Orbán Balázs: Az európai parlamenti választások célja az lesz, hogy felnyissuk Brüsszel szemét

2024. január 08. 09:13

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a 2024-es év legfontosabb politikai eseménye az európai parlamenti választás lesz.

2024. január 08. 09:13

Brüsszel nem látja a valós európai problémákat, ezért az európai parlamenti választások célja az lesz, hogy felnyissuk Brüsszel szemét – közölte az MTI-vel hétfőn Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs szerint egyértelmű, hogy a 2024-es év legfontosabb politikai eseménye az európai parlamenti választás lesz. „Brüsszelben a vak vezet világtalant elve érvényesül”, a brüsszeli elit ugyanis már rég nem látja a hétköznapi európai emberek életszagú problémáit – értékelt.

Úgy fogalmazott: a brüsszeli elit tagjai vakok az illegális migránsok tömeges beáramlására,

a „liberális indoktrinációval és genderideológiával” szemben az európai gyermekek védelmére, a háború folytatásának támogatása miatti veszélyekre, az elhibázott szankciók gazdasági következményeire, az erőltetett méregzöld átállás miatt megemelkedő rezsiköltségekre és a gazdasági szétválasztódás okozta európai versenyképesség folyamatos csökkenésére.

Ez a fajta brüsszeli világtalanság leginkább a migráció tekintetében érhető tetten – írta Orbán Balázs. Rámutatott: Európa-szerte érzékelni, hogy az unióra nehezedő migrációs nyomás egyre nő. Az Európai Unió külső határain észlelt illegális határátlépések száma 2023-ban a 2022-es adatokhoz viszonyítva 17 százalékkal 355 300-ra nőtt, ez a legmagasabb szám 2015 óta.

Csak a Magyarország déli határszakaszán tett belépési kísérletek száma idén közel 171 ezer volt

– hangsúlyozta.

„Magyarország nyolc éve mondja, hogy a migrációs válság brüsszeli kezelése kudarcot vallott, a problémát nem szabad Európába hozni, és majd itt megpróbálni kezelni, hanem ott kell megoldani, ahol az felmerült” – húzta alá Orbán Balázs.

Jelezte: aki egyszer betette a lábát az EU-ba, azt onnan már nehéz kitenni. A tisztánlátás végett nézzük meg az adatokat: 2023 első félévében a kiutasított 217 070 nem uniós személynek kevesebb, mint az ötödénél lehetett csak a kiutasítást végrehajtani. A többiek illegális bevándorlóként Európa területén maradnak – közölte.

(MTI)

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ujhelyi István

Index

Idézőjel

A Fidesz az elmúlt években sikertelenül próbálta meg összetákolni az EU-ellenes, illiberális politikai formációját az EP-ben.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. január 22. 10:28
"RasPutin 2024. január 08. 09:46 Kétes 2024. január 08. 09:41 Te ember! Ahonnan kibaszták a fideszt az nem egy jobboldali tömörülés volt?" --- Egykor, régen igen. Amikor pedig a Fidesz elhagyta, akkor már egy szélsőbalos-bolsi pöcegödör.
2024. január 08. 17:26 Szerkesztve
"Az európai parlamenti választások célja az lesz, hogy felnyissuk Brüsszel szemét" Már bocsánat , de ez egy marhaság.. Ugyanis pontosan tudható hogy a brüsszeliták nem vakok és pontosan látják azokat a bizonyos problémákat.Amiket ők maguk okoznak, okoztak mégpedig szándékosan. Ők nem buborékban élő naivak és ártatlanok, hanem mindenre elszánt maffiák tagjaik, akiknek pontos céljaik vannak. Őket meggyőzni , "felnyitni a szemüket", az kb. olyan mint Orbán kísérlete december elején a 26 ellen, ukrán csatlakozási ügyben. Ne legyenek illúziói: ez egy háború. Sok fronton. És itt nincs kegyelem.Vagy mi győzünk, vagy ők.
KBA98
2024. január 08. 16:35
Ezt a Brüsszelt meg kell semmisíteni! Új EU kell! Merkelt Sorost és Ursulát nemzetközi bíróság elé kell állítani!
Ugandai Bubu
2024. január 08. 15:47
A fidesznyikeknek még pártcsaládjuk sincsen. Lesz kb. 1%-nyi erejük, ami - a migrációtól függetlenül - picsafüst. Nó mór májgrentsz in - ez eddig oké. Akkor lehetne verni a mellett, ha Orbán egy 20-30% pártcsalád prominens tagja lenne, de a magyaroktól undorodnak már sokan - politikai alapállástól függetlenül. Terjeng a helóröfik moszkovita bűze...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!