Határozottan cáfolja a rendőrség Magyar Pétert a tüntetés számháborújában, nem becsültek és nem is közöltek adatot a szervezőkkel

2024. április 08. 08:39

Már csak az a kérdés, hogy mi alapján állítja Magyar Péter azt, hogy a rendőrség szerint 250 ezren vettek részt a tüntetésen.

2024. április 08. 08:39
Magyar Péter

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer (😂), a valóságban 3-400 ezer ember” – így kezdett számháborúba Magyar Péter a szombati tüntetése kapcsán. 

A kijelentés kapcsán gyorsan kiderült, hogy a rendőrség nem bocsátkozott becslésekbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Viszont mivel Magyar Péter a posztjában határozottan állítja, hogy „a rendőrség szerint”, a Telex megkereste a rendőrséget, hogy hátha csak Magyarékkal, mint szervezőkkel tudattak létszámbecsléseket. Mint kiderült a válaszból, „az egyes gyűlések résztvevőinek számát illetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság soha sem bocsátkozott becslésekbe,

most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés”.

Röviden megjegyzem

Magyar Péter a posztjában azt írta, hogy „a kormánypropaganda szerint 24 ezer” résztvevője volt a tüntetésnek. A Telex szerint is Magyar a Mandiner cikkét vette ezen kijelentés alapjául, amelyben bár szerepel a 24 ezres szám, de leírtuk, hogy a teljes létszám 39-44 ezer környékén lehetett – Magyar csúsztatására pedig még a Telex is rámutatott.

A számítások szerint a 250 ezer és a 400 ezer is teljesen megalapozatlan létszám, sőt, külön érdekesség, hogy a 2022 októberi, a Lakmusz szerint 65 ezres tanártüntetést sem sikerült megközelítenie a tömegnek, ami azt jelenti, hogy Magyar Péternek nem sikerült túlnyúlni a kormánnyal szemben már 2022 októberében is elégedetlenek táborán.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:54
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­­­á­r­n­a­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
patak_23
2024. április 08. 19:59 Szerkesztve
petikéknek: Mindig azzal jöttök, hogy hűha milyen sokan voltak. Minél többnek hazudjátok a létszámot, annál szánalmasabb hogy ilyen sok embernek nem tudtok nyújtani semmit. Semmitmondó buli volt az biztos! Most sem tudtok újat mondani minthogy: mocskos Fidesz, meg hogy Polt Péter mondjon le. Valami program vagy elképzelés az nincs!? És még Mindenkinek Megmondom a Magamét péter akar vitázni. Ugyan miről! Fújjj!!
Onurisz
2024. április 08. 17:22
Két Fradi-stadionnyi ember hajlandó volt önként kimenni egy politikai tartalom nélküli pszichopatát meghallgatni? Egy harmadik stadionnyi is valószínűleg kiment volna csak éppen másfelé sodorta az élet. És mindez jórészt csak Budapestről és az agglomerációból. Ez azért nem semmi és visszaigazolja azt a mindennapi benyomásunkat, hogy köztünk él egy minden realitásérzékét elvesztett, számottevő, őrjöngő ellenzéki réteg. Az az érzés köti őket össze, hogy a kormány bűnözőkből áll. És ha nem is mindenkit, de a többségüket az a meggyőződés is, hogy aki nem rajong feltétel nélkül a nyugat felől jövő legújabb világmegváltó eszmékért, az ártalmas és valamilyen formában kiiktatandó a hatalomból és a közéletből. Nincs új a nap alatt, ugyanígy éreztek és gondolkoztak a kommunisták is mozgalmuk zenitjén.
5m007h 0p3ra70r
2024. április 08. 15:42
»Skywalker_bp 2024. április 08. 14:41 Teljes káosz van a Fidesz táborban. Olvassátok a kommenteket.« 𝕗𝕚𝕕𝕖𝕤𝕫𝕥𝕒𝕓𝕠𝕣.𝕙𝕦/𝕜𝕠𝕞𝕞𝕖𝕟𝕥𝕖𝕜
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!