Vizsgálat indult, miután a Klubrádió szerzője lekurvázta Novák Katalint és Varga Juditot

2024. február 12. 17:40

Tényi István szerint a köztársasági elnök megsértése Magyarország, a magyar nemzet megsértését jelenti.

2024. február 12. 17:40
null

Tényi István becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tesz a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen, miután a Klubrádióban megjelent Arató András véleménycikke, melynek az volt a címe: „Kurvák cseréje”. Tényi indoklása szerint az Alaptörvény 12. cikk első bekezdése alapján a köztársasági elnök személye sérthetetlen. Állítása szerint az államfő sérthetetlensége alkotmányjogi jogállásából következik, nevezetesen abból, hogy a köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

A köztársasági elnök megsértése Magyarország, a magyar nemzet megsértését jelenti”

– olvasható.

Tényi István szerint elengedhetetlen annak a büntetőjogszabálynak a megalkotása, amely a köztársasági elnök személyével szembeni sértő megnyilatkozásokat megfelelően szankcionálja. Úgy gondolja, hogy ettől függetlenül „az ilyen magatartások határozott és feltétlen elítélésével nem késlekedhetünk”. Megjegyezte, nemegyszer hallani az Országgyűlésben patetikus szónoklatokat a köztársaságról, a köztársaság veszélyeztetéséről és a köztársaság védelméről, ugyanakkor, amikor a köztársaság elnökét éri méltatlan támadás, az Országgyűlés néma marad. 

Kapcsolódó vélemény

Franka Tibor

Demokrata

Idézőjel

Először nem hittem a saját szememnek, ugyanis Kurvák cseréje címmel jelent (jelenhetett) meg egy, a klubrádiós hímvarjú, Arató András jegyezte károgás Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit országgyűlési képviselő asszonyok lemondásáról.

A Magyar Nemzet a bejelentést idézve azt írja, a szóvá tett magatartás az államfő személyén keresztül magát az országot sérti, az ország alkotmányos berendezkedésének, tiszteletben tartásának hiányáról tanúskodik. 

A köztársasági elnök személyével szembeni sértő megnyilatkozásokat megengedhetetlennek, alkotmányos rendünkkel összeegyeztethetetlennek tartom”

– fogalmazott Tényi István, megjegyezve, az Alaptörvény a köztársasági elnök személyének sérthetetlenségét nemcsak deklarálja, hanem felelőtlenségének határait is meg határozza. Tényi szerint azt is ki kell vizsgálni, hogy a kijelentések kimerítik-e a büntető törvénykönyv 227. paragrafusának második bekezdésének b) pontjába ütköző becsületsértés vétség gyanúját.

„Indítványozom, hogy –rágalmazás vétség gyanúja esetén- a Pesti Központi Kerületi Bíróság küldje meg a bejelentést – a magánvád előterjesztésére jogosult személy miatt – a Köztársasági Elnök, illetve Varga Judit országgyűlési képviselő részére. A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem. Az ügyben tett intézkedésekről tájékoztatás kérek” – zárta az indoklását Tényi István. 

 

A Klubrádión vasárnap este jelent meg Arató András véleménycikke, melynek a címe a „Kurvák cseréje” volt, mostanra a lap átírta azt „Bútorok cseréjére”, azonban az interneten semmi nem marad nyom nélkül és könnyen vissza lehet keresni az eredeti verziót. 

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 06:42
🍓 ️ F­­­o­r­­­r­ó­­­ l­­á­­­n­­­yok sz­­­ex­­et ak­­ar­n­­­ak, ba­sz­d m­­­eg ők­­­et itt 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
zsolt196969
2024. február 15. 13:54
Még szerencse hogy diktatúra van. Külomben jönne a fekete autó
Lajoss
2024. február 13. 15:30
Mindenki ismeri a kuplerájos példát…szó sincs személyes kurvázásról… de legalább addig sem a Balog püspök úrról szól a közélet… legalábbis az ún.nemzeti oldalon….
auditorium
2024. február 13. 09:02
Fel kell jelenteni ezt az ürgét becsületsértésért. Nem vizsgálgatni kell, hiszen hangfelvételről van szó és beazonositották. Mo. borzalmas ez az ordenáré szabadszájúság túlfizetett műsorvezetők részéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik