Kínos

2024. augusztus 23. 06:21

Gyurcsány Ferenc kínos sikolyánál csak Karácsony Gergely mindent eltávolító csendje fülsértőbb.

2024. augusztus 23. 06:21
Szalai Anna
Népszava

Nyitókép:  MTI-archív/Balogh Zoltán

„Sőt, egyre kínosabb. Az óbudai korrupcióról már jóval az önkormányzati választások előtt sugdostak. Demeter Szilárd, a Fidesz kultúrmisszionáriusa két éve »mindenféle furcsa ügyekről« beszélt, amelyek miatt szerinte a rendőrség is vizsgálódik. Sokat sejtetően azt is hozzátette: »véletlenül lecsukják a polgármestert«. Óbuda előző vezetője, Bús Balázs is szórja a mérgezett nyilakat számolatlanul. Kiss László minderre csak annyit válaszolt: erőtlen politikai próbálkozások. De közben a saját lakcímére volt bejelentve a cég, amelyik a korrupciós ügyletek egyik fontos szereplője, felesége volt az egyik tulajdonos, s a társasággal kötött szerződéseket is lefoglalták a kerületnél tartott házkutatáskor. Kiss ügyvédje szerint a cégnek semmi köze a büntetőügyhöz, csak baráti szívességből volt a székhelye a polgármester címén. A céget tulajdonló barát terhelő vallomást tett a polgármesterre az ügyészséggel kötött egyezségért cserébe.

Az átláthatatlan dagonyában egyre zavartabban tapicskol az ellenzék. Gyurcsány Ferenc kínos sikolyánál csak Karácsony Gergely mindent eltávolító csendje fülsértőbb. Bár egy szava sincs az októberi fővárosi kezdésről, az új közgyűlés patthelyzetéről sem. Kerékpározik, meg koncertre jár. Jogos, minden bizonnyal szórakoztatóbb, mint Magyar Péterrel kötéltáncot járni.

Még ennél is furcsább, hogy miért épp most csaptak le a nyomozók. Ezek a szerződések több évesek, Kisst évek óta figyelhetik. Alpolgármestere, a szintén előzetesben lévő Czeglédy Gergő, régi üzlettárs a NER-ben. Úgy tűnik, nincs többé szükség rájuk. Ahogy a régi ellenzékre sem. A Fidesz elengedte az eddig szorosan tartott, megizzadt tenyereket és az újonnan támadt ellenszél felé fordult. Az elengedettek kapkodnak és reménykednek, hogy elég kínosakat tudnak mondani ahhoz, hogy őket ne kérdezzék”.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. augusztus 23. 21:56
Kígyót dékát kiáltanak Gyurcsányra.
jostothu
2024. augusztus 23. 18:06
Hát ez egy "bravúros" szösszenet, a végére kiderült, hogy ez a dagadt pondró Kiss a Fidesz embere!
partikislajoska2023
2024. augusztus 23. 16:53
Elvtársak! Ez döbbent! A régi szép időkben a hithű vidéki elvtárs Népszabadságot vitt a budiba (olvasni nem sok kedve vót, de a Népszabadság se arra vót, na!). Most, hogy érik a szilva, kapóra jönne a Népszava is (ha lú nincs, szamár is...!). Papírja és tartalma -rendszerint - kényezteti a jó elvtársak rablóprivatizáción hizlalt alsóbb felét. No de ilyen cikkek után!?
tavirozsa2
2024. augusztus 23. 16:05
Dr.Kiss László polgármester-jelölő pártok: DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik Óbudán történtekről többi pártvezető véleménye is érdekelne!! (Egy pillanatig sem a DK védelmében írom ezt.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!