Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Orbán Balázs üzent Pressmannek: „Kutya hazugságnak eb a hitele”

2024. június 14. 19:18

A miniszterelnök politikai igazgatója az amerikai nagykövet figyelmébe ajánlotta a magyar közmondást.

2024. június 14. 19:18

Nyitókép: David Pressman X-oldala

Ami sok, az sok! David Pressman amerikai nagykövet azt nyilatkozta, a magyar kormány hazudott, amikor azt állította, a NATO védelmi szövetség helyett támadásra készülő szervezetként viselkedik, és magyar katonákat akar küldeni Ukrajnába”

 – írja Orbán Balázs a Facebookon.

Pressman minden szégyenérzet nélkül képes ezt állítani azután, hogy hónapokon keresztül próbált nyomást gyakorolni Magyarországra, aktívabb katonai szerepvállalást követelve tőlünk, és a kormány békére való törekvéseit „kapitulációnak” bélyegezte; azután, hogy az amerikai külügyminiszter Ukrajna háborúját nyilvánosság előtt „mindannyiunk harcának” nevezte, kijelentve, Ukrajnának NATO-tagállammá kell válnia; azután, hogy a NATO-főtitkár hetekig arról beszélt, reméli, hogy a szövetségnek sikerül mihamarabb megállapodnia a NATO Ukrajnának felajánlott katonai segítségnyújtásáról tette hozzá a miniszzerelnök politikai igazgatója. 

A Magyarország kormányának Budapesten sikerült megállapodnia a NATO-főtitkárral, hogy Magyarország továbbra is a NATO-szövetség része marad, de nem küldünk sem pénzt, sem fegyvert, sem katonát Ukrajnának emelte ki Orbán Balázs.

Ezt is ajánljuk a témában

Kedves Nagykövet Úr! Tudom, hogy érdeklődik a mi kultúránk iránt, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljak egy magyar közmondást: „Kutya hazugságnak eb a hitele.” „Same in English.”

 – tette hozzá a miniszterelnök politikai igazgatója.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 15. 20:20 Szerkesztve
Kedves Orbán! Mintha elismerte volna, hogy Orbán hazudott. (Az ugyanis nem cáfolat, hogy P. nagyobb aktivitásra ösztökélte az országot az orosz fenyegetés ellen.)
alexandrosz-2
2024. június 15. 13:22 Szerkesztve
Te zsideszes hazug geci, a csicska, vétotlan zsirdisznó gazdád jól teljesitett eddig is, hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, -13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáival), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
nyúlgerinc
2024. június 15. 06:39
Nem kellene ennyit foglalkozni ezzel a görénnyel. Majd eltűnik ez is mint anno a hasonló szerepet betöltő ami nagykövet. (És már a kutya sem fog emlékezni rá. Pontosabban a buzeráns pesti zsiráfok egy része igen...)
pipa89
2024. június 15. 06:36
Úgy, úgy. Jó pap is holtig tanul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!