„Ez már nemzeti becsületsértés, nem maradhat következmények nélkül!” – Bagdy Emőke a Gyurcsány-párt plakátjairól a Mandinernek

2024. március 05. 20:49

A klinikai szakpszichológus is elmondta véleményét a Demokratikus Koalíció pedofilozó akciójáról.

2024. március 05. 20:49
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

***

Hétfőn több neves közéleti szereplő is kifejtette véleményét a Demokratikus Koalíció napokban indított plakátkampányáról, amelynek keretében – a kegyelmi ügyre felfűzve – pedofilozzák a magyar kormányt és konkrétnak Orbán Viktor miniszterelnököt. Az akció több politikusnál, így Donáth Annánál vagy éppen Molnár Zsoltnál is kiverte a biztosítékot.

Ezt is ajánljuk a témában

Bagdy Emőkét kérdeztük

A Mandiner kérdésére most Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus is elmondta, mit gondol a bukott miniszterelnök pártjának akciójáról. A Károli Gáspár Református Egyetem professzora a plakátokkal kapcsolatban leszögezte: 

Egészen súlyos a helyzet, a kampány megvalósítói nemzeti becsületsértés bűntettét követték el, és ez a már nem maradhat társadalmi számonkérés, következmények nélkül.

A szakember ezzel együtt kifejtette véleményét a parlamenti kommunikáció eldurvult eseteiről, amelynek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a kommunikációnak megvannak a tisztességes és követendő szabályai. Ezek megkövetelik, hogy beszéljünk egymással, emberi mivoltunkhoz méltó módon, az ellentétes véleményeink cseréjében is uralva indulatainkat és tisztelve a másik véleményét, hiszen senkinél nincs a bölcsek köve és mindenkinek meglehet a saját álláspontja.

„Ne egymást ütlegeljük, hanem a témát vitassuk”

Ne egymást ütlegeljük, hanem a témát vitassuk, ne a másikat alázzuk, hanem „tárgyaljunk” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a szóban benne van, hogy a „tárgynál maradjunk”, ne személyeskedjünk, hanem a tényeket és egymást tisztelve beszéljünk, ne egymást kritizáljuk, hanem nézeteinket próbáljuk egyeztetni, kulturált módon, azaz a megkívánt önfegyelemmel.

Bagdy Emőke szerint nagy szégyen, hogy azokat kell szembesítenünk az alpári, kontroll nélküli, személyeskedő, a másikat megalázni próbáló  magatartásukkal, akik sokaktól kaptak bizalmat, méltatlanul. 

„Vajon kit képvisel az olyan képviselő, aki barbár és másokat alázó, támadó?  Ki adott  jogot ilyen viselkedéshez?” - tette fel a kérdést a szakpszichológus. „Szeretném látni, ki helyesli az embertelenséget!” – fűzte hozzá.

„Ilyet csak gőgös és öntörvényű, magát e joggal önként felruházó és emberi mivoltáról megfeledkező, indulatvezérelt lény tehet, akit szembesítenünk kell tűrhetetlen magatartásával” – fogalmazott. „Persze nem veszi észre az öngólt, hiszen a legtöbb kulturált és jó érzésű ember elfordul az ilyentől, ilyenektől, mert nem vállal vele, velük közösséget” – tette hozzá.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­s­ ­­l­­á­­n­­y­o­k­­ ­­v­­­á­r­­n­a­­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
KBA98
2024. március 07. 17:56
A dk és az ún. árnyék kormány mindennek az alja!
makapaka2
2024. március 07. 10:09
Valóban ez már olyan szinten aljas megnyilvánulás a dk részéről, ami felett nem lehet csak úgy elsiklani! Minden normális határt átléptek ezzel! A plakátokat meg kell semmisíteni, és komoly büntetést kellene kiróni rájuk!
catalina11
2024. március 06. 21:58
catalina11 2024. március 06. 16:59 Egyébként annyit már bevallot, hogy hibázott, azaz VAN hibás kegyelmi döntés!" maga szerint vanced mi lenne az a hiba? vezesse le logikusan pontosan!" mi van vanced, miért kussol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!