Megszólalt a rendőrség a beregsurányi határátkelőnél történt incidens kapcsán

2023. augusztus 04. 10:03

Azt mondják, nem igaz, amit a tánccsoport vezetője állít.

2023. augusztus 04. 10:03

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, az ukrán sajtóban keringett egy hír arról, hogy a magyar rendőrök durván bántak egy ukrán gyerek néptáncegyüttessel, akik Bosznia-Hercegovinába tartottak egy nemzetközi versenyre.

Oleh Melynik, az együttes vezetője úgy nyilatkozott a történtekről, hogy a magyar határőrök felszólították a gyerekeket, hogy forduljanak vissza Ukrajnába, miután egy orvosi érszorítót találtak az elsősegély táskában. Ezután Meynik állítása szerint a gyerekek és kísérőik leszálltak a buszról, kifeszítették az ukrán zászlót, és énekelni kezdték az ukrán himnuszt. A vezető beszámolója alapján ezt követően a rendőrök „csőre töltötték a fegyvereiket, és követelték, hogy tegyék le az ukrán zászlót.”

Az esetet követően az Index megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik azt válaszolták, a rendőrök a határellenőrzés szabályainak megfelelően ellenőrizték a gépjárművet és az utasokat. Elismerték, hogy az utasok egy adott ponton valóban énekelni kezdtek, de azt a rendőrök felszólítására abbahagyták. A rendőrség hozzátette, mivel semmi akadálya nem volt a néptáncegyüttes beléptetésének, gond nélkül továbbengedték őket.

 

Szerintük nem igaz, hogy elvették volna a kísérő telefonját – ahogy ő állította –, és az ukrán médiában emlegetett lőfegyverek sem kerültek elő.

 

Emellett felhívták a figyelmet, hogy a határellenőrzésről a biztonsági kamera felvételt készített, amit bármikor vissza lehet nézni. 

Nyitókép: Oleh Melynik Facebook-oldala


 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 05. 08:08
A hír július 3-án jelent meg. Augusztus 5-ig tartott, hogy megcáfolják az illetékes elvtársak? A seggét rúgnám szét a felelősnek! Viszont a biztonsági kamera (nem manipulált) felvételét sokan megnéznénk, úgy gondolom.
alenka
2023. augusztus 05. 02:06
...Undok leszek: az ukrán gyerekek is olyanok,mint a szüleik, mit hadonasznak a határon a semmitmondó zaszlojukkal es ki hajlandó hallgatni a torz himnuszukat....ezek a gyerekek már nácinak lettek nevelve: pszichiátriara velük....akkor még lehet segítség ..és a hazugságuk...meg a magyar határőröknek kell szabadkozni...ez már nem Európa....ocsmány ,hazug és fasiszta nepseg
altercat1
2023. augusztus 04. 21:10
Mocsok szarházi a gyerekeket használja fel az ócska hazudozásához. Visszaúton jól seggbe kell rugdosni. Vagy legközelebb.
Gullwing
2023. augusztus 04. 15:02
Ostoba ukik olyanról hazudnak amiről felvétel készült...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!