„A képmutatásversenyt a liberális-baloldali mainstream nyeri” – Deutsch Tamás a Mandinernek

2024. január 30. 15:00

Az uniós forrásokról, a brüsszeli folyosókról és baloldali EP-képviselőkről is értekezett a Mandiner Reakció adásában a fideszes politikus.

2024. január 30. 15:00

„A parlamenti üléseken a lehető legindulatosabb, a legprimitívebb, legbunkóbb módon szidják Orbánt, a Fideszt, Magyarországot, meg úgy általában mindenkit, aki nem a liberális baloldali kánonnak megfelelően látja a világot, nem hajlandó felmondani az ő általuk képviselt ideológiai kis kátét. Ők azok, akik döntő részben gyáva alakok” – mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Mandiner Reakció legutóbbi adásában.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette, ezek a parlamenti képviselők a folyosón valójában oda sem mernek hozzájuk menni. Szerinte ez azért fordul elő, mivel szemtől szemben nem állnak meg azok a kijelentések, amelyeket mondanak, mivel nincsenek valódi érveik és logikailag sem koherensek.

„Külső szemlélő számára őrültek házának tűnik az, amit az Európai Parlamentben csinálnak az ápoltak” – fogalmazott. Deutschnak elmondása szerint

elege van abból, hogy diktatúrának kiáltják ki Magyarországot az európai intézményekben olyanok, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen egy diktatúrában élni.

Meglátása szerint a képmutatásversenyt mindig „ez a liberális-baloldali európai mainstream nyeri el”, amely folyamatosan brutális minősítésekkel él a konzervatív oldallal szemben.

Az EU alapjai, migráció és a svéd NATO-csatlakozás

„A német nemzeti identitást gyakorlatilag feloldották az európai identitásban” – jelentette ki Deutsch Tamás, és kitért arra, hogy a jelenlegi európai intézményrendszernek továbbra is az európai szuverenitást kellene képviselni, viszont az erős nemzetállamok képeznék annak alapját. Úgy véli, óvatosan kell az európai jobboldali áttörésről beszélni, ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy a liberális-baloldal is fél attól, hogy jó eredményeket fognak elérni a jobboldali pártok.

A politikus megerősítette a magyar álláspontot: 

Az illegális migrációt minden szempontból el kell utasítani.”

Deutsch Tamás kifejtette, hogy az illegális migráció tekintetében a magyar és osztrák kormányfő álláspontja egybeesik, így ez már egyre inkább terjedő és üdvözlendő gondolatnak számít. Szerinte abszurd, ha „önálló álláspontodat képviseled, és az csak egy-két másik állásponttal esik egybe, vagy egyedül kell képviselned, akkor te elszigetelődtél”.

A beszélgetésen a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban még elmondta,

lelkes értékalapú támogatója vagyok a kormánynak, és a Fidesz képviselőcsoportjának az álláspontjával értek egyet”.

Ismeretes: a kormány hivatalos álláspontja szerint támogatja a ratifikációt, erről javaslatot is benyújtott a parlamentnek, ám a nagyobbik kormánypárt frakciója a nyilatkozatok szerint még vitázik erről, illetve kivár.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt Deutsch nem tartja helyesnek, hogy az a Svédország, ami még nincs bent a NATO-ban, „kopogtatás közben a jó édesanyánkat emlegeti minden egyes mondatában”, miközben tőlünk kér bebocsájtást. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj
2024. január 30. 17:29
Nagyon szeretnem mar, hogy a hasonlo nacikhoz csatlakozzon a Fidesz, mint Ok maguk is. Pillanatok alatt osszeverekednenek es agyonvernek egymast!
o1gtolvaj
2024. január 30. 17:24
Vajon mivel tolti Brusszelben a napjat a Feher Por? Mert ugye sehol nincs, egyedul maradtak, mint kutyaszar a hoban!
Hangillat
2024. január 30. 16:24
Jelenleg az ész trónfosztása hömpölyög, ezt az esztelenek trónfosztásának kell követnie. Dupla bolsevistán hazudoznak, szél nélküli szélsőségesek, bélszeleburdiak.
Ugandai Bubu
2024. január 30. 16:14
Lesz két százalékotok. Az mire elég, Tompicsek? Még magyarkának se nagyon lehet mondani a kis cionistát. Évek óta még az utolsó szamárpadba se engednek be titeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!