Nincs új a nap alatt: a bukott baloldali politikusok után most Magyar Péter is a közmédia ellen hergel

2024. október 05. 09:49

A Tisza Párt délutáni demonstrációjára olyan ellenzéki képviselők is bejelentkeztek, akik 2018-ban azzal kerültek be a hírekbe, hogy randalíroztak a tévészékházban.

2024. október 05. 09:49

Nyitókép: Facebook

Ahogy arról a hét folyamán többször is beszámoltunk, szombat délután 3 órára tüntetést hirdetett Magyar Péter a közmédia épülete elé, melyre több ellenzéki politikus is bejelentkezett, köztük Jakab Péter és Hadházy Ákos is.

A Magyar Nemzet összeállításában arról ír, hogy 

az ellenzéktől nem idegen, hogy a közmédia ellen hergeljen.

A lap szerint a Tisza Párt vezetője a DK, valamint a 2022-es választáson együtt induló baloldali összefogás többi szereplőjének bevett módszerét követi, amikor olyan valótlanságok terjesztésével igyekszik a közhangulatot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ellen fordítani, hogy nem biztosítanak neki megszólalási lehetőséget. 

Pedig az elmúlt hetekben is több meghívást kapott a közmédia különböző csatornáihoz, – ezek közül a vitameghívásokat sorra visszautasította – a múlt hét folyamán pedig mind az M1-en, mind a Kossuth rádióban ismertethette álláspontját több közéleti kérdésben. A Magyar Nemzet szerint a Magyar Péter akkor is ezt a „receptet” követi, amikor „goebbelsi propagandagyárnak” titulálja a közszolgálati televíziót, valamint amikor a szimpatizánsait az MTVA székháza elé hívja tüntetni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ismerős nevek jelentkeztek be

Az október 5-én délutánra beharangozott demonstrációra olyan ellenzéki politikusok is bejelentkeztek, – többek között Jakab Péter vagy Hadházy Ákos – akik a 2018 decemberi, a túlóratörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetéseken az épületbe behatolva rendbontásba kezdtek, és a biztonsági személyzet többszöri felszólítása ellenére is órákon keresztül folytatták az intézmény működését megzavaró performanszaikat. Azonban az ismerős arcok sora itt még nem ér véget. Jelen lesz ígérete szerint még Tordai Bence, a Párbeszéd korábbi társelnöke, a 2RK elnevezésű pártja színeiben az egykori jobbikos Vona Gábor is, és a Momentum is képviselteti majd magát az eseményen – írta a lap.

A Magyar Nemzet arra is emlékeztetett, hogy a 2018 év végi események azért is voltak különlegesek, mert a baloldali politikusok maguk is megörökítették a randalírozásukat, amelyről az intézmény biztonsági rendszere és munkatársai szintén felvételeket készítettek. Ezek közül több jelenet azóta mémmé vált: mint például az, amikor Kunhalmi Ágnes, az MSZP néhány napja leköszönt társelnöke úgy tett, mintha a padlóra lökték volna, holott 

a felvételeken jól látható, hogy ő maga futott neki egy ajtónak,

amelyet az MTVA munkatársai csuktak be előtte. 

A közjátékhoz Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke is asszisztált, amikor „Jaj, Istenem, Ági!” felkiáltással Kunhalmihoz sietett. 

Az erről készült felvételt alább tekintheti meg:

 

„K***a erős” képek és lyukas zokni

Emlékezetes továbbá az azóta a közéletből távozó Bangóné Borbély Ildikó hat évvel ezelőtti kijelentése is. Az egykori szocialista országgyűlési képviselő jó lehetőséget látott abban, hogy hamisan a tévé biztonsági személyzete által vegzált áldozatnak állítsa be magát és társait. 

K...va erős kép lenne, ha lefekszünk a lépcső elé és tarkóra tesszük a kezünket”

 – győzködte 2018-ban Bősz Anettet – aki akkor még liberálisként politizált –, hogy minden kényszerítés hiányában is tegyenek így. 

Sokan emlékezhetnek arra, hogy Bangóné először megkérte Bőszt, hogy állítsa le a videófelvételt, ám a politikus ezt elfelejtette megtenni, és végül nyilvánosságra is került a felvétel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egy másik emlékezetes jelenet pedig a lyukas zoknit is villantó Hadházy Ákos nevéhez fűződik, aki a lépcsőkorláton igyekezett felmászni a tévészékház egyik felsőbb emeletére, ám mikor a biztonsági őrök leállították a már-már cirkuszba illő mutatványt, a képviselő erőszak áldozatának próbálta feltüntetni magát. De nem szabad megfeledkezni a DK-s Varju Lászlóról sem, akit 

azért ítéltek garázdaság miatt 900 ezer forintos pénzbüntetésre, mert dulakodni kezdett a biztonsági őrökkel, egyiküknek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány elhatárolódott

Figyelemre méltó volt már hat évvel ezelőtt is, hogy Gyurcsány Ferenc igyekezett elhatárolódni az eseményektől. Miután egy műsorban arról kérdezték, hogy miért nem vett részt az akciókban, igyekezett érzékeltetni, hogy „méltóságán alulinak” tartja a fentiekhez hasonló megmozdulásokat – írta a Magyar Nemzet.

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 12:23
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Csendesgyöngy
2024. október 05. 12:21 Szerkesztve
"Magyarország a felforgatók célkeresztjében A 2024-és év egyik tapasztalata, hogy az újbaloldal ugyanolyan felforgató taktikákat alkalmaz az utcai politizálásban, mint az ellenzéktől ezt már az elmúlt évtizedben megszokhattuk. A 2026-os választásig pedig biztosak lehetünk benne, hogy több kísérletnek is szemtanúi lehetünk, amelyek azt célozzák, hogy Magyarországon is kirobbantsanak valamilyen „színes forradalmat”, amely aztán egy kormányellenes puccsal érhet véget. A forradalmi recept pofon egyszerű módszereket tartalmaznak, olyannyira egyszerűeket, hogy a jelek szerint még a magyar ellenzék is képes alkalmazni azokat. Első lépésben a külföldről finanszírozott civil szervezetek a társadalomban meglévő elégedetlenséget felduzzasztják, adott esetben különböző törvénytelen eszközökkel megteremtik a társadalmi feszültséget."-folytatás 👇 Tűzfalcsoport www.facebook.com/photo?fbid=852309203752790&set=a.575520631431650
o1gtolvaj-3
2024. október 05. 12:21
A kozmedia=fideszes cseledek!
chief Bromden
2024. október 05. 12:01
Miért hagyják? Őrizetbe venni, tettenéréskor kenheti a hajára a mentelmi jogát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!