Logikátlan lenne az európai terrortámadás – titkosszolgálati szakértő a Mandinernek

2023. november 08. 15:55

Pedig már több ezer kiképzett iszlám harcos van az Unióban – figyelmeztetett Földi László.

2023. november 08. 15:55
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Újabb cikkben elemezte a Magyar Nemzet a migrációról szóló nemrég nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés részleteit, most arra koncentrálva, hogy a terroristagyanús személyek milyen könnyen tudnak eljutni Belgrádba, majd onnan embercsempészek segítségével beszivárogni Európába. 
A cikk szerint jelentős kockázatot jelent, hogy 

az Afganisztánban tömegesen élő tádzsikok határokon átnyúló kapcsolataikat kihasználva könnyen jutnak tádzsik útlevélhez. 

Mindez pedig azért fontos, mert a Független Államok Közössége (FÁK) térségén belül így már külön engedély nélkül utazhatnak és egy-két nap alatt, minden fennakadás nélkül eljuthatnak Belgrádba. Ezzel a módszerrel pedig az iszlám szélsőséges szervezetek tagjai észrevétlenül juthatnak be az Európai Unió területére.

Tálibok a déli határnál

A jelentés szerint pedig a déli határ szerb oldalán  működő embercsempész-csoportok irányítását átvették a tálibok, hogy saját bevételként könyvelhessék el az illegális migrációból származó óriási hasznot. 

A pénzt pedig akár fegyverek vásárlására, illetve terrorfinanszírozásra fordíthatják. 

A jelentés szerint további kockázatot jelenthetnek az egyre növekvő számú törökországi menekültek közé elvegyülő török ajkú szélsőségesek, akik a szintén bejutnak az Unió területére.  Ahogy a Magyar Nemzet korábbi cikkeiben is rámutatott,  terrorkockázatot csak növeli a Hamász és Izrael között zajló fegyveres konfliktus is.

Másfajta terrorizmus

A helyzetről megkérdeztük Földi László titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány elnökét, aki azt mondta, az ő olvasatában 

a terrortámadás nem csupán fegyveres támadást jelent. 

Mint kifejtette: „Európában zűrzavar van, ennek legújabb okozója az izraeli-palesztin konfliktus. A korábban normálisan működő európai társadalmak felbolydultak, az élet megváltozott és nehezebbé vált. Az európai emberek olyan jelenségekkel találkoznak, amelyekkel korábban nem. Ilyen a növekvő bűnözés, vagy az, hogy a bevándorlók nem veszik figyelembe a törvényeket. Ez is egyfajta terrorizmus, a társadalmak napi szintű támadottsága.”

Nem lenne logikus a támadás

A lehetséges merényletekről a szakértő elmondta: sajnos ez a lehetőség fennáll, ugyanakkor szerinte azoknak, akik az egészet manipulálják a háttérből, hogy elfoglalják Európát, 

nem céljuk, hogy a társadalmakat olyan mértékben fordítsák szembe a migrációval, hogy azok a politikától követeljék annak leállítását. 

„Az ellenfél érdeke, hogy minél több muszlimot Európába juttasson, átalakítva az európai társadalmakat, olyan zavart létrehozva, hogy nehezen lehessen irányítani. Amíg ezt békésen megtehetik, miért is változtatnának ezen a stratégián?” – tette fel a kérdést Földi László, aki ezért nem tartja logikusnak a támadásokat.

Földi elmondta: ő 2015-ben sem értette a terrortámadásokat, hiszen nagyon könnyen megváltozhatott volna az európai társadalmak hozzáállása a willkommenskulturhoz. 

A helyzet azóta annyiban változott, hogy sokezerrel többen vannak Európában a kiképzett iszlám harcosok, akik már nem csak elszigetelt, hanem összehangolt támadást is véghez tudnának vinni. Ezt pedig rendvédelmi oldalról még nehezebb kezelni” – mondta Földi László. 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 09. 05:35
Bűnös brüsszeli uraságok megint hazudnak tagadnak . terroristákat euba meghívta Merkel elvtársnő járt közbe . Ezernél több ártatlan eus legyilkoltak , meghívott terroristák jelenléte óta Európa háborús övezetté vált zsidó-keresztény üldözés azóta van , békés nyugodt életnek vége . Jah hogy a globali körmösök Brüsszelből a védett területen másképp látják . Merkel valahogy elbújt nem mutatkozik már az ázsiai verőlegényei közt , nem fotóztatja magát . Európába meghívott beáramló palesztin terroristák Brüsszel-Merkel - Ursula zsoldosai partizánjai ávósai verőlegényei védik az eus gazemberek hatalmát lopott vagyonát szavaznak rájuk .
bodrigyuri
2023. november 08. 22:16
A zsidóimádat! Na, az logikátlan.
Intel
2023. november 08. 20:04
Miközben nagy hallgatás övezi a már több mint tízezer polgári halálos áldozatot követelő gázai cionista népirtást, folyamatosan megy a hergelés az európsi iszlám terroristákkal. Kétségtelen, hogy itt és máshol egyaránt vannak fanatikusok sőt gyilkos fanatikusok. Viszont az a több százezer tüntető aki a hatósági tilalommal dacolva békésen felvonul Berlin, London és Washington utcáin nem fanatikus gyilkos hanem jóérzésű ember aki fel van háborodva a népirtás miatt.
cccbasatu
2023. november 08. 19:26
Sehol sem kívánatos a terrorizmus.De Földi úr inkább azzal foglalkozzon hogy nálunk mi lesz ha terrorizmus itt is lábra kap.Ezen a területen Magyarország a leggyengébb láncszem.Kár lenne példákat felhozni mert amúgy sem rózsás a helyzet nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!