Nálunk mindenkit megfog a csodakerítés

2023. október 04. 14:22

Akit meg nem, azt a bölcs vezetőnk csillogó keresztényi tekintete tartja távol Európa szent földjétől.

2023. október 04. 14:22
Lattmann Tamás
Lattmann Tamás
Facebook

„Miután kezd megindulni a hírekben a szlovákiai döntés, miszerint visszaállítják a határellenőrzést a szlovák–magyar határon, merthogy húdesokillegális migráns támadja Szlovákiát Magyarország felől, szeretnék lefektetni két dolgot.

1. Tőlünk biztosan nem, hiszen nálunk mindenkit megfog a csodakerítés, akit meg nem, azt a bölcs vezetőnk csillogó keresztényi tekintete tartja távol Európa szent földjétől. Vagy mi.

2. Jogilag ez (megint) erős kapufa Pozsonynak, ugyanis ahogy a Schengen határellenőrzési kódex fogalmaz, annak felfüggesztése »közrendet vagy a belső biztonságot fenyegető veszély« esetében van rendben, viszont: »(26) A migráció vagy az, ha harmadik országok állampolgárai nagy számban lépik át a külső határokat, önmagában nem tekintendő a közrendet vagy a belső biztonságot fenyegető veszélynek.« – persze, miért is várjunk el bármit is attól a gárdától, amelyik 2009-ben még Sólyom Lászlót is ilyen veszélynek ítélte meg. Mindegy, amúgy is GOTO 1.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 05. 20:04
Körülbelül így…
Felvidéki MAGYAR
2023. október 05. 08:38
Ez meg ki a f.szom?
nnjohn
2023. október 05. 06:15
Te eszetlen Lattman !!! Te hol élsz ?? Hol van a schengeni leírasban, hogy az illegálisaan jövők, fegyverrel a magyar határra rátámadókat be kell engedni ???? Szerinted miapicháért nem működik a schengeni rendszer, hiszen a nyugati orszagok sorban vezetik vissza a határellenőrzéseket !!!!!!?????!!!!!
kiss.istvan770
2023. október 04. 21:43
Tomika te HatÖkör! A román határon nincs kerítés, mert EU tag és Schengeni tag szeretne lenni, amit támogat a kormány. Sajnos például az osztrákok akadályozzák a felvételüket, pont azért, mert rajtuk keresztül érkeznek hozzájuk, akiket nem sikerül elcsípni. A világon nincs annyi rendőr amivel minden járművet át lehetne nézni. Hogy miért tesznek keresztbe saját maguknak, azt az osztrák kormánytól kell megkérdezni. Románia, Ukrajna felől kikerülhető a kerítés, a zöldhatáron át tudnak jönni. Azokat a migránsokat csak az embercsempészek járműveiben lehet megcsípni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!