Márki-Zay párttá alakítja magát, így segít a cövekelésben

2023. szeptember 17. 16:37

Arról tájékoztatta például a nagyérdeműt, hogy a Fidesz olyan, mint a nácik.

2023. szeptember 17. 16:37
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Az a baj Magyarországon, hogy kevés a baloldali párt. Azért kevés, mert Orbán és körei tűzzel-vassal üldözik, illetőleg bántják őket. Ám Márki-Zay Pétert nem lehet csak úgy megijeszteni, s ha ő a fejébe vesz valamit, az fejbe van véve. Például megálmodta, hogy csinál egy huszonharmadik (vagy hanyadik) magyarországi baloldali pártot, mert a nép már dühösen követeli – és tádám: megcsinálta!

Innen már köpésnyire a kormányváltás.

Most szombaton zászlót is bontott a csapat. Az a nevük, hogy Mindenki Magyarországa Néppárt. Eredeti és ötletes név. (A többi már foglalt volt.) Márki-Zay Péter pártelnök – ha már ott volt – tartott is egy magához képest rövidke, másfél órás helyzetértékelőt, amelyben fölvázolt ezt-azt. Ő ebben, mármint a fölvázolásban nagyon jó. A lentről fel, fentről le, de leginkább az összevissza vázolásban.

Arról tájékoztatta például a nagyérdeműt, hogy a Fidesz olyan, mint a nácik, hiszen megszállták az országot. Elegáns és mértéktartó hasonlat, ahogyan Pétertől megszokhattuk. Aztán azt a frappánsan unikális gondolatát is közkinccsé tette, hogy a Fidesz támogatói megvezetett, sötétben tartott emberek. Végre egy bölcs politikus, aki nem sértegeti a megszólítani kívánt szavazókat. Igazi államférfi, na. (Ráadásul ezúttal nem sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította a fideszeseket, ami arra utal, Péter próbál uralkodni magán, esetleg szed valamit a dühkitöréseire.)”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. szeptember 22. 03:54
Pilhál, neked egy kormányváltás tenyleg bebaszna :) Propagandistaként hol kapsz majd munkát?
makapaka2
2023. szeptember 20. 18:46
Schiffernek igaza van MZP-vel kapcsolatban.
grrrgo
2023. szeptember 18. 15:50
Hát akkor már inkább az ISZOM pártba lépnék be! Annak van programja is. Minden nap lemennék a helyi pártházba megvitatni az ISZOM lét-jogosultságát.
Kormánypárti2
2023. szeptember 18. 07:53
Betlivel csak az ultiban lehet nyerni. Akkor nem igazán értem hogy miért játszik minden balos meg libsi betlire a politikában? Mert abban van az hogy a legszarabb a legjobb, de csak abban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!