Irtózatosan veszélyesnek tartom, hogy az EU központi szervei egy adott politikai ideológia iránt köteleződnek el

2024. szeptember 02. 12:54

Ott tartunk, hogy ma minden kritika „Európa ellenesség”.

2024. szeptember 02. 12:54
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: AFP/Urs Flueeler

„Nem foglalkozom belpolitikával, és nem szoktam miniszteri interjúkat megosztani. Az EU pénzek kérdése persze nyilvánvalóan belpolitikai ügy is, és Bóka János meg egy miniszter (egyébként nem ismerem személyesen). De ez az interjú annyira jó, hogy kivételt teszek, tudom ajánlani.

Ugyanis azt a súlyos problémát is érinti, amit magam is látok, és irtózatosan veszélyesnek érzek az EU jövője szempontjából: azt, hogy 

az EU központi szervei egy adott politikai ideológia iránt köteleződnek el. 

Az is nagyon súlyos dolog, hogy az EP rúg fel szabályokat – 

mégis mi lenne Magyarországon, ha egy parlamenti frakció nem kapná meg az alelnöki helyeket? Ezt az EP-ben lehet, és senki nem szól semmit.

De hogy a Bizottság is erre az útra lépjen...? Az alábbit szó szerint  leírtam a Magyar Nemzetben – ott tartunk, hogy ma minden kritika «Európa ellenesség».

Bóka mondatai nagyon állnak: »az európai uniós tagságunknak nincsen alternatívája, és nyilván a kormány Európa-politikáját is ezek az alapvető szempontok határozzák meg. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az Európai Unió működésével kapcsolatban kritikát vagy javaslatokat nem lehet megfogalmazni. Az Európa-politikának nagyon komoly hiányossága, hogy minden ilyen megjegyzést, kritikát, ami az Európai Unió működésével vagy az európai politikai célkitűzésekkel kapcsolatos, azt a jelenlegi Európai Unió politikailag nem képes feldolgozni. Mindenkit, aki ezeket a kritikákat nyilvánosan, felvállaltan megfogalmazza, igyekeznek az európai politikai közösségből kitolni. Ez helytelen megközelítés, ami sem a tagállamok közötti lojális együttműködést, sem az uniós intézmények sikeres működését nem segíti.«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. szeptember 03. 10:17
A magyar ellenzéki kritika meg hazaárulás
Karvaly
2024. szeptember 02. 19:06
Jó, akkor ajánlok egy fogadást, te kimégy Angliába vagy Németországba, és ott kritizálod a kormány programját, különös tekintettel a migrációra és a közbiztonságra, én meg Magyarországon szidom a kormányt, emlegetem Hatvanpusztát, Mészárost, célozgatok Orbánnal kapcsolatban Ficora meg Trumpra - tudod, ahogy szoktátok. Na?
Zokni
2024. szeptember 02. 17:10
“Angliában több, mint évi 3000 embert börtönöznek be interneten kifejtett véleményért…akkor most fuss neki…a véleményednek, hogy "az egyik tagországa vezetője a belépés feltételeként kialakított demokratikus, jogállami berendezkedést felszámolta" - így Karvaly. 3000!? Sztem egy nagyságrendet téved. De ez ténykérdés. És tényeket nem ismerünk. Egy kivételével, h ezek mind rasszista, közösség-, kisebbségek elleni uszítás miatt kirótt büntetések. Egy kormány (párt) tevékenységének súlyos kritikája nem ez a kategória. A kijelentésem viszont tény. Ezt az Orbán-kormány számtalan intézkedése, lépése, jogszabályai bizonyítják 14 éve. Igazat mondani pedig még egy kisebbségre is lehet, feltéve, ha az nem gyűlöletkeltő. Pl.:”Minden Fideszes tolvaj túlsúlyos! Rajta! Csak habzsoljatok!”
Zokni
2024. szeptember 02. 16:01
Két megjegyzésem van fenti jól táplált napközishez. 1. Az nem ideológia, hogy a hazáját védő szomszédot támogatjuk, és az sem, hogy az őt megtámadót meg elítéljük. Feltéve, hogy az 1848-as szabadságharc résztvevőit nem vmiféle elmélet (ideológia) megtévesztetteinek gondoljuk. (Persze, ha igen, akkor vesszen Kossuth, legyen a Parlament címe Ferenc József Platz 1., és a Kurucinfó is a Labancinfó. Utóbbi már rég az is…) 2. “…minden kritikát, ami az Európai Unió működésével vagy az európai politikai célkitűzésekkel kapcsolatos, azt a jelenlegi Európai Unió politikailag nem képes feldolgozni…” A legnagyobb probléma, amit az EU nem tud feldolgozni, az, hogy az egyik tagországa vezetője a belépés feltételeként kialakított demokratikus, jogállami berendezkedést felszámolta azért, hogy tartósan hatalmon maradhasson, és főleg azért, hogy az ország relatív fejletlensége csökkentésére szánt EU-támogatást saját, és alárendeltjei gazdagodására fordítsa. Legyen becsületes, innen kezdje elölről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!