horgas felszólalt a Soros-hálózat szervezte, a gyöngyöspatai kártérítésekkel kapcsolatos tüntetésen, de a Tanítanék Mozgalommal is akciózott közösen. Hozzá kapcsolódik, hogy az utolsó utáni pillanatban megtámadták a koronavírus-törvényt, néhány nappal a járvány kitörése után, azaz 2020 márciusában. Az akcióban Soroshoz köthető személyek sora vett részt. 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2024. április 19. 14:55
Büdös bolsevik gennyláda!
Bulldog Orange
2024. április 19. 12:38
Egy bátor 8, esetleg 10 év letöltendő, egy színcigó körletben, és jobb belátásra lehetne bírni ...
KBA98
2024. április 19. 12:21
Ezt talán rajtuk kéne kipróbálni!
voltospultos-2
2024. április 19. 11:48
„Én, az ellenzéki művész! Újabb formabontó, polgárpukkasztó produkcióval jelentkezem, amelyik végre képes lesz arra, hogy felrázza ezt a nyomorék kis országot, és megbuktassa végre 0rbánt. Nézőim közül természetesen leginkább Önmagamra számítok! Legelőször is azzal kezdem, hogy bemutatkoznék. Mutzinger Husi legendás osztályában végeztem, hiszen már az édesapám is kurva nagy atyaúristen volt. Sosem tudtam kinőni az árnyékából, ami mindig kurvára frusztrált, de azért csak felvettek ezzel a névvel az Országos Belpesti Zenebohócképezdébe, amit négy év taperolás után sikerrel elvégeztem. Pályám ekkor felfelé ívelt, kormányon voltunk."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!