Ebből így nem lesz olimpia Budapesten!

2024. augusztus 26. 06:55

Semmire sem elég a főváros és a kormány támogatása, ha a magyar emberek többségét nem sikerül a rendezés mellé állítani.

2024. augusztus 26. 06:55
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

Nyitókép forrása: Németh Balázs Facebook-oldala

„Ebből így nem lesz olimpia Budapesten! Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy ha Budapest is akarja, akkor a kormány »ezer százalékkal« beáll mögé, így akár már a 2036-os olimpiát el lehet hozni Budapestre. Jól hangzik, de a legfontosabbról nem esik szó!

Ezt is ajánljuk a témában

Semmire sem elég a főváros és a kormány támogatása, ha a magyar emberek többségét nem sikerül a rendezés mellé állítani. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, teljesen logikus módon, olyan házigazdákat keres, ahol a helyiek támogatják a rendezést. Minek mennének oda, ahol ellenszélben kell kínlódniuk?!?

Márpedig jelenleg Magyarországon – a megjelent felmérések szerint – kisebbségben vannak az olimpia pártiak. Ha rendezni szeretnénk, ezen változtatni kell! El kellene mondani – őszintén! -, hogy egy olimpia mit visz és mit hoz. Sejtjük, hogy sokat visz, ám reméljük, még többet hoz. Miért jó vagy rossz a fővárosiaknak, milyen hasznuk van belőle az ország távolabbi részén élőknek, mi értelme az egésznek?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 27. 20:40 Szerkesztve
Teljesen mindegy a többség támogatása a BP-i olimpiára, mert ha a NOB döntése előtt fél évvel ismét összeszednek 200 ezer ellendrukker libsi szavazatot egy olimpia ellenes népszavazásra - még akkor is ha aztán egy érvénytelen népszavazás vagy olimpiatámogató siker lenne végül belőle - megint ugyanaz a bizonytalan helyzet lehet mint 2017-ben volt és kénytelenek lennénk ismét visszavonni a pályázatot..
Lehigh
2024. augusztus 27. 05:26
Nagy butasag lenne OLIMPIAT RENDEZNI. NINCSEN megfelelo szamu BIZTONSAGI. INFRASTRUCTURE NAGYON GYENGE!! UTAK BORZALMASAK. REPULOTER NEHEZEN MEGKOZELITHETO. KEVES A METRO ES A HIDAK SZAMA.
nebulo15
2024. augusztus 26. 19:34
Támogatom az olimpiát 2036-ban, ha 2032-re az ország euróban, dollárban mért adóssága a mai egy ötödére csökkenne !! Ha nem sikerül "akinek ki van a segge a gatyából az ne rázza a rongyot", tehát az olimpia sem kell a boldogsághoz. Továbbá nem biztos, hogy európa egyik legcsórébb országának európa legmagasabb jutalmával (a világon a hetedik !) kell premizálni a nyerteseit.....
2024. augusztus 26. 18:06 Szerkesztve
Szép lenne az olimpia Budapesten. De szomorúan azt gondolom, hogy amit a franciák az olmpiából csináltak az elvette a kedvemet egyelőre. A párizsi « olimpiát” Macron és beteg, provokatíiv bandája a gyaloggos-féle aljas, denaturált barmoknak rendezte. Olyan pedig nem kell ide, mint ahogy az euróvíziós cirkusz sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!